Hva er verst av sølvkre og skjeggkre?

Skjeggkre er større enn sølvkre, med tydelige haletråder. De trives i hulrom og sprekker, under listverk, bak skap og benker, og under gulvbelegg. Skjeggkre har dessuten stor spredningsevne, og finner næring i stivelse som er i papir og smuler. Skjeggkre tar altså hele huset i bruk.

Hvordan skille skjeggkre fra sølvkre?

Skjeggkre fremstår som mindre sølvglinsende og mer spraglete i fargen enn sølvkreet. Dette kommer av at skjellene hos skjeggkreet veksler mellom grå og brune toner. På tross av forskjellene er det svært vanskelig å avgjøre om det er sølvkre eller skjeggkre kun basert på fargen.

Er det mulig å bli kvitt sølvkre?

Sølvkre trives i fuktige miljøer for å formere seg. Så for å fjerne sølvkre er det effektivt hvis du fjerne fukten. Bruk forgiftet åte til å bli kvitt insektene. Du kan bruke åte beregnet for maur eller kakkerlakker.

Hva er verst av sølvkre og skjeggkre? – Related Questions

Kan man få skjeggkre i sengen?

De fleste synes det er verst å få skjeggkre fordi de gjør mer ut av seg. – Mens sølvkre holder seg i skjul på bad og andre fuktige steder, kan skjeggkre plutselig på dagtid pile over sengen din, spisebordet eller sofaen. Det til tross for at skjeggkreene er nattaktive.

Kan sølvkre klatre på vegg?

Sølvkre kan ikke klatre på vegger. Selv om aktivitet av skjeggkre ikke medfører skade i vanlige bolighus innebærer forekomsten av disse insektene innendørs en klar psykisk belastning for beboerne, av flere årsaker.

Kommer sølvkre fra sluk?

Sølvkre lever innendørs og holder til på fuktige steder, spesielt baderom. De er sårbare for tørke, og finner gjerne fukt fra sluk.

Hvordan få fjernet sølvkre?

Hvordan bli kvitt sølvkreene?
  1. Utbedre eventuelle fuktskader.
  2. Uttørkingsstrategi, for eksempel ved bruk av varmekabler.
  3. Fjerne gjemmesteder ved å reparere eventuelle skader som løse gulvbelegg og dårlige fuger.
  4. Bruke limfeller.
  5. Sukkerholdig åte som inneholder insektgift.
  6. Forbedre ventilasjonen.

Hvorfor kommer det inn sølvkre?

Men dukker de opp ofte, kan det være tegn på at du har fuktproblemer i boligen. Sølvkre lever godt på muggsoppen som oppstår ved en fuktskade, sier Erik Thomas Gjølme, skadedyrtekniker i Anticimex til Newswire. Sølvkre liker steder med høy luftfuktighet de påtreffes som regel på badet, kjøkkenet eller i kjelleren.

Hvordan unngå å ta med sølvkre hjem?

Dette kan du gjøre selv:
  1. Sett ut limfeller for å finne ut hvor i boligen de bor og for å redusere antall insekter.
  2. Støvsug ofte for å fjerne mattilgang.
  3. Fjerne mulige gjemmesteder ved for eksempel å reparere gulvbelegg, løse fuger og tette langs lister.

Kan skjeggkre komme inn utenfra?

Skjeggkre kan enten bli med hjem fra ferie i bagasje eller via papp fra noe du har kjøpt. De lever ikke i naturen i Norge, og kommer derfor ikke utenfra på noen annen måte enn via noe vi tar med oss hjem, eller at de sniker seg over fra naboen i sammenfestede boliger.

Kan skjeggkre følge med klær?

Når man stadig frakter klær og utstyr frem og tilbake mellom hjem og skole / barnehage, vil det stadig være en risiko for å få med skjeggkre hjem. – Husk å se gjennom klær, poser, sekker og slikt som du tar med hjem fra kurven til poden om ettermiddagen, sier Ervik.

Kan skjeggkre forsvinne av seg selv?

Dårlig renhold eller for mye bruk av vann kan være årsaker til at disse insektene trives godt hos akkurat deg. Skjeggkre koser seg godt med støv, og fjerner du denne mattilgangen vil de ofte forsvinne av seg selv.

Hva liker ikke skjeggkre?

Det sies at skjeggkre ikke liker lukten av lavendel, så noen dråper lavendelolje i vaskevannet kan gjøre susen. Dessuten lukter det godt, også for oss mennesker. Husk ellers at skjeggkre kan være et tegn på at noe er galt i hjemmet ditt.

Hva dreper skjeggkre?

Til direkte bekjempelse av skjeggkre anbefaler vi bruk av Trinol Super Permetrin. Trinol Super Permetrin er det kraftig insektsmiddel egnet til innendørs bruk som fungerer effektivt i direkte bekjempelse av skjeggkre og sølvkre.

Hva tar knekken på skjeggkre?

En av de mest effektive måtene å bekjempe skjeggkre på, er å legge ut forgiftet åte. Forskning viser at spesielt åte som inneholder virkestoffet indoxacarb er effektivt mot skjeggkre.

Kan skjeggkre komme opp sluket?

Sølvkre må imidlertid ikke forveksles med skjeggkre, som er to til tre ganger større og har «hår». Skjeggkre trives nemlig der det er tørt og varmt, og finnes dermed ikke i sluket ditt.

Kan skjeggkre overleve vaskemaskin?

Tøy kan legge direkte i vaskemaskin eller tørketrommelen. Skjeggkre dør etter få minutter ved temperaturer over 50 grader. Og det vil trolig holde med 40 graders vask da det er kombinasjon vann, såpe og varme. Tøy som ikke kan vaskes på 40 grader kan legges i en fryser i 12 timer, alternativt i bastu over 50 grader.

Leave a Comment