Har du lov til å gjøre rørleggerarbeid selv?

– Du kan gjøre rørarbeid selv når det er innenfor din egen bolig. Hvis du jobber med rør som bryter leilighetsskillet mot naboen, er arbeidet søknadspliktig. Da må det utføres av en fagperson, sier han.

Hva er lov å pusse opp selv?

Du trenger ikke å søke hvis du skal installere, rive, endre eller reparere våtrom eller kjøkken og enkle installasjoner i eksisterende byggverk innenfor samme bruksenhet eller branncelle. Husk at rommet må være godkjent for varig opphold. Eventuelt må du søke om å endre bruken av rommet.

Kan man koble til vaskemaskin selv?

– Nei, du kan ikke montere selv!

Ifølge Are Skaar Nielsen, fagsjef for sanitærteknikk hos Rørentreprenørene Norge, er det absolutt ikke lov å montere vaskemaskin selv – om du ikke er fagkyndig.

Har du lov til å gjøre rørleggerarbeid selv? – Related Questions

Er det lov å bytte toalett selv?

Så har du normalt hendene skrudd fornuftig på til håndverksmessige oppgaver, er det ikke noe i veien for at du saktens kan skifte toalettet selv. Reglene for montering av toaletter stiller ingen krav til at du skal bruke en autorisert VVS-installatør.

Har jeg lov å montere oppvaskmaskin selv?

Male, pusse, kople til bordlamper, rense sluk – mens andre ting er lovpålagt at fagfolk må gjennomføre, slik som faste elektriske installasjoner. Når det derimot kommer til installasjon av oppvaskmaskin er det ingen egen lov som påbyr at dette skal utføres av fagfolk.

Er det vanskelig å installere vaskemaskin?

Vanntilkoplingen på dagens maskiner er en forholdsvis grei affære. Både slange for vanntilførsel og avløpsvann følger med, og begge er enkle å montere. Det er likevel verdt å tenke gjennom sikkerheten i forbindelse med vanntilførselen. – De aller fleste har vaskemaskinen i et rom med sluk i gulvet.

Hvor høyt skal avløp til vaskemaskin stå?

Det anbefales at slangen monteres ca. 80-90 cm over gulvhøyde. Dette kan gjøres ved fx å sette slangen i et løstomsluttende rør, som sitter montert i avløpet.

Hvordan rense avløp til vaskemaskin?

1) Skru ut skruen som holder avløpet på plass Page 2 2 2) Fjern hele avløpet ved å skru/dra forsiktig delene fra hverandre. Hold gjerne igjen i rørdelen som er festet til veggen (den med bøyen). Skyll gjerne i gjennom røret med rent lunket vann, nå som vannlåsen er fjernet.

Hvordan frakte en vaskemaskin?

Det kan være lurt å pakke inn apparatet med bobleplast, et teppe eller noe som absorberer støt under flyttingen. Fest apparatet til trallen eller trucken med kraftige stropper. Når maskinen er trygt plassert i det nye kjøkkenet eller det nye vaskerommet, følger du veiledningen for å installere vaskemaskinen på nytt.

Kan oppvaskmaskin ligge under transport?

Så lenge transportskruene sitter i kan den fint legges ned under transport. Vann har den aldri sett, så det er ingen bekymring.

Kan oppvaskmaskin fraktes liggende?

Det kan være lurt å pakke inn apparatet med bobleplast, et teppe eller noe som absorberer støt under flyttingen. Fest apparatet til trallen eller trucken med kraftige stropper. Oppvaskmaskiner transporteres best på ryggen, med døren vendt opp.

Kan man transportere vaskemaskin liggende?

Det som er viktig er at maskinen ikke settes opp ned eller at trommelen ikke forskyves oppover så langt at fjærene kan hoppe av. Frakt maskinen derfor helst stående. Jeg har gjort det liggende for det meste. Det som er viktig å tenke på da er at det kan komme ut en del vann.

Er det transportsikring på tørketrommel?

Noen tørketromler har “automatiske” tranportbolter på trommelen. Når du starter apparatet for første gang hører du et smell som indikerer at transportboltene er utløs. Dette er normalt, og ikke en feil med maskinen. Det er også vanligvis en transportsikring ved døråpningen som må fjernes manuelt.

Hvordan frakte tørketrommel?

Hvis du skal flytte maskinen selv, trenger du hjelp fra minst én annen person, siden tørketromler kan være tunge. Det kan være lurt å pakke inn apparatet med bobleplast, et teppe eller noe som absorberer støt under flyttingen. Fest apparatet til trallen eller trucken med kraftige stropper.

Hvor er transportsikring på vaskemaskin?

Transportskruer er et sett skruer som står fastmontert på baksiden av alle nye vaskemaskiner. Skruene holder trommelen fast slik at maskinen bedre tåler belastningene forbundet med transport. Disse er det viktig å ha påmontert hver gang maskinen flyttes.

Hvordan få vaskemaskinen til å stå i ro?

Hvis vaskemaskinen beveger seg rundt på flisene, kommer den raskt til å stå skjevt. For å unngå dette, kan du sette gummiføtter på maskinen, eller stille den på en sklisikker matte. Det samme gjelder hvis det er en helning i gulvet, som øker risikoen for at vaskemaskinen beveger seg.

Hvordan installere en oppvaskmaskin?

Montering av oppvaskmaskinen
  1. Sjekk at det er installert opplegg for oppvaskmaskin.
  2. Steng av vannet.
  3. Demonter den gamle oppvaskmaskinen, og ta den vekk.
  4. Ta den nye oppvaskmaskinen ut av emballasjen, både avløpsslangen og tilløpsslangen skal være koblet til oppvaskmaskinen.

Hvor mye koster det å sette opp oppvaskmaskin?

Tilkobling av oppvaskmaskiner/vaskemaskiner:

Standard tilkobling når uttak for vann og avløp eksisterer, og maskin er montert/satt på plass. Oppvaskmaskin : 1990,- kr Pluss moms. Inkluderer overganger og slangeklemmer, pluss skikkelig oppklamring av vann og avløpsslange for godkjent tilkobling.

Hvor mye koster det å få lagt inn opplegg til vaskemaskin?

Det vil koste cirka 12.000 kroner å koble vaskemaskinen til strøm og vann, ifølge et tilbud Wellens har fått fra elektriker og rørlegger.

Leave a Comment