Litt nyere eller bedre isolerte boliger trenger rundt 45W/kvm, mens dårligere isolerte eller eldre hus trenger kanskje 65-70 W/kvm varmeeffekt. Det vil si at en varmepumpe på 6,6 kW skal i teorien klare å varme opp en bolig på 120 kvm med normal takhøyde.
Hva er den beste varmepumpen?
Daiseikai 9 S 35 fra Toshiba er utnevnt til testvinner som den
beste varmepumpen på markedet, i forhold til pris.
Viktigste egenskaper:
- Varmekapasitet: 7900 W.
- Kapasitet ved 7°C: 113 – 175 kvm.
- Kapasitet ved -15°C: 71 – 110 kvm.
Hvilken varmepumpe støyer minst?
Store varmepumper lager som regel mindre lyd fordi viftebladene også er større. Store vifteblad kan fordele den varme luften bedre på lavere hastighet enn de minste varmepumpemodellene. Store varmepumper er derfor et godt valg for deg som både vil ha lav lyd og høy effekt.
Hva er mest lønnsomt varmepumpe eller panelovn?
Panelovn er rimeligere enn varmepumpe
En varmepumpe vil kunne spare deg mer penger over flere år, ettersom det er en energieffektiv løsning som kan redusere strømregningen din. Panelovner kan bli dyrt på sikt, dersom du må ha mange ovner fordelt i en større enebolig.
Hvor kraftig varmepumpe trenger jeg? – Related Questions
Hvilken varmepumpe bruker minst strøm?
Luft-til-luft varmepumper er et gunstig valg for deg som bruker minst 15 000 kWh per år. Luft-til-vann varmepumper passer best for deg med vannbårent system, samt et årlig strømforbruk på 25 000 kWh eller mer. Væske-til-vann varmepumper er et bra valg for deg som bruker 30 000 kWh eller mer per år.
Hva koster en god varmepumpe?
Omtrentlige priser for de tre vanligste typene varmepumper: Luft-til-luft-varmepumpe (1 innedel): 15 000 til 30 000 kr. Luft-til-vann-varmepumpe: 120 000 kr eller mer. Bergvarmepumpe med energibrønn: 220 000 kr eller mer.
Hva bruker mest strøm av varmepumpe og panelovn?
Dette skjer fordi varmepumpa er mer energieffektiv enn panelovner og fordi man bruker mindre ved og fyringsoljer, som har en lavere energieffektivitet enn både panelovner og varmepumper.
Er det lønnsomt med varmepumpe?
En god investering
Med varmepumper kan du redusere ditt energibehov med 40 til 80 prosent i forhold til et oppvarmingssystem som er basert på elektrisitet, bioenergi eller fjernvarme. Med de prisene vi har på ulike energikilder i Norge er varmepumper ofte den mest lønnsomme løsningen du som boligeier kan investere i.
Hvor mye strøm sparer man med varmepumpe?
Ved installasjon av varmepumpe som erstatning for tradisjonell elektrisk oppvarming er det ikke uvanlig å spare over 9.000 kWh i året. Med utgangspunkt i den gjennomsnittlige strømprisen i Norge i dag (tredje kvartal 2022) tilsvarer det en årlig besparelse på 28.000 kr.
Er det lønnsomt med varmepumpe på hytta?
Varmepumpe gir høy komfort på hytta – miljøvennlig og til lave energiutgifter. Du kan spare opptil 75 prosent sammenlignet med strøm. Hvis du bygger ny hytte, kan det være en fordel å installere vannbåren varme tilknyttet en luft-til-vann-varmepumpe eller en væske-til-vann-varmepumpe.
Hvor mange grader skal varmepumpen stå på?
Ikke sett for høy temperatur
For de aller fleste er 23 til 24 grader normal temperatur å stille inn varmepumpa på. Det som påvirker temperaturen er blant annet hvor isolert huset ditt er, eller hvor i boligen din varmepumpa er plassert. – Vil du ha 23 grader i boligen din, bør du stille den inn på 23 grader.
Hvilken temperatur bør man ha på hytta?
SINTEF Byggforsk anbefaler å holde temperaturen inne i hytta over 10 grader for å unngå frostskader. For å være sikker på at temperaturen ikke faller under 10 grader, kan man med våre tjenester automatisk få varsel om temperaturendringer.
Hvordan varme opp hytta uten strøm?
Oppvarming av hytter uten strøm vil i de fleste tilfeller være vedfyring. Men, det brukes i større grad i dag tilleggsprodukter som gassovner og parafinovner som gir en veldig hurtig oppvarming grunnet sin høye effekt.
Når er vedfyring lønnsomt?
Ifølge Norsk Varme – bransjeforeningen for miljøvennlige ildsteder og skorsteiner, er det lønnsomt å fyre med ved når strømprisene stiger. – Kjøper du bjørkeved i 60l sekk koster det 1,27 kroner/kWh å varme opp boligen med en rentbrennende vedovn.