Hva kan en gjøre i Roma?

Blant tusenvis av severdigheter i Roma, er disse 10 ikke til å komme utenom:
 • Pantheon. Tempelet Pantheon er rundt 2000 år gammelt, og regnes som et av de mest innflytelsesrike monumentene i den vestlige verden.
 • Forum Romanum.
 • Piazza Navona.
 • Palatinerhøyden.
 • Spansketrappen.
 • Villa Borghese.
 • Vatikanstaten og Peterskirken.

Hvor bør man overnatte i Roma?

De tre beste stedene å bo i Roma
 1. Piazza Navona, Pantheon, Campo de Fiori – midt i det historiske centrum. Her bør du bo hvis du vil utforske Romas historiske sentrum, de mange flotte plassene, de gode restaurantene, og hvis du kan leve med mylderet av andre turister.
 2. Colosseum.
 3. Trastevere – autentisk og sentralt.

Hva er Roma kjent for i dag?

Roma er et av de viktigste turiststedene i verden på grunn av sin store arv av arkeologiske og kunsthistoriske skatter. Blant severdighetene i Roma er Peterskirken, Spansketrappen, Pantheon, Musei Capitolini, Det Sixtinske kapell, Trevifontenen, Forum Romanum, Colosseum, Castel Sant’Angelo og Piazza Navona.

Hva er Roma mest kjent for?

Hva er Roma mest kjent for?
 • Colosseum.
 • Trevifontenen.
 • Pantheon.
 • Forum Romanum.
 • Piazza Navona.
 • Spansketrappen.
 • Vatikanmuseene.
 • Peterskirken.

Hva kan en gjøre i Roma? – Related Questions

Er Roma dyrt?

Det er ganske dyrt uansett hvor du velger å bo i Roma, men det lønner seg å styre unna områdene rundt Spansketrappen og Trevi om ikke lommeboken er utømmelig.

Hva er prisene i Roma?

Pris per natt i et luksushotell i Roma er ca 3,100 NOK (310 EUR). Bruk av offentlig transport i Roma kommer til en kostnad på: 15 NOK (1.50 EUR) for en enveisbillett.

Bilutleie gjennomsnittspriser i Roma.

Bil
Gjennomsnittlig pris
Luksusbil
Pris3,200 NOK (318 EUR)

Hvorfor dra til Roma?

En reise til Roma er for romantikere, de som elsker historie. Deg som digger god mat og vin, og for alle som liker storbyer. Den italienske hovedstaden er en by som vil ta pusten fra deg, med sine ærverdige bygninger og rike kultur.

Hvordan Roma ble til?

Ifølge romerske legender ble Roma grunnlagt 21. april, 753 f.Kr., av tvillingene Romulus og Remus, som nedstammet fra den trojanske prinsen Aineias. Romulus, som navnet Roma stammer fra, drepte sin bror Remus i en krangel der den nye byen skulle være, og ble den første av i alt syv konger av Roma.

Hvor mye tips i Roma?

Italia: Tipspraksisen er forskjellig mellom sør og nord. I nord kan du risikere å fornærme noen ved å gi tips. I nord kan du runde opp til nærmeste euro. Fra Roma og sørover kan du legge til 5-10 %.

Når spiser man middag i Roma?

I Roma er det helt vanlig å spise middag rundt åtte/ni på kvelden.

Hva bør man spise i Roma?

Spesialiteter i Roma og Italia er bruschetta. Det er ristet brød som er gnidd inn med olivenolje, hvitløk og ofte med fersk tomat over. Gnocchi alla Romana er små boller av semule servert alene eller med tomater. Sopp er vanlig i Roma, og artisjokkene er nydelige.

Hva koster ting i Italia?

Prisene i supermarkeder i Italia.
Melk (vanlige), (1 liter)12 NOK (7.90-17)
Vann (1,5 liters flaske)4.30 NOK (2.10-10)
Flaske vin (middels)52 NOK (31-105)
Innenlandsk øl (0,5 liters flaske)14 NOK (8.40-24)
Importert øl (0,33 liters flaske)20 NOK (10-31)

Hva bør man spise i Italia?

Det italienske måltidet

Et klassisk italiensk måltid deles gjerne inn i flere deler. Først serveres antipasti, små appetittvekkere som parmaskinke, pølser, bruschetta, focaccia eller oliven. Deretter serveres primi piatti, den første hovedretten, der vi finner karbohydratene i måltidet.

Når er det Siesta i Italia?

Hver dag klokken 13 er det akkurat som om Italia settes på pause.

Når spiser italienerne middag?

Det italienske samfunnet er så og si strukturert etter måltidene. Det er lunsj kl. 13 til 15, og middag fra kl. 20 – 21.

Hvor mye driks i Italia?

Det fører oss videre til det evige spørsmålet som dukker opp når man besøker nye land; hvor mye gir man i tips? I Italia gjør det servitører og sjåfører meget glade hvis man gir litt ekstra. Som hovedregel kan man på kaféer og restauranter regne med å gi ca. 10 procent av prisen, og i taxier runder man opp et par euro.

Hva spiser italienere til middag?

MIDDAG (CENA)

En typisk middag i et italiensk hjem er vanligvis pasta, kjøtt og grønnsaker, og finner sted rundt 20:00. Det å gå ut på middag i Italia er en ganske stor ting å gjøre, eller spise, for den saks skyld: Flere retter, vin, og masse skravling er en del av middagen.

Hva er vanlig å gi i tips i Italia?

Slik tipser du i utlandet
LandRestaurantØvrig
England10 % Tips er vanligvis inkludert i regningen
Frankrike5 %
Hellas5- 10% Tips gis i tillegg til servicegebyret på regningen
ItaliaIngen, eventuelt runde opp Tips er vanligvis inkludert i regningen

Skal man gi tips?

– I Norge er det frivillig å gi tips. Det kan være en hyggelig gest om man er ekstra fornøyd, og da bør 10-15 prosent av beløpet være en grei retningslinje, sier Sviland. Nettopp fordi det er frivillig, anbefaler han å ikke gi tips om eksempelvis maten eller servicen ikke er som forventet.

Hvor mye betaler man i tips?

Da er det en god tommelfingerregel å legge på 10 prosent på regningen, eventuelt å runde av oppover til nærmeste runde tall, dersom det ikke bare handler om noen småpenger. Dersom du velger å betale tipsen i kontanter skal den ansatte selv rapportere inn beløpet til beskatning.

Leave a Comment