Du kan få BankID fra alle banker du har et kundeforhold i. Én og samme BankID kan imidlertid brukes på tvers av bankene og andre brukersteder. BankID-app kan du bare ha på en enhet av gangen av sikkerhetsmessige årsaker.
Hvordan logge inn i banken uten BankID?
Hvis du har andre påloggingsmuligheter enn BankID, kan du logge deg inn i nettbanken og få et engangspassord tilsendt på SMS. Hvis du ikke har andre påloggingsmuligheter, kan du kontakte oss på 915 04800, så hjelper vi deg.
Hvilke banker støtter BankID-app?
Bankene som tilbyr BankID–app:
- Askim & Spydeberg Sparebank.
- BN Bank.
- Cultura Bank.
- DNB (tilbyr også aktivering med koder på SMS og e-post)
- Drangedal Sparebank.
- Eika-bankene – se oversikt.
- Etne Sparebank.
- Fana Sparebank.
Hvordan logge inn i nettbanken?
Bruk BankID og velg “Logg inn” i øverst til høyre eller på startsiden. Har du fortsatt en aktiv nettbankavtale, vil du kunne logge inn ved hjelp av BankID eller BankID på mobil. Du kan bruke BankID fra annen bank.
Kan man ha BankID i flere banker? – Related Questions
Er det forskjell på nettbank og mobilbank?
Mobilbank er enkelt og greit en app som du kan laste ned på telefonen og dermed få en mobilversjon av nettbanken. Navnet mobilbank kan nok lett forveksles med BankID på mobil, men er altså ikke det samme. Med mobilbanken har du tilgang til de aller fleste funksjonene i nettbanken – rett fra mobiltelefonen.
Hvordan kan man bytte bank?
Slik bytter du bank
- Bli kunde og opprett konto.
- Bestill kort.
- Overfør pengene dine til den nye kontoen.
- Send melding til arbeidsgiver om at du ønsker lønn inn på ny konto. Det holder ofte med en e-post.
- Flytt eFaktura og AvtaleGiro.
- Flytt lån og eventuelt andre tjenester du ønsker i den nye banken.
Hvordan få tilgang til nettbank?
Alle banker har i dag en nettbankversjon tilgjengelig for sine kunder. Som regel er en telefon til kundeservice eller et besøk i et kontor første skritt for å bli nettbankkunde. Ta rett og slett kontakt og si at nå vil du lære deg nettbank! Så vil de aller fleste ha dyktige medarbeidere som hjelper deg å komme i gang.
Hvorfor får jeg ikke logget inn på nettbank?
Det kan være flere grunner til at du ikke kommer inn i nettbanken. Dette kan være feil med nettleseren, BankID, kodebrikke eller midlertidig utilgjengelighet i nettbanken.
Hva kommer i stedet for BankID på mobil?
Med BankID-app får du en raskere og sikrere innlogging. BankID på mobil skal erstattes av BankID på app, men dette skjer ikke over natta. Tjenesten skal gradvis fases ut, men de aller fleste vil ha tilgang til den en god stund framover. Kodebrikken skal også bestå.
Hvordan logge inn med BankID på mobil?
Hvordan logge inn med BankID på mobil
- Gå til den tjenesten du ønsker å logge inn til (f.
- Velg BankID i ID-porten.
- Skriv inn fødselsnummer.
- Velg BankID på mobil.
- Skriv inn mobilnummer (8 siffer).
- Du får nå opp ett referanseord på skjermen.
Er BankID og BankID på mobil det samme?
BankID på app erstatter BankID på mobil. Det blir en gradvis overgang og kodebrikken består for alle som ønsker å bruke den.
Hva er forskjell på BankID og BankID mobil?
I vanlig (banklagret) BankID ligger hemmelighetene knyttet til din personlige elektroniske identitet sikkert lagret hos banken. Du må derfor taste både passord og sikkerhetskode for å bruke denne. I BankID på mobil ligger hemmelighetene trygt lagret i ditt SIM-kort.
Hva er forskjell på BankID app og BankID på mobil?
BankID-appen er en digital kodebrikke, som kan brukes i stedet for den fysiske kodebrikken når du skal logge inn eller signere med BankID. Appen brukes sammen med ditt personlige BankID-passord. I BankID på mobil ligger hemmelighetene trygt lagret i ditt SIM-kort.
Når forsvinner BankID på mobil?
Dersom du havner i en situasjon hvor du må bytte SIM-kort, og dette skjer etter 1. september 2022, vil du også miste din BankID på mobil-tilgang. Da må du begynne å bruke engangskode-appen som mobilt alternativ.
Når avsluttes BankID på mobil?
Planlegger gradvis utfasing fra september
Første steg i utfasingen er at man stopper for nye BankID på mobil-aktiveringer. Etter planen vil dette skje mellom september og november. For en smidigst mulig overgang, anbefaler vi derfor å laste ned appen så snart du får beskjed fra din bank om at det nærmer seg.
Når skal BankID på mobil slutte?
Etter 1. september 2022 kan du ikke lenger bestille eller fornye BankID på mobil.
Når blir BankID borte?
Han understreker at utfasingen av BankID på mobil ikke vil skje over natta. – Det skal fases ut gradvis slik at brukerne sikres en så god overgang som mulig. Bjerved sier det ennå ikke er bestemt når BankID på mobil skal fases ut, men flere av kildene NRK har snakket med sier det mest sannsynlige er i løpet av 2023.
Hva heter den nye BankID appen?
Lynrask BankID på vei
I dag er app et godt alternativ som erstatter kodebrikken, men snart vil appen også tilby en lynrask BankID for betaling og innlogging, kun med biometri eller pin. Tiden det tar å logge inn vil reduseres betraktelig: – En raskere BankID med biometri gjør hverdagen enklere for alle.
Kan man bruke BankID nå?
BankID og BankID på mobil kan benyttes til å logge inn på nær sagt alle offentlige nettsteder – med høyeste sikkerhetsnivå. Det betyr alt fra Altinn.no, NAV.no, helsenorge.no, skatteetaten.no, i tillegg til kommuner og fylkeskommuner.
Kan banken nekte meg BankID?
Banken må sperre BankID-en eller nettbanken hvis de merker at den blir brukt av andre enn den som eier den. – Verken BankID eller kort skal lånes bort til andre, og nettbanken skal bare brukes av den som eier den.