Hva forbinder du med terror?

Terrorisme er bruk av vold mot sivile for å skape frykt og dermed påvirke politikk. Terrorisme er derfor en politisk strategi som kombinerer vold og kommunikasjon.

Hva er de viktigste årsakene til terror?

Mulige årsaker til terrorisme

Faktorer som fattigdom, undertrykkelse, okkupasjon, diskriminering og æresløshet nevnes som noen årsaker til terrorisme. Grupper som føler seg utsatt for en urettferdig velstandsfordeling for egen eller andres del.

Har det vært terror i Norge?

Fredag 22. juli 2011 ble Norge rammet av to terrorangrep. Bombeangrepet på regjeringskvartalet og massedrapet på Utøya er de verste terrorhandlingene i Norge etter andre verdenskrig. Til sammen 77 personer ble drept i angrepene.

Hva forbinder du med terror? – Related Questions

Hvor mange mennesker døde i 911?

Skader. Døde – I tillegg til de 19 kaprerne, døde 2 977 personer i terrorangrepet; alle 265 ombord på de fire flyene, 2 606 i tårnene og på bakken i Verdens Handelssenter og 125 i Pentagon. Blant de døde var 343 brannkonstabler og 71 politimenn.

Hvor mange barn døde 22 juli?

Dette er en liste over drepte i terrorangrepene i Norge 2011. Totalt døde 77 mennesker i angrepene, derav åtte i bombeangrepet på regjeringskvartalet og 69 under massakren på Utøya. 33 av de omkomne var under 18 år.

Hvor mange terrorangrep har det vært i Norge?

Terrorangrepene i Norge 2011
Angrepsmetode:Bilbombe(Oslo) Skyting (Utøya)
Våpen:Ruger Mini-14 Glock 34 pistol
Antall døde:Oslo: 8 Utøya: 69 Totalt: 77
Antall skadde:Oslo: 200 (79 til legevakt, 13 på sykehus) Utøya: 33 skutt, totalt 60 (5 til legevakt, 55 på sykehus hvorav 1 døde senere)

Hva er en terroraksjon?

Terrorisme er en ikke-statlig aktørs systematisk bruk av vold og ødeleggelse – eller trusler om dette – mot ikke-stridende med sikte på å skape en tilstand av frykt, få oppmerksomhet om en politisk sak og å påvirke atferden også til andre enn de direkte ofrene for terroraksjonen.

Hvor i verden er det mest terror?

80 prosent av all terror skjer i tilsammen fem land: Irak, Pakistan, Afghanistan, Nigeria og Syria. Fire terrororganisasjoner er ansvarlige for 66 prosent av alle terrordødsfall: Taliban, Al-Quaida, Boko Haram og IS. Irak er mest utsatt for terror av alle land i verden. Bare i fjor døde 6362 mennesker i terrorangrep.

Hva er konsekvensene av terror?

Terror brukes for å fremme politiske, ideologiske eller religiøse budskap, gjennom å skape frykt og kaos. I kjølvannet følger ofte hat og fremmedfrykt. Terroranslag tar sikte på å skremme befolkningen og tiltrekke seg medias oppmerksomhet – for å oppnå politiske mål.

Hva var årsaken til 22 juli?

Terroristen mente at Arbeiderpartiet hjalp muslimene med å overta Norge. Han angrep derfor regjeringskvartalet, hvor kontoret til Stoltenberg lå, og sommerleiren til AUF, som er ungdomsorganisasjonen til Arbeiderpartiet. Foto: Morten Holm / NTB.

Har Breivik kjæreste?

Vennen sier at det var lenge siden Breivik hadde hatt kjæreste og samboer, men noen sporadiske damer her og der hadde det vært. – I ungdomsalder var i han i et forhold. Da han skulle starte en av bedriftene sine, gjorde han det slutt med henne for å prioritere bedriften.

Hvor fikk Breivik tak i våpen?

Da terroristen Anders Behring Breivik drepte 69 mennesker på Utøya i 2011, var han utstyrt med en Glock-pistol og en Ruger Mini-rifle med bajonett og rødpunktsikte. Pistolen og geværet hadde han skaffet på lovlig vis fra norske våpenhandlere. Riflen, som han kjøpte i 2010, er halvautomatisk.

Hvem døde på Utøya?

Dødsofre fra Utøya:
  • Aleksander Aas Eriksen. Alder: 16 år. Bosted: Meråker.
  • Anders Kristiansen. Alder: 18 år.
  • Andreas Dalby Grønnesby. Alder: 17 år.
  • Andreas Edvardsen. Alder: 18 år.
  • Andrine Bakkene Espeland. Alder: 16 år.
  • Åsta Sofie Helland Dahl. Alder: 16 år.
  • Bano Abobakar Rashid. Alder: 18 år.
  • Bendik Rosnæs Ellingsen. Alder: 18 år.

Hvem var den yngste på Utøya?

I programmet «Gjensyn med Utøya» vil millioner av mennesker i 178 land få gjenfortalt hvordan 69 unge norske ungdommer ble drept i grusomhetene som fant sted 22. juli i 2011. En av dem som er intervjuet, er moren til 14 år gamle Sharidyn Svebakk-Bøhn, som var det yngste offeret på Utøya.

Hvor mange drepte ABB?

69 personer ble drept, de fleste ved skyting eller som følge av skyting. I tillegg ble 33 ungdommer skadet, og et stort antall personer påført psykiske lidelser.

Hvem var 22 juli rettet mot?

22. juli var et angrep på demokratiet og politisk motivert terror rettet mot Arbeiderpartiet og AUF, sa Erna Solberg på markeringen i regjeringskvartalet.

Hvorfor gjorde Breivik det?

Han var uenig med og veldig sint på de som styrte Norge, særlig de politikerne som kom fra Arbeiderpartiet. Han likte ikke at vi har flere kulturer og religioner i Norge og han mente at Arbeiderpartiet hadde sluppet for mange muslimer inn i landet.

Hvor gammel var Breivik på Utøya?

Politiet pågrep gjerningsmannen kl 18:34.. Da gjerningsmannen ble pågrepet, hadde han fortsatt en betydelig mengde ammunisjon igjen. Gjerningsmannen ble raskt identifisert som den 32 år gamle Anders Behring Breivik. I ettertid ble det kjent at det var samme mann som sto bak bombeattentatet i Oslo.

Hvor lang tid tok det før politiet var på Utøya?

Klokken er nå 18.34, og det har gått én time og ti minutter siden politiet fikk den første meldingen om skyting på Utøya. Hvorfor tok det så lang tid?

Leave a Comment