Hvordan få tilgang til nettbank?

Alle banker har i dag en nettbankversjon tilgjengelig for sine kunder. Som regel er en telefon til kundeservice eller et besøk i et kontor første skritt for å bli nettbankkunde. Ta rett og slett kontakt og si at nå vil du lære deg nettbank! Så vil de aller fleste ha dyktige medarbeidere som hjelper deg å komme i gang.

Hvorfor kommer jeg ikke inn på nettbanken?

Det kan være flere grunner til at du ikke kommer inn i nettbanken. Dette kan være feil med nettleseren, BankID, kodebrikke eller midlertidig utilgjengelighet i nettbanken.

Hvorfor får jeg ikke logget inn med BankID?

Løsning: Prøv å lukke nettleser og åpne på nytt, eller bytte nettleser og logg inn på nytt. Hvis problemet ikke løser seg, kan du ta kontakt med oss for å få hjelp. Gjelder hvis engangskode fra engangskode-appen er brukt på BankID på mobil, i stedet for på BankID. Løsning: Velg BankID og logg inn på nytt.

Hvordan få tilgang til nettbank? – Related Questions

Hvordan sjekke om jeg har BankID?

Er du i tvil om du har BankID eller ikke, kontakt bank eller gjør en test her. Har du BankID kan du sjekke hvilken bank du har den fra på Min BankID øverst til høyre på siden. Kontakt banken din for å få BankID. I mange banker kan du bestille BankID selv i nettbanken.

Hva kommer i stedet for BankID på mobil?

Med BankID-app får du en raskere og sikrere innlogging. BankID på mobil skal erstattes av BankID på app, men dette skjer ikke over natta. Tjenesten skal gradvis fases ut, men de aller fleste vil ha tilgang til den en god stund framover. Kodebrikken skal også bestå.

Hva gjør jeg når BankID ikke virker?

Ved problemer med din BankID skal du som regel ta kontakt med den banken som har utstedt din BankID. De vil hjelpe deg når du har problemer eller spørsmål om din BankID, eller om du vil sperre BankID. Samtidig er det mye du kan finne svar på selv. Se svar på spørsmål vi ofte får, eller prøv en test under.

Hvorfor virker ikke BankID-app?

Utløpt BankID: Det kan være du mangler en aktiv BankID med kodebrikke/passord. Hvis du bare har brukt BankID på mobil i en lang periode, kan det hende at din BankID med brikke har utløpt. Da må du aktivere BankID igjen ved å ta kontakt med banken din. Du trenger BankID-passordet når du skal bruke BankIDapp.

Hvorfor funker ikke engangskoden min?

Feil kode tastet inn

Da kan grunnen være at du har fått ny mobil eller nytt SIM-kort, gjenopprettet mobilen, eller installert en stor oppdatering. Løsning: 1. Slett engangskode-appen og last den inn på nytt.

Kommer ikke inn på helsenorge med BankID?

Har du problem med å logge inn med BankID? Dersom du ikkje får logga inn med BankID kan det vere noko som er feil med innstillingane på datamaskina di. Du kan teste innstillingane dine på denne sida. Dersom du ikkje finn feil, tilrår vi at du tek kontakt med banken din.

Hvordan får man BankID på mobil?

Det er ikke lenger mulig å aktivere BankID på mobil. BankID med app er et mobilt alternativ til BankID på mobil. Du kan også benytte BankID med kodebrikke.

Hvem kan logge inn på Helsenorge?

Når du fyller 16 år, kan du selv logge deg inn på Helsenorge. Da er du det som kalles helserettslig myndig. Foreldrene dine kan ikke lenger se din informasjon eller gjøre handlinger på Helsenorge for deg uten at du har gitt dem tillatelse til det.

Hvor finner jeg mine helseopplysninger?

Du får tilgang via helsenorge.no. Husk at pasientjournalen er laget for å gi informasjon til helsepersonell og ikke først og fremst for å være forståelig for menigmann. Du kan reservere deg mot å ha en kjernejournal, mens en pasientjournal vil du alltid ha dersom du for eksempel har vært til behandling ved et sykehus.

Kan en lege se journalen min?

Leger og sykepleiere i spesialisthelsetjenesten har tilgang til kjernejournal uten å innhente samtykke fra pasienten. Alt helsepersonell ved legevakt og AMK, samt pasientens fastlege har også tilgang uten å innhente pasientens samtykke.

Er det lov å lese sin egen journal?

Hva har du rett til innsyn i? I pasient- og brukerrettighetsloven § 5-1 står det at alle pasienter og brukere har rett til innsyn i sin egen journal med bilag. Bilagene er alt det som ikke er skrevet direkte i pasientjournalen, slik som røntgenbilder, prøvesvar og pleieplaner.

Hvordan få innsyn i journal?

Ved å logge inn i tjenesten Pasientjournal på Helsenorge vil du tilgang til pasientjournalen din fra noen sykehus. Pasientjournalen din vil kun vises når du har logget deg inn. Du må være over 16 år for å tilgang til pasientjournalen din på Helsenorge.

Hvem kan lese journalen min?

Alle har rett til å se journalen sin og alle har rett til å se hvem som har lest journalen sin. Du kan derfor be om dette hvis du ønsker det. Du kan også be om at deler av journalen din kan bli sperret for enkelte helsepersonell. Du kan lese litt mer om innsyn i pasientjournalen din her.

Har Nav tilgang til pasientjournal?

NAV har på nærmere vilkår rett til å kreve å få innsyn i hele eller deler av pasientjournaler til personer som mottar eller har mottatt støtte fra dem, uten å måtte be om samtykke fra pasienten selv – såkalt etterkontroll.

Hvor lenge skal en pasientjournal oppbevares?

Journaler som leveres til fylkeslegen oppbevares i 10 år, og journalene kan deretter tilintetgjøres etter samråd med Riksarkivaren eller avleveres til offentlig arkivdepot.

Når slettes pasientjournal?

Helsepersonelloven § 44 gjelder sletting av journal på feil person. Helsepersonell skal, etter krav fra den opplysningene gjelder eller på eget tiltak, slette opplysninger i journal og journal som er ført på feil person, med mindre allmenne hensyn tilsier det motsatte.

Leave a Comment