Du kan nok ikke bestille time hos en annen lege enn fastlegen. Jeg anbefaler deg å bytte fastlegen til en annen lege og bytte tilbake til din, når legen er på plass igjen etter permisjonen. Du kan bytte lege to ganger i året. Siden du har frikort, betaler du ikke hos annen lege heller.
Kan jeg angre bytte av fastlege?
Du blir ikke informert om byttet før det har blitt gjennomført, og du har ingen angrerett. Selv om det kan ha gått 6 måneder, 12 måneder eller kanskje flere år siden du satt deg på venteliste, så blir du altså automatisk byttet over til ny fastlege, uten varsel og uten angrerett.
Hvor lenge må man vente på ny fastlege?
Hos svært populære fastleger kan det nok ta en god stund å få plass. Hvis dette gjelder en fastlege som f eks er ny, holder til i en by, kan det ta kortere tid. Det er altså ingen fasit og ikke et fast svar her. Det tar så lang tid som det tar at 25 stykker slutter å ha den fastlegen du ønsker.
Hva skjer med journalen når man bytter fastlege?
Ved bytte av fastlege kan pasienten kreve at journalen overføres til den nye fastlegen. Opprinnelig fastlege skal oppbevare kopi, men ikke lenger enn det som er nødvendig. Når fastlegen flytter har han rett til å ta med seg journaler for pasienter på egen liste.
Kan man bestille time hos en annen enn fastlegen? – Related Questions
Kan man stå uten fastlege?
Når fastlegen slutter eller reduserer listen
Når du står på en liste uten fast lege, vil det i noen tilfeller være en vikar som ivaretar fastlegens ansvar. Det kan også være at andre leger i kommunen tar dette ansvaret. I noen tilfeller må du bruke legevakt eller øyeblikkelig hjelp for å få nødvendig legehjelp.
Kan man miste fastlege?
Dersom en fastlege slutter eller ønsker å redusere sin pasientliste, er det kommunen som gir beskjed til Helfo om hva som skal skje med fastlegens liste. Kommunen gir beskjed til Helfo om at et bestemt antall pasienter må flyttes over til en annen fastleges liste når en fastlege ønsker å redusere pasientlista.
Hvordan overføre pasientjournal?
Ettersending av pasientjournal ved fastlegebytte
Når du bytter fastlege, må du selv sørge for at journalen din overføres til den nye legen. Du kan kontakte din gamle fastlege/fastlegekontor og gi informasjon om den nye legen.
Hvor kan jeg finne journalen min?
Pasientjournalen på helsenorge.no er en tjeneste som gir deg tilgang til din originale sykehusjournal. Du får digital tilgang via helsenorge.no. Der får du også tilgang til en annen tjeneste, som kalles kjernejournal.
Hvordan få innsyn i journal?
Ved å logge inn i tjenesten Pasientjournal på Helsenorge vil du få tilgang til pasientjournalen din fra noen sykehus. Pasientjournalen din vil kun vises når du har logget deg inn. Du må være over 16 år for å få tilgang til pasientjournalen din på Helsenorge.
Når legen ikke gjør jobben sin?
Dersom du mener at fastlegen din ikke gjør jobben sin bør du stille krav om å bli hørt. Om du ikke når fram kan du vurdere å sende en klage til Fylkesmannen der du bor.
Kan fastlegen nekte å henvise?
Så til selve spørsmålet ditt: Kan legen nekte å henvise deg. Svaret på dette er utvilsomt “ja”. Legens jobb er å vurdere om det er medisinsk indikasjon for å henvise deg, – akkurat som om det er grunn til å ta en blodprøve eller starte en behandling.
Kan man klage på fastlege?
Du kan sende en klage hvis du synes at du har blitt dårlig eller urettferdig behandlet i helsetjenesten. Klagen kan for eksempel være på: lege.
Blir ikke tatt på alvor av legen?
Dersom et møte ikke fører til endringer kan du sende en skriftlig klage til legekontoret. Ombudet kan bistå deg med dette. Du har rett til å bytte fastlege inntil to ganger per år. Hvis det er aktuelt kan du ringe 800 HELSE (800 43 573), eller gå inn på hjemmesiden www.helse.norge.no.
Kan man ta EKG hos fastlegen?
Godt ivaretatt. Hos legen kan det tas enkle prøver som urinprøve, prøve av blodsukker og blodprosent, CRP, og for øvrig vil legen kunne sende prøver til analyse dersom det er nødvendig. – En fastlege vil også være i stand til å ta andre undersøkelse som EKG, og du kan regne med at han eller hun kan sy et lite sår.
Hva er en vanlig legetime?
En vanlig time hos fastlegen varer gjennomsnittlig i 15 minutter. Enkelte utredninger og prøver kan ta tid. Hvis det er avtalt at du skal gjøre noen undersøkelser i forkant av legetimen, er det viktig at du møter opp på legekontoret i god tid. Noen ganger er det behov for forberedelser til legetimen.
Hva kan jeg snakke med fastlegen om?
Med fastlegen kan du prate om alt du har av fysiske og psykiske plager. Det er gratis å gå til fastlegen fram til du er 16 år. Du kan selv ta kontakt for time. Utenfor fastlegens åpningstid og ved behov for rask legehjelp kan du ringe legevakten.
Hvor ofte er det vanlig å gå til legen?
I snitt går norske kvinner til lege 3,1 ganger i året, mens menn går 2,2 ganger, går det frem av tall hos SSB. Noen er så å si aldri syke og oppsøker svært sjeldent et legekontor, andre går til legen ved det minste tegn på at noe er galt.
Hvor mye tjener man som lege?
Fastleger yngre enn 30 år hadde en gjennomsnittlig bruttoinntekt litt under 1 250 000 kroner, fastleger 67 år og eldre lå godt over 2 000 000 kroner. Fastleger med færre enn 750 pasienter på lista hadde en gjennomsnittlig bruttoinntekt på 1 400 000 kroner, de med 1 500 eller flere pasienter lå ca. 870 000 kroner over.
Hvor mye tjener en spesialist lege?
Høyest lønn har de fastlønte spesialistene, med 1 117 000 kr. i året. Av dette var 1 064 000 kr. grunnlønn.
Hvor mye tjener en kirurg?
Lønnsnivå – Kirurg
Den gjennomsnittlige årslønnen blir dermed omlag 750 000. Dette er gjennomsnittet for alle legeyrker, inkludert kirurger. Lønnsnivået vil variere mye etter spesialiseringer og hvor man jobber.