Kom i kontakt med fastlegen via helsenorge.no. Stadig flere fastleger tilbyr tjenester via helsenorge.no. Hvis ditt fastlegekontor er med i ordningen kan du logge deg inn og komme i gang i dag.
Hvorfor fungerer ikke Besøklegen?
Endret fødselsnummer. Hvis ditt fødselsnummer er endret (for eksempel fra D-nummer til fødselsnummer), må du bruke det nye nummeret for å logge deg inn på besøklegen.no. Det opprinnelige nummeret vil ikke fungere. Merk: Det kan ta noe tid før legekontoret oppdaterer sine registre med nytt fødselsnummer.
Hvordan kan jeg bestille legetime?
du kan logge deg inn på helsenorge sine nettside for å bestille time og andre tjenester. Her står som regel også telefonnummeret oppført. Nummeret står som regel på legekontoret sine hjemmesider, ellers vil Google ofte finne telefonnummeret om du søker på legekontorets navn.
Hva er Besøklegen?
Nettportalen Besøklegen.no som brukes av helseaktører alt fra Oslo i Sør-Norge til Kirkenes i Nord-Norge, muliggjør blant annet å fornye resepter uten at pasientene trenger å møte fysisk på- eller ringe til legekontoret.
Hvordan kontakte legen? – Related Questions
Hvor mye koster det å gå til legen?
Egenandeler og frikort
Lege | Egenandel dagtid |
---|
Konsultasjon hos allmennlege/legevakt | 160 kroner |
Konsultasjon hos allmennlege/legevakt der legen er spesialist i allmennmedisin | 212 kroner |
Tillegg for tidsbruk ved konsultasjon over 20 minutt (per påbegynt 15 minutt) | 10 kroner |
Sykebesøk fra allmennlege/legevakt | 223 kroner |
Kan man ringe fastlegen sin?
Du kan også ringe og bestille time. Da vil legesekretæren spørre deg om hva det gjelder for å vurdere hvor raskt du bør komme. Når det haster, bør du ringe. Du kan også ringe eller sende melding til legen digitalt hvis du trenger ny resept på medisiner du har fått før.
Er det mulig å få sykemelding over telefon?
Den som sykmelder forutsettes å kjenne pasienten dersom telefon benyttes som grunnlag for sykmelding uten personlig undersøkelse. I det at den som sykmelder kjenner pasienten ligger det også et krav til at pasienten tidligere har identifisert seg.
Hva kan man snakke med legen om?
Fem ting det kan være verd å nevne for legen:
- Hvordan du har det. – Fortell det til legen dersom du har problemer på jobben eller i familiesituasjonen.
- Hvordan kostholdet ditt er.
- Hvilke naturmedisiner du bruker.
- Hvilke medisiner du bruker.
- Hvordan avføringen din er.
- 6 tips som holder mus og rotter unna.
Hva gjør en når fastlege ikke har tid?
Ring nærmeste legevakt gratis på telefonnummer 116 117 når fastlegen ikke kan nås.
Når kan man ringe fastlegen?
Ved sykdom eller skade, eller forverring av kjent sykdom, kan du kontakte fastlegen. Utenfor fastlegens åpningstid kan du ringe legevakten på 116 117, om det er noe som ikke kan vente til fastlegekontoret åpner.
Når legen ikke ringer tilbake?
Det at legen ikke ringte tilbake, kan være fordi legen har det veldig travelt. Ved at du kommer inn til samtale, logges dette som en konsultasjon, og legen får betalt for jobben den gjør. Det er forøvrig ikke ofte at leger opplyser om resultat av undersøkelser på telefonen.
Kan legen nekte deg time?
Fastlegen må til enhver tid vurdere hvor mye det haster å få en time, men det skal vært mye til før fastlegen kan nekte en pasient på listen å bestille en time. Det er heller ikke lov for legen å si at man skal skifte fastlege, men legen har lov til å foreslå det.
Kan legen nekte å gi sykemelding?
Legen avgjør dine behov
– Hvis du sier at du er så dårlig og plaget at du ikke er i stand til å være på jobb og gjøre jobben din, så får du sykemelding, sier fastlege Bjørn Berge Hansen, som også jobber som rådgivende overlege i NAV.
Når fastlegen svikter?
Har du blitt utsatt for en legetabbe, så kan du ha krav på erstatning. Da skal i tilfelle skaden meldes til Norsk Pasientskadeerstatning (NPE), som behandler saken og tar stilling til om du skal få erstatning eller ikke.
Blir ikke tatt på alvor av legen?
Dersom et møte ikke fører til endringer kan du sende en skriftlig klage til legekontoret. Ombudet kan bistå deg med dette. Du har rett til å bytte fastlege inntil to ganger per år. Hvis det er aktuelt kan du ringe 800 HELSE (800 43 573), eller gå inn på hjemmesiden www.helse.norge.no.
Blir ikke hørt av legen?
Det er flere årsaker til at pasienter ikke blir hørt når de kommer til helsevesenet med sine problemer og plager. Vanlige årsaker er at helsepersonell har liten tid, og at de ikke har fått ordentlig opplæring i å stille spørsmål, lytte og forstå hva pasientene forteller.
Kan man klage på fastlege?
Du kan sende en klage hvis du synes at du har blitt dårlig eller urettferdig behandlet i helsetjenesten. Klagen kan for eksempel være på: lege.
Kan lege nekte behandling?
En lege kan avslå å ta en pasient under behandling, såfremt denne har rimelig anledning til å få hjelp av en annen lege. En lege må ikke utnytte en pasient hverken seksuelt, økonomisk, religiøst eller på annen måte. En pasients samtykke fritar ikke legen for ansvar.
Hva skal man skrive på en klage?
I klagen må du oppgi navn og adresse. Du bør opplyse om telefonnummer. Er du pasient eller bruker, bør du dessuten oppgi ditt personnummer. Du må også skrive hva klagen gjelder og hvem som har tatt avgjørelsen du klager på.
Hvordan saksøke en lege?
Dersom du mener at du ikke har fått helsehjelp du har krav på, kan du sende en skriftlig klage til statsforvalteren der du bor. Fylkeslegen, som er en del av statsforvalterens kontor i hvert fylke, vil være den som behandler klagen. Det anbefales å være forsiktig med å sende sensitive informasjon over epost.