Kan man se blodtype på Helsenorge?

Leter du etter blodtypen din? Du finner dessverre ikke informasjon om hvilken blodtype du har på Helsenorge. Hvis det er behov for å vite blodtypen din, for eksempel ved blodoverføring eller graviditet, vil helsepersonell alltid ta en test.

Er det lov å lese sin egen journal?

Hva har du rett til innsyn i? I pasient- og brukerrettighetsloven § 5-1 står det at alle pasienter og brukere har rett til innsyn i sin egen journal med bilag. Bilagene er alt det som ikke er skrevet direkte i pasientjournalen, slik som røntgenbilder, prøvesvar og pleieplaner.

Hvordan få tilgang til kjernejournal?

Det er bare du som får tilgang til din kjernejournal via helsenorge.no. Du må identifisere deg på høyeste sikkerhetsnivå. Bare helsepersonell som behandler deg, kan logge inn i kjernejournalen din fra sitt journalsystem.

Kan man se blodtype på Helsenorge? – Related Questions

Har alle kjernejournal?

Kjernejournal er tilgjengelig på alle sykehus i Norge, og er innført i alle kommuner og fylker, men noen få legevakter og legekontor har ikke tatt i bruk tjenesten ennå.

Har alle leger tilgang til alle journaler?

Leger og sykepleiere i spesialisthelsetjenesten har tilgang til kjernejournal uten å innhente samtykke fra pasienten. Alt helsepersonell ved legevakt og AMK, samt pasientens fastlege har også tilgang uten å innhente pasientens samtykke.

Hvem har tilgang til pasientjournal?

Fjerde ledd gir pårørende, foreldre eller andre med foreldreansvar rett til innsyn i journalen tilsvarende den rett de har til informasjon etter §§ 3-3 og 3-4. Ut over dette er pårørendes rett til innsyn i pasientens eller brukerens journal som hovedregel avhengig av pasienten eller brukerens samtykke.

Hvem kan lese journalen?

Alle har rett til å se journalen sin og alle har rett til å se hvem som har lest journalen sin. Du kan derfor be om dette hvis du ønsker det. Du kan også be om at deler av journalen din kan bli sperret for enkelte helsepersonell. Du kan lese litt mer om innsyn i pasientjournalen din her.

Hvor ser man diagnosene sine?

Du kan se diagnoser fra sykehus på helsenorge.no dersom du går inn i din kjernejournal. Men der får du ikke sett diagnoser fra fastlegen. Det må du spørre fastlegen din om. Fastlegen din kan hjelpe deg med å se dine diagnoser og kan forklare deg hva de betyr.

Når ble kjernejournal innført?

Pasienten kan selv registrere kontaktpersoner og pårørende, sykdomshistorikk og spesielle kommunikasjonsbehov. Kjernejournal er første gang nevnt i e-helsestrategien Samspill 2.0 fra 2008 (2).

Hvordan finne gamle journaler?

Pasientjournalen din på Helsenorge

Ved å logge inn i tjenesten Pasientjournal på Helsenorge vil du få tilgang til pasientjournalen din fra noen sykehus. Pasientjournalen din vil kun vises når du har logget deg inn. Du må være over 16 år for å få tilgang til pasientjournalen din på Helsenorge.

Hvordan få tilgang til Helsenorge?

BankID og BankID på mobil
  1. Gå til innlogging på helsenorge.no.
  2. Vel BankID på mobil.
  3. Skriv inn mobilnummer (8 siffer) og fødselsdato (ddmmåå).
  4. Du får no opp ein referansekode på skjermen.
  5. Kontroller at du får opp same referansekode på mobiltelefonen din som på skjermen og klikk på GODTA på mobiltelefonen for å gå vidare.

Hvordan komme inn på Helsenorge uten Bankid?

På denne siden til helsenorge er det listet opp flere alternative innloggingsmetoder. I tillegg til bankid kan man bruke en av følgende: Buypass ID på smartkort. Buypass ID i mobil.

Kan man sende SMS til fastlege?

Hvordan virker det? Når du henvender deg til helse- og omsorgstjenestene i din kommune via Helsenorge vil du få svar fra dem i innboksen. Du kan bare sende meldinger til tjenester du mottar, og som har åpnet for digital kontakt via Helsenorge.

Når ble jeg født?

Det er nå mulig å få innsyn i disse opplysningene om deg selv via «Min helse» på helsenorge.no. Medisinsk fødselsregister inneholder opplysninger om alle fødsler og fødte i Norge siden 1967. Det er nå mulig å få innsyn i disse opplysningene om deg selv via «Min helse» på helsenorge.no.

I hvilken måned blir det født flest barn?

Juli betyr babyboom i Norge.

Juli er måneden hvor det fødes aller flest barn, og ifølge Medisinsk fødselsregister ble det i 2011 født hele 5566 barn i juli – mot bare 4400 i desember. August kommer på en klar andreplass med 5562 fødsler.

Hvilket sykehus er best å føde på?

Ifølge oversikten er det aller best å bli mor på Sykehuset Innlandet Kongsvinger. Avdelingen har fått best skåre når det gjelder rammer og organisering både på fødsel– og barselavdeling.

Er det gratis å føde i Norge?

Nei. Alle kontroller i svangerskapet hos jordmor eller fastlege, fødsel på offentlig sykehus, oppfølging i barseltid på sykehus eller av kommunejordmor og en etterkontroll hos fastlege er gratis i Norge. Norge er et veldig trygt land å være gravid og føde i.

Er det gratis å føde på sykehus?

Bor du på et sted med fødestue kan du føde der. Da må du være frisk og svangerskapet må være normalt. Vil du ha hjemmefødsel, må du avtale med en jordmor som vil ta den oppgaven. Fødsel på sykehus eller fødestue er gratis.

Når på året er det best å få barn?

Våren er ideell

Jordmor Tove Nordahl ved privatklinikken Meg og magen i Tønsberg har inntrykk av at april, juli og september alle er populære måneder å få barn i. – Juli har vært rekordmåneden i flere år på rad ved vårt sykehus, sier hun.

Leave a Comment