Du får tilgang via helsenorge.no. Husk at pasientjournalen er laget for å gi informasjon til helsepersonell og ikke først og fremst for å være forståelig for menigmann. Du kan reservere deg mot å ha en kjernejournal, mens en pasientjournal vil du alltid ha dersom du for eksempel har vært til behandling ved et sykehus.
Hvordan få tilgang til kjernejournal?
Det er bare du som får tilgang til din kjernejournal via helsenorge.no. Du må identifisere deg på høyeste sikkerhetsnivå. Bare helsepersonell som behandler deg, kan logge inn i kjernejournalen din fra sitt journalsystem.
Kan man se på Helsenorge hvilken blodtype man har?
Leter du etter blodtypen din? Du finner dessverre ikke informasjon om hvilken blodtype du har på Helsenorge. Hvis det er behov for å vite blodtypen din, for eksempel ved blodoverføring eller graviditet, vil helsepersonell alltid ta en test.
Hvordan få journalen min?
Du har pasientjournal hos alle steder hvor du har fått helsehjelp, men den digitale journalen inneholder kun informasjon fra sykehuset, ikke fra fastlegen eller tannlegen din. Ønsker du tilgang til alle journalene, må du ta kontakt med ditt lege- og tannlegekontor for å få det utlevert på papir.
Hvor finner jeg min kjernejournal? – Related Questions
Hvorfor kan jeg ikke se pasientjournalen min?
Det kan hende at behandleren din ikke har godkjent (signert) dokumentet enda, eller at dokumentet er i et format som ikke kan vises. Av og til kan du være nektet innsyn i enkelte opplysninger av lege eller behandler. Da kan du motta dokumentene på papir, ved å ta kontakt med sykehuset.
Kan man lese journalen sin på nett?
Ved å logge inn i tjenesten Pasientjournal på Helsenorge vil du få tilgang til pasientjournalen din fra noen sykehus. Pasientjournalen din vil kun vises når du har logget deg inn. Du må være over 16 år for å få tilgang til pasientjournalen din på Helsenorge.
Kan en lege se journalen min?
Leger og sykepleiere i spesialisthelsetjenesten har tilgang til kjernejournal uten å innhente samtykke fra pasienten. Alt helsepersonell ved legevakt og AMK, samt pasientens fastlege har også tilgang uten å innhente pasientens samtykke.
Hvem har rett til innsyn i journal?
Pasienten og brukeren har rett til innsyn i journalen sin med bilag og har etter særskilt forespørsel rett til kopi, jf. personvernforordningen artikkel 15. Pasienten og brukeren har etter forespørsel rett til en enkel og kortfattet forklaring av faguttrykk eller lignende.
Kan helsepersonell sjekke egen journal?
Bestemmelsen pålegger helsepersonell og virksomheter i helse- og omsorgstjenesten å gi innsyn i journal til de som har innsynrett etter pasient- og brukerrettighetsloven. Formålet med innsynsretten er å gi pasienter muligheter til å ivareta sine interesser.
Kan helsepersonell lese sin egen journal?
Rettigheter til helse- og omsorgstjenester. Du har rett til å gjøre deg kjent med og lese det som helsepersonell har skrevet om deg i journalen. Du har også rett til å få en kopi av dette.
Hvor kan jeg se hvilke diagnoser jeg har?
Du får digital tilgang via helsenorge.no. Der får du også tilgang til en annen tjeneste, som kalles kjernejournal. Kjernejournalen samler viktige opplysninger om deg og gjør dem tilgjengelig både for deg og for helsepersonell i hele landet.
Skal pasienter lese det du skriver i journal?
Plikt til å gi pasienter innsyn i journal. Den som yter helsehjelp, skal gi innsyn i journalen til den som har krav på det etter reglene i pasient– og brukerrettighetsloven § 5-1. I helseinstitusjoner skal den som har det overordnede ansvaret for journalen etter § 39, sørge for at det gis innsyn etter første ledd.
Har Nav tilgang til pasientjournal?
NAV har på nærmere vilkår rett til å kreve å få innsyn i hele eller deler av pasientjournaler til personer som mottar eller har mottatt støtte fra dem, uten å måtte be om samtykke fra pasienten selv – såkalt etterkontroll.
Hvordan få innsyn i NAV journal?
Du kan logge deg inn på Min side på nav.no for å se mange av opplysningene NAV har registrert om deg. For innsyn i personopplysninger ut over dette, må du ta kontakt med oss. Hvis du er part i en sak, for eksempel i en sak om barnebidrag, har du rett til innsyn i saksdokumentene.
Hvem kan se pasientjournal?
Alle har rett til å se journalen sin og alle har rett til å se hvem som har lest journalen sin. Du kan derfor be om dette hvis du ønsker det. Du kan også be om at deler av journalen din kan bli sperret for enkelte helsepersonell. Du kan lese litt mer om innsyn i pasientjournalen din her.
Hvor lenge skal en pasientjournal oppbevares?
Journaler som leveres til fylkeslegen oppbevares i 10 år, og journalene kan deretter tilintetgjøres etter samråd med Riksarkivaren eller avleveres til offentlig arkivdepot.
Når slettes pasientjournal?
Helsepersonelloven § 44 gjelder sletting av journal på feil person. Helsepersonell skal, etter krav fra den opplysningene gjelder eller på eget tiltak, slette opplysninger i journal og journal som er ført på feil person, med mindre allmenne hensyn tilsier det motsatte.
Hvem eier pasientjournal?
Ingen andre enn de som faktisk trenger dem for å yte helsehjelp. Disse dokumentene er underlagt strenge regler for personvern. Du eier din egen pasientjournal.
Hvordan overføre pasientjournal?
Ettersending av pasientjournal ved fastlegebytte
Når du bytter fastlege, må du selv sørge for at journalen din overføres til den nye legen. Du kan kontakte din gamle fastlege/fastlegekontor og gi informasjon om den nye legen.
Kan fastlegen si opp pasienter?
Ifølge leder i Alment praktiserende lægers forening (Aplf), Jan Emil Kristoffersen, kan du ikke det. – Leger med fastlegeavtale har ingen rett til å si fra seg ansvaret for en pasient som står på listen.