Hva er den beste tannbørsten?

På delt førsteplass i vår elektrisk tannbørste test kommer Philips Sonicare 3100. Dette er en direkte konkurrent til testvinneren Oral-B Pro 3 og har en veldig lik prislapp.

Hvor ofte bør man skifte hode på tannbørste?

De fleste tannlegene anbefaler at du bytter tannbørste eller børstehode hver 3. måned eller oftere hvis du pusser tennene mer enn to ganger daglig eller i lengre tid enn 2 minutter.

Hva betyr sonisk tannbørste?

At en tannbørste er sonisk, betyr at den vibrerer (mens en oscillerende på sin side roterer). Med soniske tannbørster er det viktig å huske at du alltid skal gjøre tannbørstebevegelsene selv – med en oscillerende børste trenger du ikke dette på samme måte.

Hva er den beste tannbørsten? – Related Questions

Kan elektrisk tannbørste skade tennene?

– I dag finnes det myke tannbørster både som manuelle og elektriske børster, men det finnes ikke noen studier som viser at elektrisk børste sliter mindre på tennene enn manuelle børster – dermed har det ikke så mye å si hvilken du velger, har Mathiesen uttalt.

Hvor lenge skal en elektrisk tannbørste vare?

Batterilevetiden på den elektriske tannbørsten er ganske bra og den varer 3-4 uker på full lading. Dette betyr at du kan pusse tennene uten å måtte bekymre deg for at den går tom for batteri midt i pusserutinen.

Hva er sonisk?

Sonisk, som har med lyd å gjøre.

Hva er sonisk teknologi?

Philips prinsipp er en vibrerende vribevegelse med en frekvens på hele 30 000 utslag i minuttet. Det er det de kaller sonisk teknologi.

Kan man bruke elektrisk tannbørste på regulering?

Du kan gjerne bruke elektrisk tannbørste. Tannbørsten blir fortere slitt når man har regulering og skal byttes når børstehårene begynner å sprike. Vi anbefaler bruk av fluortannkrem og ekstra fluor i form av fluorskyll (0,2% NaF) gjennom hele behandlingen.

Hvor lenge burde man ha en tannbørste?

Når busten på tannbørsten står til alle kanter er det på høy tid å bytte tannbørste, men også bakterier på tannbørsten er årsak til at tannleger og tannpleiere anbefaler oss å bytte tannbørste minst 4 ganger i året. Snarveier: Tannbørsten bør byttes ut hver 3. måned.

Hvor ofte bør man bytte tanntråd?

“Hvor ofte skal man bruke tanntråd?” og “Skal man bruke tanntråd før eller etter tannpuss?” er begge vanlige spørsmål folk lurer på. Å bruke tanntråd en gang om dagen holder for de aller fleste, men du må gjerne den bruke oftere ved behov.

Hvor ofte bør man pusse tennene?

Tannhelsepersonell bør råde pasienter til å pusse tennene to ganger daglig med fluortannkrem: Tannkremen bør inneholde minst 0,15 % fluor. Myk eller ekstra myk tannbørste og liten kraft ved pussingen bidrar til å forebygge børsteskader på tennene. Ved å unngå skylling av munnen etter tannpuss.

Hvor lenge bør en tannpuss vare?

Hvor lang tid skal tannpussen ta? Vi anbefaler at du bruker to minutter på tannpussen, to ganger daglig. Puss tenner når du står opp om morgnen og når du legger deg for kvelden. Å pusse tenner regelmessig er viktig for å redusere oppbygning av plakk.

Kan man pusse tennene 3 ganger om dagen?

I følge Norsk Tannpleierforening bør du pusse tennene i minst to minutter. Man skal også pusse tennene minst to ganger om dagen, gjerne tre, en puss etter hvert måltid. Man må i det minste pusse tennene om morgenen etter frokost, og på kvelden etter kveldsmat.

Er det best å pusse tenner før eller etter frokost?

Den amerikanske tannlegeforeningen anbefaler at du venter 1 time etter at du har spist, før du pusser tennene – særlig hvis du har inntatt syreholdig mat. Forklaringen er at tannpuss like etter frokost ofte ikke fjerner alle matrester fra tennene. Tannpussen blir mer effektiv hvis du venter litt.

Er det lurt å bruke munnskyll?

Ny forskning viser at stort forbruk av munnskyllevann kan ha en helseskadelig effekt. Nå oppfordrer tannlegene til å kutte ned på bruken. Tannlegene anbefaler en god tannpuss i stedet for utstrakt bruk av det potensielt skadelige munnskyllevannet.

Hvilken munnskyll anbefaler tannleger?

Klorheksidinholdig munnskyllevann skal brukes mellom besøk hos tannlegen som en profesjonell behandling av tannkjøttbetennelse, og anses som gullstandarden innen munnskyllevann til behandling.

Skal man ta munnskyll før eller etter tannpuss?

Etter tanntråd og tannbørste med tannkrem anbefaler vi at du avslutter med å skylle munnen med et fluor – eller munnskyll. Mange skyller munnen med vann etter tannpussen, da skyller de samtidig bort fluorbeskyttelsen som tannkremen gir.

Leave a Comment