Hvor kan jeg ta influensa vaksine?

Velg apotek og book tid for å få satt influensavaksine i apotek. Drop-in er mulig, men vi anbefaler at du booker tid slik at du er sikker på at du får vaksinen når du trenger den. Møt opp i apoteket litt før avtalt tid. Informer apotekpersonalet hvem du er, og at du har booket tid for å sette vaksine.

Hvor mye koster det å ta influensavaksine?

Hva koster influensavaksinen? Influensavaksinen koster 88 kroner for personer i risikogrupper og øvrige målgrupper for sesongen 2022/23. I tillegg til prisen på vaksinen, vil det også koste å få satt vaksinen.

Hvilke apotek setter influensavaksine?

Vaksiner kan settes hos Vitusapotek, vi tilbyr både drop-in vaksinering og forhåndsbestilling av time. De aller fleste vaksiner kan settes i våre apotek. Farmasøyter i apoteket kan skrive ut resept på influensavaksine til deg, etter en nøye, faglig vurdering. For andre vaksiner må du ha resept fra lege.

Hvor kan jeg ta influensa vaksine? – Related Questions

Kan man ta influensavaksine på apoteket?

Influensavaksinasjon i apotek

Du kan få utlevert og satt influensavaksinen din direkte i apoteket. Farmasøyter i apotek kan skrive ut resept på influensavaksine. Dersom farmasøyten vurderer det slik at vaksinering er ok, vil du resept på vaksinen direkte i apoteket.

Hvor kan jeg ta vaksiner?

Det er kommunen du bor eller oppholder deg i som har ansvaret for å tilby deg koronavaksine. Hvordan du bestiller time for vaksinering varierer fra kommune til kommune. Se nettsiden til kommunen for informasjon om når og hvordan vaksineringen gjennomføres.

Når er det for sent å ta influensavaksine?

Vaksinen bør tas i perioden oktober til desember, før influensasesongen starter, men det er ikke for sent å vaksinere deg om du kommer i andre trimester senere i sesongen. Det er kommunene som organiserer vaksinasjon av risikogruppene lokalt.

Hvor mye koster en vaksine?

Priser for vaksinasjon
VaksinerPris, voksen
Kolera / turistdiaré (Dukoral), 1 doser270,-
Kolera / turistdiaré (Dukoral), 2 doser540,-
Hjernehinnebetennelse, meningokokk A+C+W+Y (Menveo / Nimenrix)420,-
Meningitt B (Bexsero)1000,-

Hvor lang tid må det gå mellom influensavaksine og koronavaksine?

Folkehelseinstituttet anbefaler per nå ikke at influensavaksine og koronavaksine settes samtidig. Det bør én uke mellom.

Hvor kan man vaksinere seg i Oslo?

Alle som er 12 år og eldre kanvaksinen på Nydalen vaksinesenter via drop-in. Barn 12-17 år som ønsker time må kontakte Nydalen vaksinesenter. Alle over 18 år kan i tillegg bestille time på nett.

Kan apotek sette sprøyte?

Vaksiner kan settes hos Vitusapotek, vi tilbyr både drop-in vaksinering og forhåndsbestilling av time. De aller fleste vaksiner kan settes i våre apotek. Farmasøyter i apoteket kan skrive ut resept på influensavaksine til deg, etter en nøye, faglig vurdering. For andre vaksiner må du ha resept fra lege.

Kan man ta koronavaksine når man er forkjølet?

Selv om det ikke er kontraindisert å ta vaksine ved forkjølelse, skal personer med slike symptomer holde seg hjemme og ikke møte opp til vaksinasjon.

Kan man få influensa selv om man har tatt vaksinen?

Det fine med å være vaksinert er at man reduserer risikoen for å bli smittet, smitte andre og at det kan redusere influensasymptomene. Likevel finnes det altså en sjanse for å bli syk med en form for viruset som vaksinen ikke beskytter mot. Da får man influensalignende sykdom likevel.

Hva er forskjellen på influensa og korona?

Mange koronavirus gir bare forkjølelse, mens andre kan gi mer alvorlig sykdom og i noen tilfeller forårsake død3. Influensavirus. Det er to hovedtyper influensa, type A og type B. De to virustypene sprer seg jevnlig blant mennesker og forårsaker epidemier med sesonginfluensa hvert år.

Er man smittsom når man hoster?

Smittsomhet og inkubasjonstid

Dråper kommer ut gjennom munn og nese når en person som er smittet hoster, nyser, snakker eller synger. Den vanligste smittemåten er at du puster inn dråper med smitte som svever i lufta, eller at du får virus på hendene og får det i deg hvis du tar deg i ansiktet.

Hvor syk blir man av omikron?

Man har sett at de som blir smittet med omikron gjerne er syke i 2-3 dager etter at de begynner å oppleve symptomer, og at disse avtar relativt raskt. Sykdomsforløp er individuelle, og der mange med omikron-smitte opplever et mildt sykdomsbilde og rask bedring, vil enkelte oppleve mer alvorlige symptomer.

Hvor raskt får man symptomer på omikron?

Inkubasjonstid er tiden fra du ble smittet til du får symptomer. Folkehelseinstituttet (FHI) skriver at inkubasjonstiden vanligvis er 4-5 dager. Verdens Helseorganisasjon (WHO) skriver at inkubasjonstiden er 5-6 dager.

Hva er forskjellen på influensa og forkjølelse?

Generelt er influensa verre og mer langvarig enn forkjølelse. Symptomer som feber, kroppssmerter, hodepine, ekstrem slitenhet og tørrhoste er mer intense. Ved forkjølelse er det vanligere å være snørrete, tett i nesen, eller sår i halsen. Hodepine er vanlig ved influensa og mindre vanlig ved forkjølelse.

Leave a Comment