Hva gjøre i Lindos?

De mest populære attraksjonene i Lindos
 1. Lindos. 11 599. Historiske steder • Oldtidsruiner.
 2. Lindos Akropolis. 9 578. Oldtidsruiner.
 3. Lindos Beach. 2 862. Strender.
 4. Agios Pavlos Beach. 4 051. Strender.
 5. Glystra Beach. 616. Strender.
 6. The Church of the Panagia. 475.
 7. Lindos Boat Trips. Ferger.
 8. Tsambika Byzantine Museum. Temamuseer.

Hva må oppleves i Rhodos?

De mest populære attraksjonene i Rhodos
 1. Tsambika Beach. 2 910. Strender.
 2. Monolithos Castle. 1 077. Slott.
 3. Palace of the Grand Master of the Knights of Rhodes. 6 500. Severdigheter og landemerker • Slott.
 4. Anthony Quinn Bay. 6 861. Strender.
 5. Medieval City. 5 715.
 6. Vannpark. 3 059.
 7. Lindos. 11 629.
 8. Farma of Rhodes Petting Zoo. 947.

Hva gjør man i Rhodos by?

De mest populære attraksjonene i Rodos by
 1. Palace of the Grand Master of the Knights of Rhodes. 6 492. Severdigheter og landemerker • Slott.
 2. Medieval City. 5 708.
 3. Arkeologisk museum i Rhodos. 2 483.
 4. Old Town of Rhodes. 999.
 5. Mandraki Harbour. 1 354.
 6. Street of the Knights. 1 100.
 7. Paralia Elli. 1 928.
 8. The Acropolis of Rhodes. 862.

Hva koster en øl på Rhodos?

Prisene i supermarkeder i Rhodos.
Melk (vanlige), (1 liter)14 NOK (11-16)
Flaske vin (middels)75 NOK (53-85)
Innenlandsk øl (0,5 liters flaske)16 NOK (11-21)
Importert øl (0,33 liters flaske)17 NOK (13-27)
Pakke sigaretter (Marlboro)49 NOK (46-53)

Hva gjøre i Lindos? – Related Questions

Er det dyrt i Hellas?

Er Hellas et dyrt land? Prisene på grunnleggende produkter i Hellas er lavere enn i Norge. Du må betale 1.86 ganger mindre for shopping i Hellas enn i Norge. Den gjennomsnittlige overnatting kostnader i Hellas utvalg fra: 609 NOK (58 EUR) i herberge til 855 NOK (82 EUR) i 3-stjerners hotell.

Hvor er det best å feriere på Rhodos?

De beste sandstrendene finner du på Rhodos‘ østkyst. Den største ligger i badebyen Faliraki der også de fleste hotellene ligger. Litt sørover ligger byene Kolymbia og Lindos, som begge har flere herlige strender. Byen Lindos er også et populært reisemål.

Når er det best å dra til Rhodos?

Rhodos er alltid en god idé, men i september er øyen ekstra herlig. Temperaturene i luften og i vannet er perfekt, masseturismen er forduftet og prisene er lavere enn i høysesongen. 28 grader om dagene, 21 om nettene og 26 i vannet.

Når bør man reise til Rhodos?

Beste tid å reise til Rhodos, Hellas er april til november.

I denne perioden har du en varm temperatur og lite nedbør. På Rhodos er den varmeste måneden august med 29°C og den kaldeste er januar med 15°C. Høyeste vanntemperatur er 30°C og det blir ikke kaldere enn 17°C.

Kan man drikke vann i Rhodos?

Drikkevann. Generelt er det ikke problem å drikke vannet fra springen i Hellas. Men det smaker ikke særlig godt, og hvis man vil være på den sikre siden, så kjøp vann på flaske.

Hva spiser man på Rhodos?

Først og fremst er Rhodos kjent for sin sjømat. Men du får også frukt, grønnsaker og kjøtt av prima kvalitet. NB! Husk at fisk er dyrere enn kjøtt.

Skal man tipse i Hellas?

Å gi tips i Hellas er vanlig, men på ingen måte obligatorisk. Det er imidlertid er mange grekere som jobber i den sesongbaserte turistbransjen der det er vanlig å gi tips. Noen jobber til og med bare om sommeren, så noen ekstra slanter som kan hjelpe de gjennom vinterhalvåret mottas med takk.

Hvor Blåser det mest på Rhodos?

Rhodos har et bredt utvalg av strender, og de beste finner du på østkysten. Her ligger strender og badeviker som perler på en snor. Vestkysten er vill og vakker, med mye vind.

Hvor ofte regner det på Rhodos?

Sannsynligheten for regn er svært liten, mens badevannet er på meget behagelige 23-25 grader.

Hva heter flyplassen på Rhodos?

Flyreiser til Rhodos lufthavn

Rhodos lufthavn, som også kalles Diagoras, er øyas eneste internasjonale flyplass. Det er den fjerde største flyplassen i Hellas, med over 4 millioner passasjerer årlig (2011).

Er Rhodos fint?

Nordmenns Hellas-favoritt, Rhodos, fortsetter å overraske. Her finner du lekre hoteller, gode restauranter, bra shopping, surfing og kule beach-barer. Med vakker natur, koselige landsbyer og flest antall soldager i det greske øyriket, er det ikke rart at nordmenn har lagt sin elsk på den grønne øya.

Hvor mye tips på Kreta?

På hotell er det også opp til deg selv om du ønsker å tipse personalet. I Hellas er det helt opp til en selv hvor mye man vil gi i tips. Men en tommelfingerregel på 10 % blir ikke helt feil. Alternativt kan man runde opp til nærmeste hele euro hvis man er på kafé eller restaurant.

Hvem eier Rhodos?

Grunnet Lausannetraktaten ble Rhodos, sammen med de andre greske øyene i Dodekanesene, offisielt gitt til Italia. Øya ble kjernen av den italienske besittelsen Isole Italiane dell’Egeo («de italienske egeiske øyene»).

Hvilket hav ligger Rhodos?

Rhodos er en øy i Hellas som ligger i Egeerhavet og er den største av Dodekanesene, 18 kilometer fra kysten av Lilleasia (Tyrkia).

Har Rhodos vært italiensk?

Moderne tid. I 1912 ble Rhodos okkupert av italienerne, avstått formelt til Italia i 1923, men etter andre verdenskrig tilfalt øya Hellas i 1947.

Er Hellas et land?

Hellas er en republikk i Sør-Europa, på den sørligste delen av Balkanhalvøya. Foruten fastlandsdelen omfatter Hellas De joniske øyer, Kreta og de fleste øyene i Egeerhavet. Landet grenser i nordvest til Albania, i nord til Nord-Makedonia og Bulgaria og i øst til Tyrkia.

Leave a Comment