Hva er Drammen mest kjent for?

Drammen er en industriby, der Drammenselva og havna innerst i Drammensfjorden har spilt en viktig rolle. Byen er også et viktig handelssenter for regionen. De to delene av det sentrale Drammen, Bragernes og Strømsø, forbindes med Bybrua. Aksen som strekker seg fra Bragernes kirke til Strømsø torg er tydelig i bybildet.

Hva kan man finne på i Asker?

De mest populære attraksjonene i Asker kommune
 1. Semsvannet. Vannmasser • Natur- og dyrelivområder.
 2. Bergvang Gård – Aktivitetsgård. Gårder.
 3. Oslofjordmuseet. Temamuseer.
 4. Hebbe Lilles Galleri. Kunstgallerier.
 5. Skaugumsåsen. Fjell.
 6. Keramikkhjørnet Galleri. Kunstgallerier.
 7. Nesoya Nature Reserve. Natur- og dyrelivområder.
 8. Asker Museum.

Hva kan man gjøre i Lierbyen?

Attraksjoner i Lier
 • Marmor-obelisk.
 • Gjellebekk skanse.
 • Store gravhauger.
 • Fosskollen bygdeborg.
 • Sørumåsen molybdengruve.
 • Rester etter taubane.
 • Oberst Hans Chr. Heg-statuen.
 • Sognekirkene.

Hva er Drammen mest kjent for? – Related Questions

Hva er Lier kjent for?

Noen kjenner Lier som jordbærbygda, mens andre tenker på epler og grønnsaker. Videre gir landskapet gode turmuligheter både sommer og vinterstid. Lier har fått tilnavnet «Den grønne lungen mellom Oslo og Drammen».

Hvor i Norge er Drammen?

Drammen er en kommune i Viken fylke. Det er en bykommune som ligger innerst i Drammensfjorden. Kommunen omfatter de sju nederste kilometerne av Drammenselva og en tilsvarende strekning av Drammensfjordens sørbredd utenfor elvemunningen.

Har Lier bystatus?

Han er byens skytshelgen. Lier har i dag rundt 34.000 innbyggere. Fordelt på byens 49,7 km² gir det en befolkningstettet på rundt 670 innbyggere per km². Lier fikk bystatus i 1212.

Hva dyrkes i Lier?

På 46 prosent av arealene med dyrket jord i drift i Lier dyrkes grovfôr, mens korn dyrkes på 25 prosent. Grønnsaksproduksjon krever høy kvalitet på jordsmonnet og lang vekstsesong.

Er Lierbyen en by?

Lierbyen er administrasjonssenteret i Lier kommune i Viken, beliggende i Lierdalen. Lierbyen var inntil 2014 regnet som et eget tettsted, men ble innlemmet i tettstedet Drammen etter de nye definisjonene til SSB.

Når ble Liertoppen bygget?

I år er det 25 år siden Liertoppen slo opp dørene og ble landemerket folk flest først og fremst forbinder Lier med. Fra starten i 1987 har kjøpesenteret vokst fra ett bygg til tre, og i nærområdet er enda flere butikker dukket opp, blant dem det tyske og ikke helt vellykte Bauhaus.

Hvor mange innbyggere er det i Sylling?

Sylling er et tettsted i Lier kommune i Viken. Tettstedet er ifølge SSBs definisjon 0,6 km², og har 736 innbyggere (2021).

I hvilket fylke ligger Lier?

Lier er en kommune i Viken fylke.

Er Drammen i Viken?

Det er 51 kommuner i Viken fra 01.01.2020.

Kommuner i Viken.

KommuneKommunenummerTidligere fylke
Aurskog-Høland kommune (+Rømskog)3026Akershus
Bærum kommune3024Akershus
Drammen kommune (+ Nedre Eiker, Svelvik)3005Buskerud
Eidsvoll kommune3035Akershus

Hvor mange elever på Lier vgs?

Kontaktinformasjon
E postliervgs@viken.no
PostadressePostboks 574 3412 Lierstranda
Telefon32 22 05 00
OrganisasjonsformOffentlig
Elever550

Er Oslo et eget fylke?

Oslo er Norges hovedstad og største by, og dessuten en av de eldste byene i landet. Oslo utgjør også en kommune og et fylke og ligger innerst i Oslofjorden, med bysenteret innerst i de to vikene Pipervika og Bjørvika.

Hva heter Oslo før?

Navnet ble skrevet Christiania frem til slutten av 1800-tallet. Fra 1877 ble navnet skrevet Kristiania i matrikkel og statskalender, og fra 1897 også av byens kommunale etater. Oslo ble byens offisielle navn med virkning fra 1. januar 1925.

Hvorfor byttet Oslo navn?

Frontene var steile. Flere mente at hovedstaden ikke kunne leve med et så vulgært navn som Oslo. I 1918 hadde byen hett Kristiania i nesten 300 år og mange syntes Oslo var både usselt og stygt. Selveste Sigrid Undset sa hun ville skamme seg om Kristiania måtte bytte navn.

Hvor mange bor i Norge 2022?

Verdens befolkning var ved inngangen til 2022 på 7,9 milliarder mennesker. Norges befolkning var 1. januar 2022 5,43 millioner.

Hvor mange er over 105 år i Norge?

I januar 2019 er det registrert 68 nordmenn som er 105 år eller eldre.

Hvor gammelt er Norge?

Artikkelstart. Norges historie dekker perioden fra de første menneskene kom til landet og fram til vår tid. De tidligste sporene etter menneskelig bosetning i Norge er fra steinalderen, som begynte rundt år 9000–10 000 før vår tidsregning (fvt.).

Leave a Comment