Hva er den beste tannblekingen?

Hvilke er de beste produktene for tannbleking hjemme? Vi anbefaler Premium White, Dentaworks og Smileo som de beste produktene som bruker tilpassede tannskinner, mens ProWhitening.no har det beste produktet for strips.

Hvordan få vekk gule tenner?

Puss tennene med en myk tannbørste grundig morgen og kveld med fluortannkrem. Plakk og tannstein vil kunne bidra til at tennene ser misfarget ut, så vær nøye med stell av tennene. Bruk tanntråd, tannstikker eller mellomromsbørste daglig for å rense mellom tennene.

Er det farlig å bleke tennene?

Tannbleking er ikke farlig, så lenge det gjøres riktig og i samråd med tannlege. Tannbleking er ikke farlig for kroppen din, og anbefales ikke for kvinner som er gravide eller ammer. Før du tyr til tannbleking, snakk uansett med tannlegen din, så dere får utelukket noen ting.

Hva er den beste tannblekingen? – Related Questions

Hvor dyrt er det å bleke tenner?

All type tannbleking bør foregå under veiledning og kontroll hos tannlege. Det er fordi blekestoffene er sterke saker, og bør derfor brukes med stor forsiktighet. Det koster ca 2000 kr per kjeve for tannbleking.

Skal man pusse tenner etter bleking?

Syreholdig drikke som brus og juice gjør emaljen mykere, det er derfor viktig å ikke pusse tennene rett etterpå. Kaffe, te, rødvin og juice kan over tid sette farge på tennene. Røyking kan også misfarge tennene. Tannbleking kan i stor grad fjerne misfarging fra røyk, mat og drikke.

Hvorfor får jeg så gule tenner?

De største synderne er kaffe, te, rødvin og brus. Det er også andre matvarer, som kanskje ikke er like åpenbare, som kan påvirke tennenes farge. Blant annet blåbær, tranebær, kirsebær, bjørnebær, druer, granatepler og andre frukter kan sette farge på tennene.

Kan man drikke kaffe når man bleker tenner?

I to dager etter blekingen anbefaler vi deg sterkt å unngå drikke kaffe, rødvin og inntak av mat/drikke med sterke fargestoffer. Dersom du ikke overdriver bruk av kaffe, te og røyk vil effekten av tannblekingen vare opp til ett år.

Hvordan bleke tennene naturlig?

Blant alle kjerringråd for å bleke tennene finner man blant annet bruk av jordbær, sitron, gurkemeie, appelsineddik og salt. Men noen av de vanligste kjerringrådene er bikarbonat, kull og kokosolje.

Hvem kan ikke bleke tennene?

Man skal ikke bleke tenner dersom man har utette fyllinger, hull eller mye syreskader. All type tannbleking bør foregå under veiledning og kontroll hos tannlege. Det er fordi blekestoffene er sterke saker, og bør derfor brukes med stor forsiktighet.

Hvor ofte kan man ta tannbleking?

Tennene våre misfarges gjerne gradvis opp gjennom livet, og har vi fått gulere tenner over 20 eller 30 år, vil det ta like lang tid før denne gulfargen kommer tilbake etter bleking. Mange velger å friske opp fargen med en dag eller to med bleking en gang i året.

Hvor lenge kan man bleke tennene?

Tannbleking er ingen permanent behandling. De fleste pasienter har et resultat som varer i flere år, mens andre trenger ny behandling etter ca 1,5 år. Tennene utsettes daglig for fargepigmenter som tobakk, kaffe og rødvin.

Hva er aldersgrensen på å bleke tennene?

Se spørsmål og svar som ligner for nyere spørsmål. Det er 18 års aldersgrense på tannbleking. Dersom det er spesielle grunner (sykdom/skader) til at tennene bør blekes, kan man få tillatelse fra foresatte til at tannlegen kan bleke tildligere.

Kan man drikke kaffe når man bleker tenner?

I to dager etter blekingen anbefaler vi deg sterkt å unngå drikke kaffe, rødvin og inntak av mat/drikke med sterke fargestoffer. Dersom du ikke overdriver bruk av kaffe, te og røyk vil effekten av tannblekingen vare opp til ett år.

Hva gjør tennene hvitere?

Tannlegens beste tips for hvite tenner
  1. Munnskyllevann mot dårlig ånde, for eksempel Listerine, kan gi misfarge og flekker på tennene.
  2. Vær oppmerksom på matvarer som misfarger tennene, for eksempel rødvin, kaffe, enkelte typer te og selvfølgelig tobakk.
  3. Unngå for mye kullsyreholdig drikke.
  4. Tenk deg om når du drikker.

Kan man bleke falske tenner?

Har du falske tenner( kroner, broer ) eller fyllinger, vil ikke disse bli bleket fordi de materialene påvirkes ikke av blekestoff. MEN, dette er ingen kontraindikasjon for tannbleking!

Er det farlig å pusse tennene med natron?

– Bruk en blanding av natron og hydrogenperoksid på tennene i stedet for tannkrem én gang i uken. Men ikke bli fristet til å gjøre dette oftere enn dette, da kan blandingen nemlig skade emaljen på tennene dine.

Hvordan bleke tennene naturlig?

Blant alle kjerringråd for å bleke tennene finner man blant annet bruk av jordbær, sitron, gurkemeie, appelsineddik og salt. Men noen av de vanligste kjerringrådene er bikarbonat, kull og kokosolje.

Hvordan lage Bleking av tenner selv?

Her er en enkel metode på tannbleking du kan gjøre hjemme selv.
  1. Bland sammen litt bakepulver med tannkremen din.
  2. Ta en bit med aluminiumsfolie og pakk det rundt tennene dine, slik at det passer.
  3. Påfør så tannkremen med bakpulveret på tennene dine, og deretter pakker du tennene inn i folien.

Hvorfor hår jeg så gule tenner?

Med alderen er det ganske vanlig at tennene blir mer gule. Dette er fordi emaljen blir tynnere, og den varme fargen fra tannbeinet skinner mer igjennom. Kaffe, te, juice, rødvin og fargesterk mat setter også sitt preg på tannfargen, og etter mange år kan det føre til gul farge på emaljen.

Leave a Comment