Prisen for vedlikeholdsfri kledning kan variere i stor grad, men vi ser at prisen i gjennomsnitt ligger på cirka 2.000 kroner per kvadratmeter veggflate. Prisen avhenger imidlertid av flere faktorer, og du finner både billigere og mer kostbare prosjekter.
Hvilken kledning er best?
– Trykkimpregnert kledning er mye brukt på Vestlandet og andre værutsatte steder fordi det gir god beskyttelse mot råte, sopp og insektangrep. Varmebehandlet treverk er et godt valg om du ønsker lite vedlikehold, da treverket kan stå ubehandlet og trenger ikke vedlikehold.
Kan man male malmfuru?
Hvis ønsket, kan malmfuru overflatebehandles med olje/beis/maling, tilsvarende annet ubehandlet treverk. Vær oppmerksom på at furu har større kvistblødning av kvae enn det gran har, noe som kan gjøre valg av malingssystem vanskeligere.
Hvor mye koster Superwood?
Sammenlign 9 varianter av superwood og finn beste pris.
Kledning 21x70mm rettkant med spor grå grunnet Not og fjær | fra kr 44,90 |
---|
Kledning 21x70mm sort grunnet Not og fjær | fra kr 64,90 |
Kledning 21x70mm sort grunnet og mellomstrøk Not fjær | fra kr 119,00 |
Hvor mye koster vedlikeholdsfri kledning? – Related Questions
Hva er Accoya kledning?
Accoya kledning er produsert av bærekraftig trevirke fremstilt på en miljøvennlig måte – helt uten miljøgifter. Samtidig gir kledning produsert i Accoya en uovertruffen stabilitet og holdbarhet. Accoya garanteres til 50 års holdbarhet over vann, og 25 år om treverket er nedsenket i ferskvann.
Er malmfuru dyrt?
Prisen for malmfuru er betraktelig høyere enn vanlig kledning, men det er verd hver en krone når man slipper utgiftene til vedlikehold i all framtid!
Er malmfuru vedlikeholdsfritt?
Med kledning i malmfuru får du en meget miljøvennlig kledning med egenskaper som gjør den nær vedlikeholdsfri, og et utseende som naturlig gråner over tid. Malmfuru er impregnert fra naturens side, ettersom trærne har stått i mange tiår før de hogges og foredles.
Hvordan behandle malmfuru?
Montering og vedlikehold
Malm100 kan stå ubehandlet, og produktet vil få en sølvgrå patina innen 4-5 år. Behandler man materialet med jernvitrol vil produktet få dette utseende umiddelbart. Ønskes en annen patina, kan man bruke fasadeoljer fra OSMO som kun trenger å påføres med ett strøk.
Hvordan bruke jernvitrol?
Vyrk behandler utvendig kledning med jernvitrol ved å røre jernvitrolsulfatet med vann, som deretter påføres den utvendige kledningen. Jernvitrol kalles også gjerne jernsulfat, og består av jern og salt. Jern, salt og vann er en dårlig kombinasjon.
Hvordan få malmfuru?
Selve «malmingen» skjer ved at harpiks fyller opp cellene i kjernen av treet, slik at det dannes en mørk kjerne som bevarer og forsterker furua. Prosessen starter typisk da treet er omkring 50–60 år gammelt, siden treet ikke lenger har bruk for kjernen til transport av vann og næringsstoffer til ytterveden.
Hvordan finne malmfuru?
Den finnes altså ikke i unge trær. Kjerneved har fra gammelt av hatt lokale navn som malme, adel og al, og betegnelsen malmfuru kommer fra den første av disse. Vi finner særlig malmfuruer på steder der trærne har vokst sakte med liten avstand mellom årringene. Spesielt oppe i fjellskogen finner vi derfor mye malmfuru.
Hvordan Malme furu?
Selve «malmingen» skjer ved at harpiks fyller opp cellene i kjernen av treet, slik at det dannes en mørk kjerne som bevarer og forsterker furua. Prosessen starter typisk når treet er omkring 50–60 år gammelt.
Hva er forskjellen på kjerneved og yteved?
Kjerneveden er den innerste delen av trestammen, mens yteveden ligger mellom vekstlaget under barken (kambiet) og kjerneveden.
Hvilke treslag er mest bestandig i kontakt med jord?
Nordiske treslag, med unntak av eik kjerneved har dårlig hold- barhet og levetid i jordkontakt. Det er fortrinnsvis importerte lauvtreslag som kan gi en hold- barhet tilsvarende ”meget hold- bar” eller ”holdbar”. Kjerneved av furu eller lerk vil kunne ha en levetid på 5-7 år i jordkontakt avhengig av jordsmonnet.
Har Gran kjerneved?
Furu, einer, eik og ask har farget kjerneved, mens gran, osp og lind har samme farge som på yta.