Hvor klager man som patient over sin behandling?

Du kan klage til Styrelsen for Patientklager, hvis du har oplevet fejl i den sundhedsfaglige behandling, du har modtaget f. eks. på et sygehus eller hos din praktiserende læge eller tandlæge. Styrelsen afgør, om der er grundlag for at give kritik.

Hvem kan man klage til?

I mange tilfælde kan du klage til den myndighed, som har truffet afgørelsen, eller til den overordnede myndighed på området.

Som eksempler kan nævnes:

  • Ankenævnet for bus, tog og metro.
  • Arbejdsmiljøklagenævnet.
  • Byggeklageenheden.
  • Energiklagenævnet.
  • Helbredsnævnet.
  • Miljø- og Fødevareklagenævnet.
  • Styrelsen for Patientklager.

Hvem kan man klage til over sin læge?

Ønsker du at klage over den sundhedsfaglige behandling hos praktiserende sundhedspersoner, skal din klage behandles af Styrelsen for Patientklager.

Hvor klager man som patient over sin behandling? – Related Questions

Kan en læge nægte behandling?

Hvis en patient har opført sig voldeligt eller truende overfor lægen eller praksispersonalet, kan lægen frasige sig patienten. Lægen skal give regionen besked, og regionen underretter det regionale Samarbejdsudvalg om beslutningen.

Hvordan klager man som patient?

Du finder klageskemaet på borger.dk, hvor du skal logge på med NemID. Du får mulighed for at printe og gemme en kopi af hele din klage, når du har udfyldt skemaet. Læse mere om klager over brud på patientrettigheder på Styrelsen for Patientklager under Klag over brud på patientrettigheder.

Hvad gør man hvis man er utilfreds med sin læge?

Vil du klage over en læge? Hvis du vil klage over en praktiserende læges/praktiserende speciallæges adfærd/opførsel, service eller tilgængelighed, skal du henvende dig til dit regionale patientkontor, som kan oplyse dig, hvor du skal sende din serviceklage hen.

Hvad koster det at klage til Patientklagenævnet?

Klagesystemet i det danske sundhedsvæsen er gratis, men det kan være svært at finde rundt i. Derfor er det vigtigt, at du har styr på, hvor og hvordan du klager.

Hvem sidder i Patientklagenævnet?

Sundhedsfaglige og sagkyndige

Styrelsen har tilknyttet cirka 500 primært læger, men også andre sundhedspersoner, der fungerer som eksterne sagkyndige i forbindelse med klagesager. Der er også en række interne sundhedsfaglige konsulenter ansat i styrelsen.

Hvor kan man se klager over læger?

Afgørelserne offentliggøres i 2 år på www.sundhed.dk og på Styrelsen for Patientsikkerheds hjemmeside. Afgørelserne bliver offentliggjort med angivelse af titel, navn og autorisationsID på den person, der kritiseres af nævnet. Alle andre navne i afgørelsen skal anonymiseres.

Kan man klage over en diagnose?

Du kan klage over den sundhedsfaglige undersøgelse eller behandling, som du har modtaget hos din praktiserende læge eller speciallæge eller på hospitalet. Du kan klage over: undersøgelser. diagnoser.

Hvilke læger tager imod nye patienter?

Vælg læge. Du har altid mulighed for at skifte læge, og du kan frit vælge en læge eller klinik, der har åbent for tilgang af nye patienter. I Find behandler på sundhed.dk kan du se, om en læge har åbent eller lukket for tilgang.

Hvordan laver man en klage?

Det kan bruges som inspiration og til at komme i gang med at få skrevet klagen.
  1. Forbered dig på at skrive klagen.
  2. Skriv kort og præcist.
  3. Skriv tydeligt hvad du klager over.
  4. Forklar hvorfor du mener afgørelsen er forkert.
  5. Fremhæv relevante udtalelser.
  6. Bevar roen.
  7. Vedlæg de relevante oplysninger.
  8. Kommenter forkerte oplysninger.

Kan man anmelde en læge?

Hvis du har mistanke om, at en sundhedsperson har et misbrug eller udgør en risiko for sine patienter på grund af sygdom eller faglige problemer, kan du sende en bekymringshenvendelse til os. Du kan også indberette til os, hvis din mistanke drejer sig om: Et behandlingssted, hvor du er bekymret for patientsikkerheden.

Hvad kan der klages over?

Du kan for eksempel klage over kommunens afgørelse i:
  • din ansøgning om økonomisk hjælp til forsørgelse eller en enkeltudgift.
  • din sygedagpengesag.
  • din ansøgning om særlig støtte til dit barn.
  • din ansøgning om et hjælpemiddel.
  • din førtidspensionssag.

Kan pårørende klage?

til en eventuel fejl i forbindelse med den tidligere behandling. Er den klageberettigede død, kan de nærmeste pårørende, f. eks. afdødes ægtefælle, forældre eller børn, normalt klage på afdødes vegne.

Hvad dækker behandlingsgaranti?

Behandlingsgaranti ved behandling på hospital. Behandlingsgaranti eller udvidet frit sygehusvalg giver dig ret til selv at bestemme, hvilket sygehus du vil behandles på, hvis ventetiden er mere end 30 dage. Det, man kalder udvidet frit sygehusvalg, er en rettighed, du har som patient.

Hvornår kan man få erstatning?

Du kanerstatning, hvis du er kommet til skade på grund af behandling eller som følge af bivirkninger fra medicin. Eneste krav til behandling er, at den skal være foretaget af en autoriseret sundhedsperson eller dennes medhjælp.

Hvad er patient rettigheder?

Som patient er man sikret en række rettigheder i mødet med sundhedsvæsenet. Rettighederne handler om alt fra patientrådgivning, adgang til oplysninger og maksimale ventetider til tilskud til ydelser, klagemuligheder og erstatning.

Er der behandlingsgaranti i Danmark?

Som borger i Danmark har du ret til at blive behandlet på et af vores hospitaler eller de samarbejdssygehuse, vi har aftaler med, inden for 30 kalenderdage. Hvis det ikke er muligt, skal vi forsøge at finde en alternativ mulighed for behandling, hvor ventetiden er kortere.

Leave a Comment