Hva er Rhodos kjent for?

Rhodos har vært kjent siden antikken for Kolossen på Rhodos, et av de syv underverker. Festningsverkene rundt gamlebyen Rhodos, som ble bygd av johannesridderne, er en av de best bevarte middelalderbyene i Europa og kom i 1988 på UNESCOs verdsarvliste. Rhodos by er en populær turistdestinasjon.

Hvor er det best å bo i Rhodos?

Hvor bør man bo på Rhodos?
 • Afandou & Kolymbia. Her er noen av Rhodos lengste strender og koselige små badeviker.
 • Lindos. En av Hellas mest kjente byer med hvitkalkede små hus med blå dører, smale gater og kulturelle severdigheter.
 • Rhodos by.
 • Kalithea & Faliraki.
 • Ialyssos & Ixia.
 • Lardos, Kiotari & Pefkos.

Hva gjøre i Lindos?

De mest populære attraksjonene i Lindos
 1. Lindos. 11 599. Historiske steder • Oldtidsruiner.
 2. Lindos Akropolis. 9 578. Oldtidsruiner.
 3. Lindos Beach. 2 862. Strender.
 4. Agios Pavlos Beach. 4 051. Strender.
 5. Glystra Beach. 616. Strender.
 6. The Church of the Panagia. 475.
 7. Lindos Boat Trips. Ferger.
 8. Tsambika Byzantine Museum. Temamuseer.

Hva er Rhodos kjent for? – Related Questions

Er det dyrt på Rhodos?

Levekostnadene i Rhodos er: 1.86 ganger lavere enn i Oslo. 1.78 ganger lavere enn i Tromsø

Hva spiser man på Rhodos?

Først og fremst er Rhodos kjent for sin sjømat. Men du får også frukt, grønnsaker og kjøtt av prima kvalitet. NB! Husk at fisk er dyrere enn kjøtt.

Kan man drikke vann i Rhodos?

Drikkevann. Generelt er det ikke problem å drikke vannet fra springen i Hellas. Men det smaker ikke særlig godt, og hvis man vil være på den sikre siden, så kjøp vann på flaske.

Når er det best å dra til Rhodos?

Rhodos er alltid en god idé, men i september er øyen ekstra herlig. Temperaturene i luften og i vannet er perfekt, masseturismen er forduftet og prisene er lavere enn i høysesongen. 28 grader om dagene, 21 om nettene og 26 i vannet.

Når bør man reise til Rhodos?

Beste tid å reise til Rhodos, Hellas er april til november.

I denne perioden har du en varm temperatur og lite nedbør. På Rhodos er den varmeste måneden august med 29°C og den kaldeste er januar med 15°C. Høyeste vanntemperatur er 30°C og det blir ikke kaldere enn 17°C.

Hva er typisk gresk mat?

Gresk mat er mild og kjennetegnes av utstrakt bruk av olivenolje, velduftende urter og milde krydder, masse grønnsaker, belgfrukter, nøtter, fisk og sjømat, kjøtt og ost. Gresk mat sies også å være mer helsebringende enn den maten man finner lengre nord i Europa, og er en del av den såkalte middelhavskosten.

Er det dyrt i Hellas?

Er Hellas et dyrt land? Prisene på grunnleggende produkter i Hellas er lavere enn i Norge. Du må betale 1.86 ganger mindre for shopping i Hellas enn i Norge. Den gjennomsnittlige overnatting kostnader i Hellas utvalg fra: 609 NOK (58 EUR) i herberge til 855 NOK (82 EUR) i 3-stjerners hotell.

Skal man tipse i Hellas?

Å gi tips i Hellas er vanlig, men på ingen måte obligatorisk. Det er imidlertid er mange grekere som jobber i den sesongbaserte turistbransjen der det er vanlig å gi tips. Noen jobber til og med bare om sommeren, så noen ekstra slanter som kan hjelpe de gjennom vinterhalvåret mottas med takk.

Hvem eier Rhodos?

Grunnet Lausannetraktaten ble Rhodos, sammen med de andre greske øyene i Dodekanesene, offisielt gitt til Italia. Øya ble kjernen av den italienske besittelsen Isole Italiane dell’Egeo («de italienske egeiske øyene»).

Hva er den fineste øyen i Hellas?

Samos – Som Hellas var før

Øya er kanskje Egeerhavets frodigste og vakreste øy, med nydelige strender og sjarmerende byer.

Hva heter havet rundt Rhodos?

Rhodos er en øy i Hellas som ligger i Egeerhavet og er den største av Dodekanesene, 18 kilometer fra kysten av Lilleasia (Tyrkia).

Hvilken valuta i Rhodos?

Valuta og kredittkort Euro (EUR). Kredittkort aksepteres i de fleste butikker og restauranter. Gjelder ikke for kjøp under 135,-. Bankene i Rhodos by er åpne mandag–torsdag kl.

Hvor mye euro kan jeg ta med til Hellas?

– Dersom folk vil ta ut mer enn 9.900 kroner, de ta kontakt med banken sin for å be om å få hevet grensa. Det er begrensninger i hvor mye du kan ta med ut av landet, men er du en familie på fire så kan du egentlig ta med deg 100.000 kroner, men det er en utfordring å ha med seg mye i kontanter.

Kan man bruke bankkort i Hellas?

Du må enten bruke kortene dine eller få tak i noen fysiske euro når du er på ferie i Hellas.

Hvor mye koster det å ta ut euro?

Kostnaden i kroner
ValutaKortForex
EU/Euro5 0115 273
Danmark/kroner5 0295 188
Kroatia/Kuna5 0025 287
Polen/zloty5 0515 506

Hvor mye penger er det lov å ha hjemme?

Bankenes sikringsfond er et fond som garanterer for innskudd inntil to millioner kroner, inklusive renter, i alle norske banker. – Det betyr at du som bankkunde får igjen inntil to millioner selv om det skulle skje noe med banken.

Leave a Comment