Pasientjournalen på helsenorge.no er en tjeneste som gir deg tilgang til din originale sykehusjournal. Du får digital tilgang via helsenorge.no. Der får du også tilgang til en annen tjeneste, som kalles kjernejournal.
Er det lov å lese sin egen journal?
Hva har du rett til innsyn i? I pasient- og brukerrettighetsloven § 5-1 står det at alle pasienter og brukere har rett til innsyn i sin egen journal med bilag. Bilagene er alt det som ikke er skrevet direkte i pasientjournalen, slik som røntgenbilder, prøvesvar og pleieplaner.
Hvordan finne gamle journaler?
Pasientjournalen din på Helsenorge
Ved å logge inn i tjenesten Pasientjournal på Helsenorge vil du få tilgang til pasientjournalen din fra noen sykehus. Pasientjournalen din vil kun vises når du har logget deg inn. Du må være over 16 år for å få tilgang til pasientjournalen din på Helsenorge.
Hvem kan se min kjernejournal?
Hvem har tilgang til kjernejournalen din? Det er kun autorisert helsepersonell som har tilgang til å åpne din kjernejournal. Helsepersonell har lov til å åpne din kjernejournal når du er til behandling. De har også lov til å åpne kjernejournal når de planlegger og følger opp behandlingen din.
Hvor kan jeg lese journalen min? – Related Questions
Kan man se blodtype på Helsenorge?
Leter du etter blodtypen din? Du finner dessverre ikke informasjon om hvilken blodtype du har på Helsenorge. Hvis det er behov for å vite blodtypen din, for eksempel ved blodoverføring eller graviditet, vil helsepersonell alltid ta en test.
Når kom kjernejournal?
Kjernejournal er første gang nevnt i e-helsestrategien Samspill 2.0 fra 2008 (2).
Hvem har tilgang til min legejournal?
Fjerde ledd gir pårørende, foreldre eller andre med foreldreansvar rett til innsyn i journalen tilsvarende den rett de har til informasjon etter §§ 3-3 og 3-4. Ut over dette er pårørendes rett til innsyn i pasientens eller brukerens journal som hovedregel avhengig av pasienten eller brukerens samtykke.
Hvem har rett til innsyn i pasientjournal?
Utgangspunktet er at alle pasienter over 16 år har selvstendig innsynsrett i sin journal. Barn mellom 12 og 16 år har en viss grad av selvstendig innsynsrett. Barn under 12 år har ikke innsynsrett, men foreldre eller andre med foreldreansvaret har innsynsrett på vegne av barnet.
Hvem har tilgang til min Helsenorge?
Når du logger inn på Helsenorge kan du benytte tjenester på vegne av:
- deg selv.
- andre som har gitt deg fullmakt via Helsenorge.
- andre som har gitt deg fullmakt via papirskjema.
- dine barn under 16 år, som du har foreldreansvar for.
- personer med manglende samtykkekompetanse, som du har fullmakt til å handle på vegne av.
Når har helsepersonell lov til å lese i pasientjournalen?
Helsepersonell kan alltid gå inn i en journal dersom pasienten gir samtykke. Det finnes imidlertid mange situasjoner der helsepersonell ikke kan få et gyldig samtykke eller der det er etisk vanskelig å spørre om samtykke. Dette gjelder blant annet i akuttsituasjoner og der pasienter har redusert bevissthet.
Hva skriver psykologen i journalen?
Det kommer an på legen/psykologen og hva som har vært problemstillingen. Ulike leger og psykologer skriver på ulike måter. Mange psykologer skriver for eksempel en oppsummering av timen først og så en vurdering etterpå.
Hva menes med snoking er det lov?
Med snoking menes at en ansatt skaffer seg tilgang til informasjon som han eller hun ikke har tjenstlig behov for – i KMDs brev betegnet uberettiget innsyn.
Hva kan jeg forvente av min fastlege?
Du kan forvente at fastlegen
- – Interesserer seg for deg som person.
- – Ønsker å finne ut hva det feiler deg.
- – Ønsker å hjelpe deg med å bli frisk.
- – Husker deg og din historie.
- – Har den faglige kompetansen han eller hun trenger.
- – Har time til deg innen rimelig tid.
- – Henviser deg videre til spesialist ved behov.
Hva tjener fastlege pr pasient?
Fastlegen får et basistilskudd fra det offentlige på 486 kroner per pasient per år.
Hvor ofte er det vanlig å gå til legen?
I snitt går norske kvinner til lege 3,1 ganger i året, mens menn går 2,2 ganger, går det frem av tall hos SSB. Noen er så å si aldri syke og oppsøker svært sjeldent et legekontor, andre går til legen ved det minste tegn på at noe er galt.
Hvor mye tjener en fastlege i året?
Kvinnelige fastleger hadde en gjennomsnittlig bruttoinntekt på 1 500 000 kroner, mennene lå nesten 380 000 kroner over. Fastleger yngre enn 30 år hadde en gjennomsnittlig bruttoinntekt litt under 1 250 000 kroner, fastleger 67 år og eldre lå godt over 2 000 000 kroner.
Hvor mye tjener en kirurg?
Den gjennomsnittlige årslønnen blir dermed omlag 750 000. Dette er gjennomsnittet for alle legeyrker, inkludert kirurger. Lønnsnivået vil variere mye etter spesialiseringer og hvor man jobber.
Hvor mye tjener en lege i USA?
Til gjengjeld tjener leger i USA mer enn i Norge, oftest 1,2 – 2,4 millioner norske kroner etter endt spesialistutdanning.