Hva er best å fiske med i ferskvann?

Til innlandsfisk er et variert utvalg av sluker, wobblere og jigger med vekt fra 5-20 g passelig. Skal du fiske gjedde, bør du gå opp til store sluker og jigger mellom 50-150 gram. Wobblere på 5-10 cm er passelig til arter som abbor og ørret, mens du her bør gå opp til 15-25 cm hvis du fisker gjedde.

Hva fisker man med i saltvann?

6 gode fisketips i saltvann
Agntype​​​​​​Arter​
​Hel fisk, flapper eller filet av makrell, sild eller småsei.Stor torsk, lange, brosme, lysing, kveite, havål, stein​bit og skater
​Agnsild​Makrell sjøørret, havabbor, horngjel, hvitting lyr og sei
​Akkar/blekksprut​Mange arter, særlig fint i kombinasjon med andre agn

Hva er best å fiske sjøørret med?

Sjøørreten foretrekker ofte blanke og slanke sluker. Disse imiterer sild, som er blant fiskens viktigste byttedyr. Hvis ikke fisken biter, skift sluk ofte! Blå, hvite og grønne sluker er mye brukt, men prøv også fargerike sluker i rødt og gult dersom de tradisjonelle fargene ikke gir napp.

Hva er best å fiske med i ferskvann? – Related Questions

Hvor dypt kan ørreten gå?

Normalt går sjøørreten hurtig ned til en dybde på 10 til 40 meter, det er og målt dykk helt ned til 88 meter! Dette mønsteret gjelder ikke bare denne fisken men et gjennomsnitt som viser den generelle adferd.

Hva biter ørreten på?

Om den store ørreten ikke lever av småfisk, tar den likevel ofte en streamer. En stor munnfull er en lur munnfull, for i fiskens verden betyr en stor bit tilførsel av mye energi. Kreasjoner bundet på streamerkrok et bra alternativ. Stikkord kan være store øyne, mylar, sølv og lange vinger i hår eller kanskje marabou.

Hvilken sluk til sjøørret?

Bruk meget lette sluker! 5 til 8 gram er perfekt! farger som Hvit, grønn, gul oransje og rosa fungerer godt! Litt senere på våren fra sen mars til ut april så flytter sjøørreten litt på seg.

Når er det best å fiske sjøørret?

Fisket kan starte rett etter isen har godt. Mars / April er som regel de beste månedene. Er det kald i vannet er sjøørreten lettest å treffe i brakkvannsområder. Det kan være elvemunninger, kiler med liten vanngjennomstrømming og så videre.

Når er sjøørreten mest aktiv?

Trivselstemperatur betyr også at sjøørreten vanligvis er mest aktiv midt på dagen når solen varmer opp vannet noe midt på vinteren, mens om sommeren er den mest aktiv på natten. Vår og høst er oftest timene rundt soloppgang og solnedgang best.

Når er det best å fiske i sjøen?

Noen plasser er best akkurat i det vannet snur, og 2-3 timer derpå. Andre kan fungere best to timer før og etter høyvann, eller to timer før og etter lavvann. Mer sjeldent er plasser som kun gir fangst når vannet står relativt stille i de periodene tidevannet er helt ute eller helt inne.

Er det bra å fiske på natten?

Nattfiske kan godt foregå fra land eller brygge i mørket. Vanligvis kikker enn da med hodelykt eller håndholdt lykt nede i vannet. Flere plasser kan gatelys eller annet fast lys der du fisker også være godt nok til å se fisken som ofte kan samles der, nettopp fordi det er en lys-kilde.

Hvorfor får jeg ikke fisk?

Om våren kan vannet være varmere i elver og bekker, og fisken søker fra stille vann og opp i elva. Om sommeren vil kalde myrbekker eller elver med smeltevann ha kaldere og mer oksygenrikt vann. Fisken kan søke mot slike innos. Fisken står gjerne der den får skjul, f.

Hvorfor biter ikke fisken?

De fleste fisker har en trivselstemperatur mellom 4–12 grader. Blir det for varmt i vannet, er det bare de mest varmekjære fiskene som abboren som biter. Er det for kaldt, vil fisken også senke tempoet, og dermed også bitevilligheten.

Hva bør man ha med seg på fisketur?

10 ting Sverdrup alltid har med seg på fisketuren
  • Fiskekort.
  • Noe å spise på, naturen har ingen «fangstgaranti»
  • Fiskestang, snøre og snelle.
  • En utstyrsboks med forskjellige sluker beregnet for litt forskjellig type fisk.
  • Agn, om jeg skal fiske med dupp.
  • En god kniv å sløye fisken med.
  • Førstehjelpsutstyr.
  • Myggspray.

Hva er bra fiskevær?

Regnvær er godt fiskevær, sies det. Ofte stemmer det, men ikke alltid. Det kommer blant annet an på tidspunktet og intensiteten. Etter flere uker med varme og stekende sol, vil en skikkelig regnskur nesten alltid være positivt for fisket.

Når på døgnet er det best å fiske makrell?

Makrell er mest bitevillig morgen eller kveld.

Hvordan få mest fisk?

Som regel er fisket best på stigende sjø, gjerne fra et par-tre timer før topp flo og fram til full flo. Der det oppstår strømmer, kan det også være lurt å følge med når floa snur. Da er det ofte en god fiskeperiode. Tidlig morgen og kveld er ellers vanligvis de beste fisketidene i sjøen.

Hvor dypt fisker man makrell?

Om sommeren lever makrellen pelagisk i de øvre vannlagene, mens den om vinteren oppholder seg på 200–250 m dyp.

Hvordan få stor fisk?

Et annet tips for å få stor fisk, er å holde pilken nesten i ro, eller ha rolige gyngende bevegelser. Jeg har ofte sett at de største fiskene trenger litt mer tid enn de små fiskene for å ta pilken. Er du ute etter de største torskene, så bruk rolige bevegelser. Er du ute etter mange, bruk hurtige og mye bevegelse.

Hvilken sluk liker torsk?

Også torsken liker gummi-jigger, men tar gjerne en sildesluk også. Kast ut, og la sluken eller jiggen synke til bunnen. Dra stanga til deg, og la sluken eller jiggen dunke i bunnen før du sveiver inn slakken. Gjenta denne prosedyren, og ofte tar torsken sluken eller jiggen idet den synker.

Leave a Comment