Hva er den beste tannbørsten?

På delt førsteplass i vår elektrisk tannbørste test kommer Philips Sonicare 3100. Dette er en direkte konkurrent til testvinneren Oral-B Pro 3 og har en veldig lik prislapp.

Hva betyr sonisk tannbørste?

At en tannbørste er sonisk, betyr at den vibrerer (mens en oscillerende på sin side roterer). Med soniske tannbørster er det viktig å huske at du alltid skal gjøre tannbørstebevegelsene selv – med en oscillerende børste trenger du ikke dette på samme måte.

Hvor ofte bør man skifte hode på tannbørste?

De fleste tannlegene anbefaler at du bytter tannbørste eller børstehode hver 3. måned eller oftere hvis du pusser tennene mer enn to ganger daglig eller i lengre tid enn 2 minutter.

Hva er den beste tannbørsten? – Related Questions

Hvor lenge burde man ha en tannbørste?

Når busten på tannbørsten står til alle kanter er det på høy tid å bytte tannbørste, men også bakterier på tannbørsten er årsak til at tannleger og tannpleiere anbefaler oss å bytte tannbørste minst 4 ganger i året. Snarveier: Tannbørsten bør byttes ut hver 3. måned.

Kan elektrisk tannbørste skade tennene?

– I dag finnes det myke tannbørster både som manuelle og elektriske børster, men det finnes ikke noen studier som viser at elektrisk børste sliter mindre på tennene enn manuelle børster – dermed har det ikke så mye å si hvilken du velger, har Mathiesen uttalt.

Hvor ofte bør man bytte tanntråd?

Å bruke tanntråd en gang om dagen holder for de aller fleste, men du må gjerne den bruke oftere ved behov.

Hvor lenge skal man pusse med elektrisk tannbørste?

Selv om du bruker en oppladbar elektrisk tannbørste, bør du bruke omtrent to minutter til å pusse, slik at du er sikker på at du har pusset hver eneste tann. Når du er ferdig er det bare å skylle børstehodet med vann og la det tørke.

Hvordan desinfisere tannbørste?

Tannbørsten skal gjøres ren hver gang etter bruk, det vil si 1- 2 ganger daglig. Skyll børsten grundig 10-15 sekunder i rennende vann. Børsten bør ristes godt og plasseres slik at den kan tørke helt, for eksempel stående i en kopp. På den måten vil bakteriene som er igjen på tannbørsten trives dårlig.

Hvor ofte bør man pusse tennene?

Tannhelsepersonell bør råde pasienter til å pusse tennene to ganger daglig med fluortannkrem: Tannkremen bør inneholde minst 0,15 % fluor. Myk eller ekstra myk tannbørste og liten kraft ved pussingen bidrar til å forebygge børsteskader på tennene. Ved å unngå skylling av munnen etter tannpuss.

Er det best å pusse tenner før eller etter frokost?

Den amerikanske tannlegeforeningen anbefaler at du venter 1 time etter at du har spist, før du pusser tennene – særlig hvis du har inntatt syreholdig mat. Forklaringen er at tannpuss like etter frokost ofte ikke fjerner alle matrester fra tennene. Tannpussen blir mer effektiv hvis du venter litt.

Er det viktig å pusse tunga?

Man skal også pusse tennene minst to ganger om dagen, gjerne tre, en puss etter hvert måltid. Man må i det minste pusse tennene om morgenen etter frokost, og på kvelden etter kveldsmat. Puss gjerne også tungen, da det er massevis av bakterier på tungen.

Skal man skylle bort tannkrem?

Ikke skyll etter tannpuss

Man skal børste to ganger om dagen, bruke nok tannkrem, børste tennene lenge nok og ikke skylle bort tannkremen når du er ferdig.

Kan man drikke vann etter å ha pusset tennene?

Du kan drikke vann etter tannpuss. Det er lurt å vente litt etter munnskyllen før du drikker, så får det virke litt. 5. Det trenger ikke være mellomrom mellom tannpuss og munnskyll.

Skal man ha vann på tannbørsten?

Tannlege Kim Nguyen ved Oslo tannlegesenter forteller oss at litt vann kan hjelpe å fordele tannkremen bedre, men har ingen spesiell effekt på selve tannkremen. Kveum Saga synes ikke det spiller noen rolle om man tar vann eller tannkrem først på tannbørsten.

Skal man skylle munnen med vann etter munnskyll?

Bruke munnskyll: Etter endt tannpuss kan du bruke munnskyll til å skylle munnen, istedenfor vann. Da vil du bevare fluor-beskyttelsen fra tannkremen.

Hvilken munnskyll anbefaler tannleger?

Klorheksidinholdig munnskyllevann skal brukes mellom besøk hos tannlegen som en profesjonell behandling av tannkjøttbetennelse, og anses som gullstandarden innen munnskyllevann til behandling.

Kan man pusse tenner uten tannkrem?

Du skriver at det går bra å pusse tenner uten tannkrem. Det er veldig bra. Bruk gjerne en myk tannkost. Det viktigste med tannkremen er at den inneholder fluor.

Skal man bruke tanntråd før eller etter tannpuss?

Du bør alltid starte tannpleierutinen med å bruke tanntråd. Daglig bruk av tanntråd rengjør mellom tennene, også der tannbørsten ikke kommer til. Bruker du tanntråd før tannbørsten fjerner du matrester og plakk mellom tennene og så pusser du det bort etterpå. I tillegg fester fluoren seg bedre på rene tannflater.

Leave a Comment