Hva kan en gjøre i Chania?

De beste tingene å gjøre i Chania er:
  • Fra Kissamos havn: Båttur til Balos-lagunen og Gramvousa.
  • Fra Chania: Heldagsvandring i Samariakløften.
  • Fra Chania: Dagstur til Elafonisi.
  • Fra Chania: Balos-stranden og dagstur til øya Gramvousa.
  • Fra Chania eller Rethymnon: Guidet fottur i Samariáravinen.

Hvor mange innbyggere i Chania?

Byen har rundt 55 000 innbyggere og er den nest største etter Heraklion. Byen er sentrum for den omfattende masseturismen i distriktet, særlig på Kretas utbygde nordvestkyst.

Hva gjør man i Rethymnon?

Vil du se mer av Rethymnon by så er det mye å finne på. Opplev Kreta på en sykkelutflukt, utforsk den flotte undervannsverdenen langs Kretas kyst eller besøk den vakre Miliravinen der du kan gå gjennom den forlatte byen. Les våre tips for aktiviteter i Rethymnon her!

Hva kan en gjøre i Chania? – Related Questions

Hvor Blåser det mest på Kreta?

De fleste byene og badestedene ligger på nordsiden av øya Kreta i Hellas. Det finnes også noen spredte badebyer på sørsiden, men her har det en tendens til å blåse mer.

Hva spiser man på Kreta?

Kreta er kjent for sitt gjestfrie folk og den gode maten.

Her er noen av våre absolutt favoritter:

  • saganaki – fritert ost.
  • stifado – kjøttgryte med gode krydder.
  • tzatziki – yoghurt, agurk og hvitløk.
  • dolmadakia – vinblader fylt med ris.
  • tirokriketter – friterte ostekroketter.

Er det billig i Kreta?

Levekostnadene i Kreta er: 1.86 ganger lavere enn i Oslo. 1.78 ganger lavere enn i Tromsø 1.83 ganger lavere enn i Skien.

Når spiser grekere middag?

Et lite mellommåltid bestående av kaffe med noe søtt til inntas en gang på ettermiddagen rundt klokken 17.00, mens middag inntas sent om kvelden, gjerne etter klokken 21.00.

Hva er ouzo laget av?

Ouzo er et vannklart gresk brennevin som regnes som grekernes nasjonaldrikk. Den produseres av nøytral rektifisert sprit som destilleres sammen med anis. Noen produsenter bruker også stjerneanis, fennikel, kardemomme, koriander og andre krydder sammen med anis.

Hvor mye tips Kreta?

På hotell er det også opp til deg selv om du ønsker å tipse personalet. I Hellas er det helt opp til en selv hvor mye man vil gi i tips. Men en tommelfingerregel på 10 % blir ikke helt feil. Alternativt kan man runde opp til nærmeste hele euro hvis man er på kafé eller restaurant.

Hva er Hellas sin nasjonalrett?

Moussaka – Hellas nasjonalrett. Kjøttdeig, auberginer, poteter og bechamelsaus.

Skal man tipse i Hellas?

Å gi tips i Hellas er vanlig, men på ingen måte obligatorisk. Det er imidlertid er mange grekere som jobber i den sesongbaserte turistbransjen der det er vanlig å gi tips. Noen jobber til og med bare om sommeren, så noen ekstra slanter som kan hjelpe de gjennom vinterhalvåret mottas med takk.

Hvordan er prisene i Hellas?

Den gjennomsnittlige overnatting kostnader i Hellas utvalg fra: 609 NOK (58 EUR) i herberge til 855 NOK (82 EUR) i 3-stjerners hotell. Pris per natt i et luksushotell i Hellas er ca 3,400 NOK (330 EUR).

Bilutleie gjennomsnittspriser i Hellas.

Bil
Gjennomsnittlig pris
Kompakt bil
Pris1,300 NOK (130 EUR)
Konvertible

Er det billig å bo i Hellas?

Det å bo og leve i Hellas er mye rimeligere enn i Norge, men boligmarkedet og leieprisene varierer fra region til region der det gjerne kan være dyrt på de populære øyene og feriestedene, mens det kan være utrolig billig ute på landsbygda.

Hvor mye koster en øl i Albania?

Prisnivået i Albania kommer til å glede nordmenn veldig. En halvliter øl koster 12-15 kroner, en stor pizza koster 30-40 kroner, en god flaske vin får du til godt under 100-lappen og en full middag for en familie på fire lander på 400-600 kroner hvis dere virkelig skeier ut.

Er Danmark billigere enn Norge?

Tirsdag publiserte SSB tall som viser at prisnivået i Norge var 50 prosent høyere enn gjennomsnittet for EU-landene i 2019. Bare Sveits og Island er dyrere enn Norge. Danmark er det dyreste landet i EU, med et prisnivå på 41 prosent over gjennomsnittet.

Hva koster 20 sigaretter i Sverige?

En p20-pakning med sigaretter koster 60-70 kroner i Sverige. Du kan søke opp priser på de ulike merkene i nettbutikken til for eksempel Ica Maxi .

Hva er det billigste landet i Europa?

Tyrkia er Europas billigste land foran Nord-Makedonia, og Romania. Det er Eurostats som står for prisnivåundersøkelsen, som er den desidert mest omfattende som finnes med mange varegrupper representert.

Hvor er det billigst å bo i verden?

Akkurat nå er det Nepal som er det aller billigste landet å oppholde seg i, skriver DNB Nyheter. Dette er ifølge Forex Banks Landindeks, som sammenlikner gjennomsnittspriser på en rekke produkter i 75 land verden over.

Hva er det dyreste landet i verden?

Sveits er verden dyreste land å bo i

Sveits er verdens dyreste land å bo i. Tre av byene i landet er inne på ti-på-topp listen over de dyreste byene i verden å bo i. Det gjelder Zürich, Bern og Genève’. Singapore er nummer fem og New York er nummer seks.

Leave a Comment