Her kan du se timeavtaler hos fastlege, sykehus, helsestasjon og kommunal helse- og omsorgstjeneste. Hvis din fastlege eller kommune tilbyr det, kan du også bestille legetime eller time for koronavaksine. Foreløpig er det begrenset hvem som tilbyr timebestilling og hvilke timeavtaler du kan se.
Hvor lenge er en time hos legen?
En vanlig time hos fastlegen varer gjennomsnittlig i 15 minutter. Enkelte utredninger og prøver kan ta tid. Hvis det er avtalt at du skal gjøre noen undersøkelser i forkant av legetimen, er det viktig at du møter opp på legekontoret i god tid. Noen ganger er det behov for forberedelser til legetimen.
Hvor raskt har man krav på legetime?
Hvor raskt har man krav på time hos fastlegen? Dersom du har behov for øyeblikkelig hjelp, har du krav på time samme dag. Er det ikke akutt, må du som regel vente litt, ifølge Øren. Kravet i fastlegeforskriften er at pasienten skal få hjelp innen fem virkedager.
Hvor ofte bør man gå til legen?
I snitt går norske kvinner til lege 3,1 ganger i året, mens menn går 2,2 ganger, går det frem av tall hos SSB. Noen er så å si aldri syke og oppsøker svært sjeldent et legekontor, andre går til legen ved det minste tegn på at noe er galt.
Hvor finner man legetime? – Related Questions
Hvor mye koster en full helsesjekk?
Ordinær medlemspris er kr 1 584, og inkluderer blant annet labprøver og EKG.
Kan man gå til andre leger enn fastlegen?
“Kan jeg gå til en annen lege enn fastlegen min?” Ja, men denne legen vil prioritere de innbyggerne som står på sin liste. Du skal ikke betale mer for å gå til en annen fastlege.
Hvor ofte skal man ta blodprøve?
Dersom man etterhvert er stabil på en dose bør det holde å følge opp med blodprøver to ganger i året. Er man derimot ikke stabil, eller ikke føler at man blir frisk av behandlingen, bør man sjekke hver tredje måned.
Hva sjekker legen på helsesjekk?
En generell helsesjekk innebærer ofte at legen måler puls og blodtrykk samt lytter på hjerte og lunger. Andre undersøkelser kan være: Måling av blodsukker og blodprosent. Inspeksjon/undersøkelse av øyne, munn, nese, ører, hals, mage, lyske, rygg, armer og ben.
Hvilke blodprøver bør man ta?
Vi tar standard prøver som:
- Blodsukker.
- Blodprosent.
- Senkning.
- Hvite blodlegemer.
- Stoffskifte.
- Kolesterol.
- Urinprøver.
- Standard tilleggsprøver ut fra kjønn og alder.
Hva er en helsekontroll?
Helsekontroll er undersøkelse av mennesker som føler seg friske, for å påvise mulige sykdomstegn eller økt risiko for sykdom.
Hva kan man sjekke med blodprøve?
Dette undersøkes på blodprøvene:
- Blodprosent.
- Senkning.
- Blodsukker.
- Kolesterol.
- Stoffskifte.
Kan arbeidsgiver kreve helsesjekk?
Ved enkelte typer arbeid med særlig helserisiko har arbeidsgiver plikt til å sørge for at arbeidstakerne får gjennomført helseundersøkelser. Ved noen andre typer arbeid er arbeidsgiver pålagt å tilby helseundersøkelser til arbeidstakerne.
Kan arbeidsgiver kreve helseundersøkelse?
Arbeidsgiveren kan ikke kreve å få vite detaljerte diagnoseopplysninger mot den ansattes vilje. Arbeidstakeren har en plikt til å gi opplysninger om sin arbeidsevne, men ikke om sin sykdom. Arbeidsgiveren kan kun kreve helseattest og helsekontroll i de situasjoner som fremgår av arbeidsmiljøloven §§ 9-3 og 9-4.
Kan arbeidsgiver kontakte fastlege?
Arbeidsplassen kan kontakte legen på flere måter for å formidle informasjon eller be lege om råd. Oppfølgingsplan kan enten sendes til legen, eller den sykmeldte/ansatte kan ta med oppfølgingsplanen ved neste legebesøk.