Hva er det å gjøre i Mo i Rana?

De mest populære attraksjonene i Mo i Rana
 1. Marmor Slottet. Geologiske formasjoner.
 2. Havmannen. Severdigheter og landemerker • Monumenter og statuer.
 3. Turistinformasjonen i Mo i Rana. Turistsentre.
 4. Visit Plura. Huler og grotter.
 5. Klokkerhagen Elvepark. Parker.
 6. Helgeland Museum.
 7. Hauknestinden.
 8. Skillevollen Alpinsenter.

Hva er Drammen mest kjent for?

Drammen er en industriby, der Drammenselva og havna innerst i Drammensfjorden har spilt en viktig rolle. Byen er også et viktig handelssenter for regionen. De to delene av det sentrale Drammen, Bragernes og Strømsø, forbindes med Bybrua. Aksen som strekker seg fra Bragernes kirke til Strømsø torg er tydelig i bybildet.

Hva er det å se i Sandnessjøen?

Se og gjøre

Hør historiens sus i middelalderkirkene og på Petter Dass museet, dra på RIB-safari eller båttur til gamle fiskevær, gå i eventyrfjellene og utforsk Dønna og Herøy med sykkel og kajakk.

Hva er det å gjøre i Mo i Rana? – Related Questions

Hva er det å se på Dønna?

De mest populære attraksjonene i Dønna
 1. Dønnamannen Topptur. Fjell • Turstier.
 2. Breivika Badeplass. Strender.
 3. Dønnes Kirke. Kirker og katedraler.
 4. Bøåsen turløype.

Hva er verdt å se på Helgelandskysten?

Sagnfjellene er en fin, rød tråd for en ferie på Helgelandskysten. Vi snakker om Torghatten, De Syv Søstre og Hestmannen, samt spektakulære og flotte fjell som Dønnamannen, Lovundfjellet, Rødøyløva og Trænafjellene. Noen av dem, som Torghatten og Rødøyløva, er godt tilrettelagte og ganske enkle å gå i.

Hvor går riksvei 17?

Fylkesveg 17 (Fv 17), tidligere riksveg 17 og også kalt Kystriksvegen går fra Steinkjer til Bodø. Den begynner ved E6 ved Asp og ender ved riksvei 80 ved Tverlandet knapt to mil øst for Bodø. Strekningen har 630,5 vei og flere fergestrekninger. Kystriksvegen følger for det meste kysten av Nord-Trøndelag og Nordland.

Hvor lang tid tar det å kjøre Helgelandskysten?

Du bør minimum bruke to til tre dager på turen, men hvis du vil reise rolig, utforske og oppdage det Helgelandskysten har å by, kan du trygt sette av en uke på hele eller deler av strekningen.

Hva kan man finne på i Fauske?

Finn ut mer om moderering av anmeldelser.
 • Sjunkhatten nasjonalpark. Fjell • Nasjonalparker.
 • Sulitjelma besøksgruver. Historiske steder • Historiske vandreområder.
 • Fauske Bygdetun. Historiske museer.
 • Jakobsbakken Mountain Resort. Ski- og snøturer • Fotturer og campingturer.
 • Fauske Kino.

Hva regnes som Helgelandskysten?

Hvor er Helgelandskysten? Helgelandskysten starter i de sør-vestlige områdene lengst sør i Nordland fylke. I sør krysser Helgelandskysten til Trøndelag fylke, og i nord til Troms og Finnmark fylke. Helgelandskysten er en samlebetegnelse for de kystnære strøkene på Helgeland.

Hvordan kommer man seg til Helgelandskysten?

Du må reise med ferje og hurtigbåt for å nå de aller fleste øyene på Helgelandskysten. Skal du ha med kjøretøy må du reise med ferje. Du finner rutetider for disse på ReisNordland.no, og en oversikt over de ulike anløpsstedene i vårt kart.

Hvor mange øyer i Helgeland?

Langs strekningen finner man om lag 12 000 øyer, hvite strender, fjell og tinder, lune viker, holmer, fjorder, åpent storhav, store uberørte landområder og bratte fjellvegger som strekker seg rett opp fra havet. I tillegg finner man et massivt dyre- og fugleliv med blant annet lundefugl, havørn og hubro.

Hvor er Helgeland?

Helgeland er den den sørligste delen av Nordland fylke. I nord strekker Helgeland seg til Saltfjellet i innlandet og halvøya Kunna nordligst i Meløy kommune på kysten.

Hva er størst av Mosjøen og Mo i Rana?

De fire byene på Helgeland er Mo i Rana (18 898 innbyggere), Mosjøen (9 843), Sandnessjøen (6 082) og Brønnøysund (5 045).

Hvor er Ofoten?

Ofoten er distriktet rundt Ofotfjorden og dens armer, lengst nordøst i Nordland. Hit regnes etter kommunerevisjonen 2020 de fire kommunene Narvik, Evenes, Lødingen og Hamarøy. Sistnevnte kommune strekker seg langt sørover og ligger på den måten perifert i forhold til det området en vanligvis betegner som Ofoten.

Hvor ligger Mosjøen?

Mosjøen
Mosjøen Mussere
LandNorge
FylkeNordland
KommuneVefsn
InnbyggernavnMosjøværing

Hvor mange bor i Mosjøen 2021?

Artikkelstart. Mosjøen er et tettsted i Vefsn kommune i Nordland. Tettstedet er ifølge SSBs definisjon 6,5 km², og har 9812 innbyggere (2021).

Når ble Mosjøen skole bygd?

Selve Mosjøen skole er eldre enn dette og det «nye» bygget som ble satt opp med tegninger fra 1948 har blitt pusset opp og ombygd gjentatte ganger fram til 2018.

Hvor mange innbyggere er det i Mo i Rana 2021?

Mo i Rana er et tettsted i Rana kommune i Nordland. Tettstedet er ifølge SSBs definisjon 12,6 km², og har 18 800 innbyggere (2021).

Hva betyr navnet Rana?

Rana (arabisk رنا) er et opprinnelig arabisk og persisk kvinnenavn. Navnet er spesielt mye brukt i Aserbajdsjan. Rana er også et indisk mannsnavn. Merk at rana betyr «frosk» på spansk, og «så [..]

Leave a Comment