Hva kan brukes på fennikel?

Fjern rotfeste nederst på grønnsaken. Fennikel i tynne skiver passer til salat, mens tykke skiver eller båter brukes smørdampet, bakt eller woket.

Hvor lang tid skal fennikel koke?

Fennikel kan også kokes, men da bør den deles først i store biter. Den kokes i kun noen minutter, slik at den beholder spensten. Kokt fennikel er deilig til lammekjøtt og fiskeretter og brukes mye i det italienske kjøkken. Fennikel kan også gratineres.

Hvordan lagre fennikel?

Fennikel: Skrelles og deles i 4. Forvelles i 3-5 min. Holder 6 mnd.

Hva kan brukes på fennikel? – Related Questions

Når skal man høste fennikel?

Når er det tid for høsting? Det tar omtrent 2 måneder for fennikelen å utvikle blader, og 4–5 måneder for frøene. Du kan dermed regne med å kunne starte høstingen av bladene om høysommeren, og frøene fra august til september.

Kan man spise det hvite på purreløk?

Oppskrifter med Purre

Hele planten kan spises, men den grønne og den hvite delen har litt ulike egenskaper. Den hvite delen er den møreste og ofte betraktet som den beste. Den spises ofte rå.

Hvordan tørke fennikel?

Tørke fennikel i ovnen? Ja!
 1. Kle en stekeplate med bakepapir.
 2. Fordel fennikelbladene jevnt på brettet.
 3. Sett deretter brettet i den forvarmede ovnen.
 4. La urten tørke ved rundt 40 grader Celsius med ovnsdøren lett åpen.

Hvordan bruke det grønne på fennikel?

Fennikel kan du også dampe, woke, gratinere og bake. Den taper seg litt i fargen, men smaker minst like godt. Fiskesuppen blir ekstra god dersom du har i strimlet fennikel. Her kan du også bruke de grønne skuddene i stedet for dill.

Er fennikel sunt?

Fennikel har både lavt energi – og fettinnhold, samt et høyt innhold av kostfiber. Fennikel er også en kilde til protein, vitamin C og kalium. Kostfiber er gunstig for fordøyelsen, mens protein bidrar til vekst i muskelmasse. Vitamin C styrker immunsystemet i tillegg til å øke opptaket av jern fra andre matvarer.

Kan grønnsak være kryssord?

Kryssordbok – Synonym til GRØNNSAK i kryssord
 • 3 bokstaver. ert. kål. løk.
 • 4 bokstaver. asie. bete. busk.
 • 5 bokstaver. agurk. bindi. bønne.
 • 6 bokstaver. batate. bonsai. bønner.
 • 7 bokstaver. akerert. avocado. blomkål.
 • 8 bokstaver. asparges. babymais. broccoli.
 • 9 bokstaver. artiskokk. asieagurk. aubergine.
 • 10 bokstaver. babygulrot. bondebønne.

Hva kalles en komposisjon for ni instrumenter?

NONETT. Komposisjon for 9 stemmer eller instrumenter. Brukes også om et kor eller musikere bestående av 9 personer.

Hva er gresk bokstav i kryssord?

Gresk bokstav i kryssord

Kan vin være kryssord?

Synonym til KAN VIN VÆRE i kryssord
 • 3 bokstaver: DRY.
 • 4 bokstaver: TØRR.
 • 5 bokstaver: VINØS.
 • 6 bokstaver: RHINSK.
 • 7 bokstaver: AVBRENT.
 • 8 bokstaver: HALVTØRR.
 • 9 bokstaver: FLASKESYK.
 • 10 bokstaver: ALKOHOLFRI.

Hva menes med Brut?

Brut er eit fransk ord som betyr ‘svært tørr’ og er ei vanleg typenemning på sjampanje og annan musserande vin. Vinen kan ha maksimalt 15 gram sukker per liter for å få denne nemninga.

Hva vil det si at hvitvinen er tørr?

Den største delen av produksjonen av hvitvin omfatter helt tørre viner (mindre enn 2 gram sukker per liter), mens de halvtørre kvalitetene (15–30 g sukker per liter) er på tilbakegang.

Hva kalles søt vin?

Søtvin er en vin med høyt sukkerinnhold. De sukker in søt vin kan komme fra druejuice eller andre kilder, for eksempel honning eller sirup. Søte viner har ofte høyere alkoholinnhold enn tørre viner, og det er derfor de noen ganger regnes som “dessertviner”. Søte viner kan være hvite, røde eller rosé er.

Hva er søtest av cava og prosecco?

Cava er som oftest tørrere, med noe lavere sukkerinnhold enn prosecco. Jo lengre annengangs-gjæring på flaske, jo mer smak og duft av gjær, boller og nybakt brød.

Er Chardonnay tørr vin?

Chardonnay lager noen av verdens beste tørre viner, har fin fylde og rikhet, bløt, rund karakter med høyt alkoholinnhold. Smaks aspekteret ligger på eple, sitrus, nøtter og mineraler. Vin av Chardonnay tåler lang lagring, spesielt viner fra Chablis og Bourgogne.

Hvordan lære seg å like rødvin?

For å lære seg å like rødvin handler det ikke bare om settingen, her betyr det mer å drikke den sammen med mat som passer til vinen, som kjøtt. Ligger lammesteken i ovnen og klargjør seg, er det bare til å finne frem rødvinsglasset og kose seg, sier han.

Hvorfor smake på vin på restaurant?

De/den som bestiller har sett på vinkartet, sjekket prisene og bestemt seg for ei flaske, som nå er blitt åpnet og servert. Bordet har fått det de har bedt om, så den saken er grei. Man smakervinen for å forsikre seg om at den er i orden.

Leave a Comment