Hvordan åpne kjernejournal?

Det er bare du som får tilgang til din kjernejournal via helsenorge.no. Du må identifisere deg på høyeste sikkerhetsnivå. Bare helsepersonell som behandler deg, kan logge inn i kjernejournalen din fra sitt journalsystem.

Hvor kan jeg lese journalen min?

Pasientjournalen på helsenorge.no er en tjeneste som gir deg tilgang til din originale sykehusjournal. Du får digital tilgang via helsenorge.no. Der får du også tilgang til en annen tjeneste, som kalles kjernejournal.

Hvor finner jeg min kjernejournal?

Du får tilgang via helsenorge.no. Husk at pasientjournalen er laget for å gi informasjon til helsepersonell og ikke først og fremst for å være forståelig for menigmann. Du kan reservere deg mot å ha en kjernejournal, mens en pasientjournal vil du alltid ha dersom du for eksempel har vært til behandling ved et sykehus.

Hvordan åpne kjernejournal? – Related Questions

Kan en lege se journalen min?

Leger og sykepleiere i spesialisthelsetjenesten har tilgang til kjernejournal uten å innhente samtykke fra pasienten. Alt helsepersonell ved legevakt og AMK, samt pasientens fastlege har også tilgang uten å innhente pasientens samtykke.

Er det lov å lese sin egen journal?

Hva har du rett til innsyn i? I pasient- og brukerrettighetsloven § 5-1 står det at alle pasienter og brukere har rett til innsyn i sin egen journal med bilag. Bilagene er alt det som ikke er skrevet direkte i pasientjournalen, slik som røntgenbilder, prøvesvar og pleieplaner.

Når kom kjernejournal?

Kjernejournal er første gang nevnt i e-helsestrategien Samspill 2.0 fra 2008 (2).

Når ble kjernejournal opprettet?

Løsningen gir helsepersonell bred tilgang til opplysningene. Tidligere har pasientjournalen vært begrenset til det enkelte legekontor. Kjernejournal innføres i partier for hele befolkningen. Totalt er det høsten 2015 opprettet kjernejournal for 2,4 millioner innbyggere.

Hvordan avslutte Helsenorge?

For å slette annen informasjon som er knyttet til Helsenorge-profilen din må du trekke samtykket ditt på helsenorge.no. Dette kan du gjøre via Profil og innstillinger i appen.

Kan jeg logge inn på Helsenorge uten BankID?

Dersom du ikkje har BankID, vil du få ei feilmelding når du prøver å logge inn. Kodebrikka lagar du eingongskodar med, for å logge inn i nettbanken og betale rekningar. Kodebrikka ikkje forvekslast med å vere ein BankID, då kodebrikka berre er eit av trinna når du loggar inn med BankID.

Hvordan kan jeg logge inn på Helsenorge uten BankID?

På denne siden til helsenorge er det listet opp flere alternative innloggingsmetoder. I tillegg til bankid kan man bruke en av følgende: Buypass ID på smartkort. Buypass ID i mobil.

Hvem har tilgang til min Helsenorge?

Når du logger inn på Helsenorge kan du benytte tjenester på vegne av:
  • deg selv.
  • andre som har gitt deg fullmakt via Helsenorge.
  • andre som har gitt deg fullmakt via papirskjema.
  • dine barn under 16 år, som du har foreldreansvar for.
  • personer med manglende samtykkekompetanse, som du har fullmakt til å handle på vegne av.

Hvem kan se pasientjournal?

Alle har rett til å se journalen sin og alle har rett til å se hvem som har lest journalen sin. Du kan derfor be om dette hvis du ønsker det. Du kan også be om at deler av journalen din kan bli sperret for enkelte helsepersonell. Du kan lese litt mer om innsyn i pasientjournalen din her.

Når har helsepersonell lov til å lese i pasientjournalen?

Helsepersonell kan alltid gå inn i en journal dersom pasienten gir samtykke. Det finnes imidlertid mange situasjoner der helsepersonell ikke kan få et gyldig samtykke eller der det er etisk vanskelig å spørre om samtykke. Dette gjelder blant annet i akuttsituasjoner og der pasienter har redusert bevissthet.

Hvor lenge skal en pasientjournal oppbevares?

Journaler som leveres til fylkeslegen oppbevares i 10 år, og journalene kan deretter tilintetgjøres etter samråd med Riksarkivaren eller avleveres til offentlig arkivdepot.

Hvem eier pasientjournal?

Ingen andre enn de som faktisk trenger dem for å yte helsehjelp. Disse dokumentene er underlagt strenge regler for personvern. Du eier din egen pasientjournal.

Hvordan sende journal til ny fastlege?

Ettersending av pasientjournal ved fastlegebytte

Når du bytter fastlege, må du selv sørge for at journalen din overføres til den nye legen. Du kan kontakte din gamle fastlege/fastlegekontor og gi informasjon om den nye legen.

Hvorfor har sykepleiere dokumentasjonsplikt?

Formålet med at helsepersonells dokumentasjonsplikt er flere. Først og fremst skal det sikre forsvarlige tjenester – rett og god helsehjelp. Den som skal følge opp pasienten må ha nødvendige bakgrunnsopplysninger. Pasientjournalen skal være et kommunikasjonsverktøy for helsepersonell.

Skal det stå i journalen hvem som har ført opplysningene?

Det skal fremgå hvem som har ført opplysningene i journalen. Departementet kan i forskrift gi nærmere regler om pasientjournalens innhold og ansvar for journalen etter denne bestemmelse, herunder om oppbevaring, overdragelse, opphør, avlevering og tilintetgjøring av journal.

Hvordan dokumentere sykepleie?

Dokumentasjon av sykepleie til pasienter må derfor være helhetlig, presis, og gi god oversikt over pasientens ressurser, behov og problemer, tiltak og resultater. Norsk Sykepleierforbund anbefaler strukturert dokumentasjon med bruk av terminologi og kodeverk i elektroniske pasientjournalsystemer.

Leave a Comment