Hva er verdensrekorden i å fingerhekle?

Ifølge Guinness rekordbok er det notert verdensrekord i «finger knitting». Det er på drøye 20 kilometer, og er satt i Nederland av en gruppe bestående av 42 barn. Norske Ida Sofie Veseth står som innehaver av den individuelle rekorden på 19,3 kilometer.

Hvordan avslutter man hekling?

Stikk nålen igjennom første kjm (fremre maskebue), stikk nålen igjennom neste kjm (fremre maskebue), hent tråden og dra tråden igjennom begge m = 1 kjm mindre. Skal man avslutte et arb, f. eks til en vott fortsetter man å felle til man har et lite antall kjm igjen.

Hvordan Tove fingerhekling?

Fingerhekleremsen toves i vaskemaskin. Velg et kortprogram på 40 grader og tilsett én spiseskje grønnsåpe.

Hva er verdensrekorden i å fingerhekle? – Related Questions

Hvordan lage løkke på tau?

Slik lager du pålestikk – trinn for trinn
  1. Form et øye et stykke inn på tauet, fra tampen. Husk at tampen skal ligge på oversiden av den faste parten.
  2. Tre tampen opp gjennom øyet, rundt fast part og ned igjen i øyet.
  3. Tre tampen inn i øyet, og stram til. Da har du et pålestikk.

Hvordan lage en renneløkke?

Enkel renneløkke
  1. Lag en sløyfe med tampen over langparten.
  2. Snu sløyfen rundt tampen og legg over langparten.
  3. Dra en bukt av langparten gjennom sløyfen.
  4. Stram til, overhånd uten slipp.

Hvordan lage en snor?

Tvinn 1-2 tråder sammen til de gjør motstand, legg snoren dobbelt og den vil tvinne seg igjen. Knyt en knute i hver ende. Det kan være vanskelig å oppgi hvor mange cm man får når man tvinner med et garn, alt avhenger av hvor hardt man tvinner og hvilken kvalitet man bruker.

Hvordan legge opp mange masker?

Ett enkelt tips er å snurre tråden rundt alle fingrene uten tommelen. Legg trådenden inn mot håndflaten, la det være ca. 20 cm av enden nedenfor håndflaten. Snurr tråden løst rundt hånden etter hvor mange masker du skal legge opp.

Hva er forskjell på rettstrikk og glattstrikk?

Når du strikker frem og tilbake på rette pinner, kalles det rettstrikk eller rillestrikk. Strikker du bare rette masker på rundpinne, får du glattstrikk.

Hvor mye tråd legge opp?

Snurr tråden like mange ganger rundt strikkepinnen som det maskeantallet det skal legges opp. Ha ca. en 10 cm tråd ende i begynnelse for å holde i (vi har også knytt en knute for å markere nøyaktig hvor mye tråd det er igjen når maskeantallet er lagt opp).

Hvordan regne ut hvor mye garn jeg trenger?

Multipliser antall meter på orginalgarnet med antall nøster det er oppgitt i størrelsen du ønsker å strikke. For så å dividere antall totale meter med lengden på det garnet du vil bruke.

Når strikkefastheten ikke passer?

Dersom du har flere masker på 10 cm, og tallet ditt blir høyere enn 24, strikker du for stramt. Bytt til tykkere pinner. Har du færre masker, og tallet ditt blir lavere enn 24, strikker du for løst. Bytt til tynnere pinner.

Hvordan bruke annet garn enn oppskriften?

3) Kan jeg bruke et annet garn enn det som står i oppskriften? Det som er viktig når man bytter til et andet garn er at strikkefastheten blir overholdt. Så lenge du oppnår den samme strikkefastheten, får du samme mål som står i målskissen.

Hvor mange garn for å strikke genser?

Hvor mye garn du trenger kommer an på hvor mange meter det er på hvert nøste, hvor tett du skal strikke og hvor stort plagget skal være. Et tettstrikket plagg krever flere meter garn enn et plagg i samme størrelse strikket med luft mellom maskene.

Hva er lett å strikke for nybegynner?

Det er veldig enkelt å begynne å strikke ting som strikkes som firkanter. Å strikke frem og tilbake betyr at når man har strikket en omgang masker, snur man arbeidet og strikker tilbake den veie man kom fra. Gode prosjekter i denne kategorien vil være enkle kluter, sjal og skjerf.

Kan du strikke for meg?

  • Strikk til meg. Skriv noen enkle detaljer om hva du vil ha strikket.
  • Møt din strikker. En strikker kontakter deg og hjelper med resten av detaljene og alt annet du måtte lure på.
  • Bestillingen din er trygg. Woolit kvalitetssikrer alle strikkerne og passer på at du blir fornøyd med din bestilling.

Hvor mange masker skal til en genser til dame?

En genser har maskeantall på 140 masker rundt livet, og strikkefasthet 16 masker/10 cm. Hvis du er usikker på om genseren passer: Formel: Maskeantall/strikkefasthet per cm = omkrets i cm. Eksempel: 140m/1,6 = 87,5 cm i omkrets.

Hva er Overvidde i strikkeoppskrift?

Overvidden i plagget er beregnet ut fra masketallet/strikkefasthet, og inkluderer det du skal ha med av bevegelsesvidde. Din overvidde måles rundt det bredeste punktet på overkroppen; som oftest bysten eller magen. Mål med det tøyet du normalt vil bruke under plagget, f. eks bh+singlet.

Hvor mange masker er 10 cm?

Strikkefastheten er et annet ord for masketettheten, altså hvor mange masker du får innenfor 10 cm. Den angis som regel slik: 22 masker glattstrikk på pinner 3 ½ mm måler 10 cm (22 m = 10 cm på p 3 ½ mm). Ofte står det også angitt hvor mange pinner eller omganger det skal være på 10 cm i høyden.

Hvorfor strikke med to tråder?

I noen oppskrifter er det beskrevet at man både skal legge opp med 2 tråder og felle av med 2 tråder dette kan gjøres for blant annet for å få en penere avslutning/ litt tyngde på plagget/mer elastisk/litt løsere avfelling, men alt avhenger av hvilket garn man strikker med.

Leave a Comment