Hvordan komme seg inn på Altinn?

ID-porten er den primære innloggingskanalen til Altinn og er en felles innloggingsløsning for mange offentlige tjenester. ID-porten er en felles innloggingsløsning for mange offentlige tjenester og består av mange ulike innloggingsmetoder som MinID, BankID på mobil, BankID, Buypass eller Commfides.

Hvor finner jeg Altinn ID?

Pass på at du er inne på riktig aktør, gå til profil og du kan registrere datasystem under Avanserte innstillinger → Datasystemer. Når du har fylt ut påkrevde felt vil det dukke opp et ID-nummer i listen under. ID-nummeret og passordet du har laget skal legges inn i datasystemet du bruker.

Hvordan logge inn på ID-porten?

Logg inn via IDporten. Ved første gang man åpner appen.
  1. Åpne e-Boks appen.
  2. Trykk på “Logg på”
  3. Trykk på “Logg inn med IDporten
  4. Identifiser deg deretter med Elektronisk ID. (

Hvordan komme seg inn på Altinn? – Related Questions

Kommer ikke inn på ID-porten?

Har du tastet feil fødselsnummer/brukernavn, passord eller kode ti ganger i løpet av 2 timer, blir du sperret for innlogging i 1 time. Innloggingsmetodene som tilhører IDporten blir ikke påvirket av dette. Du kan fortsatt logge inn via for eksempel MinID eller BankID.

Hva kommer i stedet for BankID på mobil?

Med BankID-app får du en raskere og sikrere innlogging. BankID på mobil skal erstattes av BankID på app, men dette skjer ikke over natta. Tjenesten skal gradvis fases ut, men de aller fleste vil ha tilgang til den en god stund framover. Kodebrikken skal også bestå.

Hvorfor virker ikke BankID på mobil?

Får du ikke til å bruke BankID på mobil kan du forsøke følgende: La mobilen være avslått i minst ett minutt, ta ut og inn SIM-kort, og prøv på nytt. Se etter oppdateringer til mobilen. Hvis du finner en tilgjengelig oppdatering, last den ned og slå så telefonen av og på.

Er BankID og BankID på mobil det samme?

BankID og BankID på mobil er begge tjenester for sikker digital identifisering og signering. BankID på mobil blir lagret i SIM-kortet til mobiltelefonen din. Derfor trenger du kun mobilen din og en egenvalgt kode (ID-PIN), ikke kodekort eller kodebrikke. Vanlig BankID er derimot lagret hos banken som utstedte den.

Hva er forskjell på BankID app og BankID på mobil?

BankID-appen er en digital kodebrikke, som kan brukes i stedet for den fysiske kodebrikken når du skal logge inn eller signere med BankID. Appen brukes sammen med ditt personlige BankID-passord. I BankID på mobil ligger hemmelighetene trygt lagret i ditt SIM-kort.

Hva heter den nye BankID appen?

Lynrask BankID på vei

I dag er app et godt alternativ som erstatter kodebrikken, men snart vil appen også tilby en lynrask BankID for betaling og innlogging, kun med biometri eller pin. Tiden det tar å logge inn vil reduseres betraktelig: – En raskere BankID med biometri gjør hverdagen enklere for alle.

Hvordan komme inn på helsenorge uten BankID?

På denne siden til helsenorge er det listet opp flere alternative innloggingsmetoder. I tillegg til bankid kan man bruke en av følgende: Buypass ID på smartkort. Buypass ID i mobil.

Hva er forskjellen på BankID og kodebrikke?

Kodebrikken (eller annen engangskodeløsning) blir ofte tatt for å være BankID, men BankID er det elektroniske sertifikatet som er lagret sentralt hos Nets. Bankene har ulike typer engangskodeløsninger.

Hvorfor må man bruke BankID på Vipps?

På grunn av en lovendring som trer i kraft fra og med 1.1.2021, må Vipps endre måten vi prosesserer betalinger på. Den nye lovgivningen krever at betalinger på nett med betalingskort skal godkjennes med BankID.

Hvorfor får jeg ikke logget inn på nettbank?

Det kan være flere grunner til at du ikke kommer inn i nettbanken. Dette kan være feil med nettleseren, BankID, kodebrikke eller midlertidig utilgjengelighet i nettbanken.

Kan man ta ut penger med Vipps?

Med Kontanttjenester i butikk kan du ta ut og sette inn penger i butikker i hele Norge. Med Kontanttjenester i butikk fra BankAxept/Vipps gjør vi kontanter lett tilgjengelig i matbutikker over hele Norge. Kunder i disse bankene kan benytte tjenesten akkurat nå.

Hvor mye kan man vippse uten BankID?

Beløpsgrensene er ifølge Vipps satt for å øke sikkerheten, redusere risikoen for kriminalitet og misbruk, og beskytte deg som bruker. For å unngå gebyr, må du vippse maks 5.000 kroner i slengen. Vippser du 5.001 kroner eller mer, betaler du 1 prosent av beløpet i gebyr.

Kan man bli svindlet på Vipps?

Svindlere er alltid ute etter nye metoder for å lure til seg penger på uærlig vis. Vi er gjort oppmerksomme på at noen bruker Vipps til svindel på to måter, som begge tar utgangspunkt i meldingsfunksjonen i Vipps. Der skriver de inn en melding om at de har overført penger, i stedet for å faktisk overføre penger.

Hva koster det å vippse 35000?

Det koster ingenting å vippse penger så lenge beløpet er 5.000 kroner eller mindre til samme person i løpet av 24 timer. Skal du vippse 5001 kroner eller mer til samme person i løpet av 24 timer koster det 1 % av beløpet.

Kan jeg vippse 5000 flere ganger?

Vipps er gebyrfritt ved betaling inntil 5 000 kroner. Skal du vippse mer, er det mulig å vippse flere ganger. Skal du gi større beløp anbefaler vi heller å overføre i nettbank eller mobilbank.

Hva koster det å vippse 90000?

Det koster ingenting å vippse penger på beløp opptil 5 000 kr. Skal du vippse mer enn 5 000 kr til samme person i løpet av 24 timer, koster det 1% av beløpet. Vippsing til lag, foreninger, bedrifter og nettbutikker er alltid gratis uansett beløp.

Leave a Comment