Hva kan du gjøre på Svalbard?

Svalbards polare klima, rike dyreliv, ville natur og gruvesamfunn har fascinert reisende i lang tid. Fra Longyearbyen kan du dra på spennende turer med båt, kajakk, snøskuter eller hundeslede. Du kan også vandre eller gå på ski til en av de nærliggende isbreene og vakre fjellene.

Hvor lenge bør man være på Svalbard?

Vi anbefaler ikke at man planlegger for et kortere opphold enn 5 dager. På Svalbard er værforholdene uforutsigbare og kan endre seg kjapt, og været kan året rundt føre til at noen aktiviteter ikke er gjennomførbare på enkelte dager.

Hva bør man ha med seg til Svalbard?

Bekledning
  • Varm lue.
  • Skjerf/buff i ull.
  • Hansker/votter.
  • Ullundertøy og ullsokker.
  • Tykk ullgenser.
  • Varm og vindtett ytterbekledning.
  • Vanlige klær til fritidsbruk i byen.
  • Tøfler eller lette innesko da man ikke bruker sko inne på hotellet.

Hva kan du gjøre på Svalbard? – Related Questions

Er det dyrt å bo på Svalbard?

Noen har ingen boutgifter i det hele tatt, noen betaler litt, mens de som ikke har en arbeidsgiver som sponser husleien bor veldig dyrt, forteller hun. Selv betaler hun 15 000 kroner pr. måned for en leilighet på 110 kvadratmeter.

Hva skjer hvis man dør på Svalbard?

– Det er ikke heldig å begrave folk her, for permafrosten presser de døde opp igjen. Derfor begraver vi ikke kropper her. Omkomne sendes tilbake til sin hjemkommune. Et alternativ er selvsagt kremering. de fastboende kan søke om å sette ned urner, men det er ikke mange som søker.

Hvor lenge er det snø på Svalbard?

Snøsmeltingen på Svalbard starter typisk mellom slutten av mai og utgangen av juni. Hvor store områder som blir helt snøfri varierer fra sommer til sommer, men ulike observasjoner viser at smeltingen nå starter tidligere enn før og at større områder blir snøfrie.

Hvem flyr til Svalbard?

Fly til Svalbard. SAS flyr til Longyearbyen/Svalbard i Norge fra/via Oslo, København og Stockholm (ruteavhengig). Vi flyr fra alle våre destinasjoner i Europa, USA (Boston, Chicago, Los Angeles, Miami, New York, San Francisco og Washington D.C.), Canada (Toronto) og Asia (Tokyo, Shanghai og Beijing).

Hva kan man gjøre på Svalbard i oktober?

Det er fullt mulig å kjøre hundeslede, snøscooter, gå på ski eller gå tur i mørketiden. I denne perioden tar vi deg med på vakre opplevelser i villmarken rundt Longyearbyen, blant annet til den autentiske Fangststasjonen vår i Bolterdalen. Sov i gamme, og dra på sledetur med våre glade og ivirge huskyer.

Når er det midnattssol på Svalbard?

Midnattssol er motstykket til mørketiden, og betegner at solen er over horisonten hele døgnet – en periode som strekker seg fra 20. april – 23. august i Longyearbyen.

Hvor kaldt kan det bli på Svalbard?

–7 °C på Bjørnøya til –15 °C eller litt lavere i indre fjordstrøk på Spitsbergen. Det er trolig midler på ca. –20 °C i områdene lengst nordøst; her mangler pålitelige data. Lavest målte minimum er –32 °C på Bjørnøya, og mellom –40 og –45 °C på Spitsbergen, med –46 °C på Svalbard lufthavn, målt først i mars, som rekord.

Når begynner mørketiden på Svalbard?

Vi snakker om mørketiden i en mer nøyaktig forstand når sola er minst seks grader under horisonten. Dette er situasjonen i Longyearbyen fra 11. november til 30. januar.

Når er best å reise til Svalbard?

Den beste tiden å reise til Svalbard er januar til desember.

I denne perioden er det veldig kaldt og nesten ingen nedbør. I Svalbard er den varmeste måneden juli med 3°C og den kaldeste måneden er -12°C i mars.

Hvor lenge er sola borte på Svalbard?

Mørketiden er når sola går under horisonten, og mørketiden varer fra 26. oktober til 16. februar i Longyearbyen. Polarnatt kaller man det når det er fullstendig mørkt, og polarnatt defineres ved at sola er mer enn 6° under horisonten.

Når snur sola mot sommer 2022?

Tirsdag 21. juni 2022 går vi mørkere tider i møte, når fenomenet sommersolverv oppstår på den nordlige halvkule. I Oslo vil dagen være 18 timer og 49 minutter og 56 sekunder.

Når er den lengste natten?

Vintersolverv er årets korteste dag. I Norge “snur sola” onsdag 21. desember 2022, klokka 22:48, og dagene blir lysere fram til sommersolverv.

Hva er den lengste dagen?

Sommersolverv i juni er den lengste dagen i året, og kalles også dagen “sola snur”. Sommersolverv er den lengste dagen i året. Det er det samme som onsdag 21. juni 2023 kl.

Hvor mange minutter blir det lysere hver dag?

Om én uke er endringen 1 minutt pr. dag, og i løpet av januar øker det fra 2 til nesten 5 minutter pr. dag. I løpet av mars øker dagen totalt med 2 timer og 45 minutter, så omtrent 5 og et halvt minutt ekstra hver eneste dag som passerer.

Hva er den mørkeste dagen i året?

Natt til 22.

desember er årets korteste og mørkeste dag på den nordlige halvkule av jorden. Da snur sola klokka 00:03 i Norge, som betyr at vi går mot lysere tider.

Når snur sola mot vinter 2023?

Tidspunktet for solens retningsskift faller i år 2022 er 21. desember klokken 22.48 Da er det offisielt vintersolverv. I 2023 er vintersolverv 22. desember klokken 04.27.

Leave a Comment