Hvor registrerer man ny adresse?

Hvis du skal flytte, må du sende flyttemelding til Folkeregisteret. Flyttemeldingen må du sende tidligst 31 dager før og senest 8 dager etter du har flyttet. For at vi skal gi informasjon som er tilpasset deg, må du svare på noen spørsmål.

Hvordan endre adressen i Folkeregisteret?

Du er pliktig til å melde flytting til Folkeregisteret innen 8 dager etter flyttedato. Alle offentlige etater og banker er blant de som kun henter din adresse fra Folkeregisteret. Når du er ferdig med adresseendringstjenesten vår kan du printe ut Skatteetatens flyttemeldings-skjema direkte utfylt.

Hva koster det å endre adresse?

Det kan du gjerne gjøre allerede før flyttingen. Her kan du melde flytting både til Posten og Folkeregisteret. For å sikre at du får brev og pakker når du bytter adresse, må du melde flytting til Posten.

Priser for videresending av posten.

Hva som prisesPris
2 måneder0
4 måneder144,–
6 måneder288,–
8 måneder432,–

Er det gratis å bytte adresse?

Det koster ingenting å benytte Postens flyttehjelp, men du må flytte til en norsk adresse og være over 18 år. Det eneste du trenger å gjøre, er å melde adresseendring og gå videre inn i Postens flyttehjelp.

Hvor registrerer man ny adresse? – Related Questions

Hvor lang tid tar det å få endret adresse?

Flytte i Norge 0–10 uker

Dersom saken din godkjennes automatisk, vil din nye adresse registreres med en gang etter flyttedato. Hvis saken må behandles manuelt tar det noe lengre tid. Når din nye adresse er registrert, vil du motta kvittering til din innboks i Altinn.

Hvem må jeg melde fra til når jeg skal flytte?

Du er pliktig til å melde flytting til Folkeregisteret innen 8 dager etter flyttedato. Det finnes selskaper og organisasjoner som kun henter din adresseinformasjon fra Folkeregisteret. Dette gjelder blant annet banker og alle offentlige etater som NAV, Forsvaret, Lånekassen og Skatteetaten.

Hvorfor koster det penger å endre adresse?

Adresseendring er helt gratis. Posten sørger for å ettersende posten til den nye adressen din i to måneder uten at det koster noe. Trenger du ettersending i en lengre periode, kan du betale litt ekstra for det når du bestiller. Ved innlogging på adressesiden må vi først sjekke at du er riktig person.

Hva skjer hvis jeg ikke melder flytting?

Hva skjer om du ikke melder flytting? Dersom du ikke blir registrert på nytt bosted i løpet av en måned, skal du registreres uten fast bosted i kommunen. Du kan også ilegges bot dersom flytting ikke meldes.

Hvor lenge kan man ha midlertidig adresse?

Innen Norge er det to virkedager, i Europa en uke og resten av verden to uker.

Hvor skal man være folkeregistrert?

– Folkeregisterloven har utfyllende regler om hvor man skal ha registrert adresse. Essensen er at du skal ha registrert adresse der du har det reelle hjemmet ditt. Og så finnes det en del unntak for studenter og pendlere.

Er det lov å ha to adresser?

Du kan ikke ha flere folkeregistrerte bostedsadresser, men du kan legge til en postadresse uten at det endrer din folkeregistrerte bostedsadresse. Postadressen blir da brukt av Skatteetaten og de fleste andre statlige myndigheter. Du må selv melde adresseendring til Posten for at all posten din skal komme frem.

Kan ektefeller bo på ulik adresse?

Folkeregisteret kan vurdere å åpne opp for at ektefeller kan være registrert på ulike adresser. Det er unødvendig at huseiere må ta ut seperasjon eller skilsmisse for å tilpasse seg skattereglene. Det er flere gode grunner for at folk i lenger eller kortere perioder ønsker å bo adskilt.

Er det straffbart å ikke melde flytting til utlandet?

Etter folkeregisterloven § 6-1 har man plikt til melde fra til skattekontoret hvis man flytter til en annen kommune. Dette må man gjøre innen åtte dager etter flyttingen. Ifølge den gamle folkeregisterloven kunne man straffes med bøter hvis man ikke meldte fra om flytting.

Er Skatteetaten og Folkeregisteret det samme?

Skatteetaten.no er ikke et søkbart register for person- og adresseopplysninger. Folkeregisteret registrerer opplysninger om blant annet: fødsler, navnevalg, farskap og foreldreansvar.

Leave a Comment