Når ble det vanlig å ha mobiltelefon i Norge?

Mobiltelefoner har eksistert siden midten av 1950-tallet, og det første mobiltelefonnettet i Norge ble opprettet i 1966. Det var likevel ikke før GSM-nettet kom i 1993 at mobile telefonapparater begynte å få en overkommelig pris og størrelse for de fleste.

Hvor lang levetid har en mobiltelefon?

Idag tar man gjerne utgangspunkt i en Høyesterettsdom fra 2007. Denne slår fast at levetiden på en mobiltelefon er på 3-4 år. – I denne dommen slår også Høyesterett fast at 3-4 år er «vesentlig lengre enn to år» og at reklamsjonstiden på en mobiltelefon derfor er 5 år, og ikke 2 år.

Hva kan man gjøre med gamle telefoner?

Alle elektronikkforhandlere og kommunale avfallsmottak er forpliktet til å ta imot skadet eller ødelagte elektroniske produkter som de selger selv, uansett om de selger det samme merket eller ikke. Du kan også returnere gammel elektronikk hos miljøstasjoner.

Når ble det vanlig å ha mobiltelefon i Norge? – Related Questions

Kan man pante telefon?

Hvor kan jeg pante mobilen? MobilPant gjelder i alle våre Telia-butikker. Du kan gjøre en verdivurdering av mobilen din på nett før du går til butikken.

Hvor mye får man i pant på power?

På hvitevarer og TV-er vil det være en flat pant på kr. 100,-, mens det på andre el-artikler, som kjøkkenmaskiner, støvsugere etc., kun tilbys en symbolsk sum i pant. Vår pantekalkulator vil fortløpende utvides med nye produkter, så følg med!

Er det pant på vaskemaskin?

På hvitevarer og TV-er vil det være en flat pant på kr. 100,-, mens det på andre el-artikler, som kjøkkenmaskiner, støvsugere etc., kun tilbys en symbolsk sum i pant.

Hva gjør man med gamle Iphone?

Lever din gamle enhet i en av våre Eplehuset-butikker. Du kan gjøre en verdivurdering av din gamle telefon, nettbrett eller Mac her før du går til butikken. Innbyttesummen kan knyttes opp mot et kjøp eller en tilgodelapp som kan benyttes i våre butikker.

Kan man pante PC?

Bytt inn ditt gamle produkt!

Elkjøp Trade-In kan gi dine gamle smarttelefoner, nettbrett, datamaskiner, Mac eller smartklokker et nytt liv – samtidig som du bruker dem som valuta i våre butikker! Returner dine gamle produkter og få rabatt på ditt neste kjøp.

Hvordan fungerer panteordningen?

Panteordning for flasker er en ordning der kunder betaler et depositum hver gang de kjøper brus, øl og lignende varer, og får denne refundert når emballasjen returneres til butikken. Selve pantebeløpet skal spesifiseres på et pantemerke som er synlig på emballasjen.

Hva kan man pante?

Alle bokser og flasker med pantemerke kan pantes. Når du panter får du tilbake pantebeløpet du betalte da du kjøpte produktet. Flasker og bokser uten pantemerke, som glassflasker, kan ikke pantes.

Kan man levere el avfall på Elkjøp?

Vi tar også imot alt av elektrisk avfall i varehusene våre – og det helt gratis! Ta med deg den gamle vaskemaskinen, kjøleskapet eller TV-en, så sørger vi for korrekt og miljøvennlig gjenvinning. NB! Tjenesten gjelder ikke Side-by-side-skap.

Hvordan fungerer MobilPant?

Endelig lanserer vi MobilPant

Det betyr at du kan få rabatt på den nye mobilen du kjøper ved å sende inn din gamle mobil til oss. Genialt for deg, og for miljøet. Du registrerer din MobilPant når du kjøper en ny mobil i nettbutikken vår.

Har Telenor Mobilpant?

Bytt inn din gamle mobil og få penger rett på konto. Gi din gamle mobil nytt liv med Innbytte fra Telenor! Nå kan du få penger for mobiler du ikke bruker lenger – og med det gjøre ditt neste mobilkjøp litt rimeligere.

Hva gjør man med gamle nettbrett?

Gamle mobiltelefoner og nettbrett er fremdeles verdifulle ressurser, selv om du ikke bruker de lenger. På Elkjøp kan du levere inn gamle enheter til resirkulering.

Hva er re Power?

Hva er rePOWER? RePOWER er POWERs satsing på brukt elektronikk, og består av en landsdekkende panteordning for brukte elektroprodukter og salg av sertifiserte, brukte produkter gjennom egne RePOWER-butikker og avdelinger. RePOWER vil bli etablert i Norge, Danmark og Finland i løpet av høsten.

Hvem tar imot brukte mobiltelefoner?

Gjenvinning
  • Mobiler kan leveres inn til forsvarlig gjenvinning hos alle som selger mobiltelefoner, eller til kommunale gjenvinningsstasjoner rundt omkring i Norge.
  • Innlevering trenger ikke å skje i den samme butikken hvor du kjøpte mobilen – alle elektronikkforhandlere plikter å ta imot den type utstyr de selv selger.

Har power Mobilpant?

Pant det du ikke trenger – få poeng!

Mange av oss har en brukt mobiltelefon, PC eller kanskje til og med en vaskemaskin som vi ikke bruker lenger. Nå kan du pante det du ikke trenger hos oss, og la andre ta nytte av det.

Hvor levere gamle hvitevarer?

Alle kommunale gjenvinningsstasjoner tar imot EE-avfall. Dette er helt gratis for deg som forbruker. Noen steder skal større EE-produkter som kjøleskap og frysere leveres til de store gjenbruksstasjonene, og mindre elektroniske og elektriske gjenstander til minigjenbruksstasjonene.

Hva er gratis å kaste på BIR?

Sorter ut all plast-, glass- og metallemballasje, samt papir, papp og drikkekartong. Lever alt av farlig avfall og EE-avfall gratis til BIRs mottak eller forhandlere.

Hvor kaster man hårføner?

Hårføneren din, den utdaterte spillkonsollen eller den gamle mobilen din regnes også som elektronikkavfall som bør leveres til gjenvinning. Med andre ord bør alt av hvitevarer og brunevarer leveres til profesjonelle gjenvinningsstasjoner.

Hvordan bli kvitt gammel TV?

Er produktet brukbart, og du ikke trenger det, kan du gi det bort eller selge det. Lever ødelagt elektronikk i butikker som selger samme type produkt du skal levere inn eller til nærmeste gjenvinningsstasjon.

Hvor kaster man toner?

Tonerkassetter og blekkpatroner med påmontert kretskort er klassifisert som EE-avfall og inngår i den lovpålagte returordningen for denne avfallstypen (småelektronikk). EE-avfall er gratis å levere.

Er støvsuger hvitevarer?

Dette er de mest pålitelige hvitevarene

Blant disse er komfyrer, kjøleskap, vaskemaskiner, tørketromler og støvsugere.

Hvor kaste blinkesko?

Leveres til forhandler eller gjenvinningstasjon

Det er gratis å levere dette.

Leave a Comment