Hvordan kan jeg se min egen journal?

Pasientjournalen din på Helsenorge

Ved å logge inn i tjenesten Pasientjournal på Helsenorge vil du få tilgang til pasientjournalen din fra noen sykehus. Pasientjournalen din vil kun vises når du har logget deg inn. Du må være over 16 år for å få tilgang til pasientjournalen din på Helsenorge.

Hvem kan lese journalen min?

Alle har rett til å se journalen sin og alle har rett til å se hvem som har lest journalen sin. Du kan derfor be om dette hvis du ønsker det. Du kan også be om at deler av journalen din kan bli sperret for enkelte helsepersonell. Du kan lese litt mer om innsyn i pasientjournalen din her.

Kan man se hvem som har sett på journalen?

En pasientjournal inneholder dokumentasjon om utredningen og behandlingen du har fått, og du har rett til å se hva som står i den. Du har også rett til å vite hvem som har sett opplysningene journalen inneholder.

Hvordan kan jeg se min egen journal? – Related Questions

Har alle leger innsyn i min journal?

Leger og sykepleiere i spesialisthelsetjenesten har tilgang til kjernejournal uten å innhente samtykke fra pasienten. Alt helsepersonell ved legevakt og AMK, samt pasientens fastlege har også tilgang uten å innhente pasientens samtykke.

Når har helsepersonell lov til å lese i pasientjournalen?

Helsepersonell kan alltid gå inn i en journal dersom pasienten gir samtykke. Det finnes imidlertid mange situasjoner der helsepersonell ikke kan få et gyldig samtykke eller der det er etisk vanskelig å spørre om samtykke. Dette gjelder blant annet i akuttsituasjoner og der pasienter har redusert bevissthet.

Hvem har innsyn i journal?

Utgangspunktet er at alle pasienter over 16 år har selvstendig innsynsrett i sin journal. Barn mellom 12 og 16 år har en viss grad av selvstendig innsynsrett. Barn under 12 år har ikke innsynsrett, men foreldre eller andre med foreldreansvaret har innsynsrett på vegne av barnet.

Hvem har tilgang til min kjernejournal?

Hvem har tilgang til kjernejournalen din? Det er kun autorisert helsepersonell som har tilgang til å åpne din kjernejournal. Helsepersonell har lov til å åpne din kjernejournal når du er til behandling. De har også lov til å åpne kjernejournal når de planlegger og følger opp behandlingen din.

Hvem har tilgang til min Helsenorge?

Når du logger inn på Helsenorge kan du benytte tjenester på vegne av:
  • deg selv.
  • andre som har gitt deg fullmakt via Helsenorge.
  • andre som har gitt deg fullmakt via papirskjema.
  • dine barn under 16 år, som du har foreldreansvar for.
  • personer med manglende samtykkekompetanse, som du har fullmakt til å handle på vegne av.

Kan helsepersonell lese egen journal?

Rettigheter til helse- og omsorgstjenester. Du har rett til å gjøre deg kjent med og lese det som helsepersonell har skrevet om deg i journalen. Du har også rett til å få en kopi av dette.

Hvorfor kan jeg ikke se pasientjournalen min?

Det kan hende at behandleren din ikke har godkjent (signert) dokumentet enda, eller at dokumentet er i et format som ikke kan vises. Av og til kan du være nektet innsyn i enkelte opplysninger av lege eller behandler. Da kan du motta dokumentene på papir, ved å ta kontakt med sykehuset.

Har Nav tilgang til pasientjournal?

NAV har på nærmere vilkår rett til å kreve å få innsyn i hele eller deler av pasientjournaler til personer som mottar eller har mottatt støtte fra dem, uten å måtte be om samtykke fra pasienten selv – såkalt etterkontroll.

Hvor lenge skal en pasientjournal oppbevares?

Journaler som leveres til fylkeslegen oppbevares i 10 år, og journalene kan deretter tilintetgjøres etter samråd med Riksarkivaren eller avleveres til offentlig arkivdepot.

Hvem eier pasientjournal?

Ingen andre enn de som faktisk trenger dem for å yte helsehjelp. Disse dokumentene er underlagt strenge regler for personvern. Du eier din egen pasientjournal.

Hvem er ansvarlig for pasientjournal?

Første ledd. Første ledd første punktum pålegger den som yter helsehjelp å nedtegne eller registrere de opplysningene som er nevnt i helsepersonelloven § 40, i en journal for den enkelte pasient. Den som yter helsehjelp, har ansvar for pasientens journal.

Hva er en epikrise?

En epikrise er en kort skriftlig og sammenfattende framstilling av gjennomført undersøkelse eller behandling av en pasient, basert på tilgjengelige journalopplysninger.

Er epikrise og journal det samme?

§ 9.

Ved utskrivning fra helseinstitusjon skal epikrise (sammenfatning av journalopplysninger) sendes det helsepersonell som trenger opplysningene for å kunne gi pasienten forsvarlig oppfølgning. Tilsvarende gjelder ved poliklinisk behandling eller behandling hos spesialist.

Hvem kan se epikrise?

Rettigheter til helse- og omsorgstjenester. Som nærmeste pårørende må du ha pasientens eller brukerens samtykke for å få innsyn i vedkommendes journal. Det samme gjelder dersom du ønsker informasjon om pasientens eller brukerens helsetilstand og den helsehjelpen som ytes.

Når får man epikrise?

Ved avsluttet opphold i sykehus skrives det en epikrise, et sammendrag av sykehistorie, kliniske funn, diagnose, gitt behandling og forslag til videre behandling av pasienten (1, 2). Dokumentet er av betydning for sykehusets personell og for innleggende lege.

Hvor kan jeg se diagnosene mine?

Du får digital tilgang via helsenorge.no. Der får du også tilgang til en annen tjeneste, som kalles kjernejournal. Kjernejournalen samler viktige opplysninger om deg og gjør dem tilgjengelig både for deg og for helsepersonell i hele landet.

Leave a Comment