Hvor finner jeg legejournalen min?

Pasientjournalen din på Helsenorge

Ved å logge inn i tjenesten Pasientjournal på Helsenorge vil du få tilgang til pasientjournalen din fra noen sykehus. Pasientjournalen din vil kun vises når du har logget deg inn. Du må være over 16 år for å få tilgang til pasientjournalen din på Helsenorge.

Kan man se blodtype på Helsenorge?

Leter du etter blodtypen din? Du finner dessverre ikke informasjon om hvilken blodtype du har på Helsenorge. Hvis det er behov for å vite blodtypen din, for eksempel ved blodoverføring eller graviditet, vil helsepersonell alltid ta en test.

Er epikrise og journal det samme?

§ 9.

Ved utskrivning fra helseinstitusjon skal epikrise (sammenfatning av journalopplysninger) sendes det helsepersonell som trenger opplysningene for å kunne gi pasienten forsvarlig oppfølgning. Tilsvarende gjelder ved poliklinisk behandling eller behandling hos spesialist.

Hvor finner jeg legejournalen min? – Related Questions

Kan pasienten nektes innsyn i egen journal?

Det går frem av pasient– og brukerrettighetsloven § 5-1 andre ledd at pasienter kan nektes innsyn i opplysninger i journalen dersom det er påtrengende nødvendig for å hindre fare for liv eller alvorlig helseskade for pasienten selv, eller innsyn er klart utilrådelig av hensyn til personer som står vedkommende nær.

Hvordan dokumentere i pasientjournal?

Det sentrale er at journaldokumentasjonen på en god måte beskriver det sentrale i helsehjelpen til pasienten. Tilsynsmyndigheten understreker ofte at journalen skal inneholde opplysninger om kontaktårsak, undersøkelse, funn, kliniske vurderinger, diagnostiske overveielser og plan for videre behandling.

Hva er en epikrise?

En epikrise er en kort skriftlig og sammenfattende framstilling av gjennomført undersøkelse eller behandling av en pasient, basert på tilgjengelige journalopplysninger.

Hvordan skriver man en epikrise?

Hvilke viktige elementer bør en epikrise inneholde? En beskrivelse av helsehjelpen som er gitt, men aller viktigst er en tydelig plan for det videre forløpet, hva som må følges opp og hvem som har ansvar for oppfølgingen. Se her helsepersonelloven § 45 a tredje avsnitt.

Hvem kan se epikrise?

Rettigheter til helse- og omsorgstjenester. Som nærmeste pårørende må du ha pasientens eller brukerens samtykke for å få innsyn i vedkommendes journal. Det samme gjelder dersom du ønsker informasjon om pasientens eller brukerens helsetilstand og den helsehjelpen som ytes.

Kan helsepersonell gå inn i egen journal?

Helsepersonell kan alltid gå inn i en journal dersom pasienten gir samtykke. Det finnes imidlertid mange situasjoner der helsepersonell ikke kan få et gyldig samtykke eller der det er etisk vanskelig å spørre om samtykke. Dette gjelder blant annet i akuttsituasjoner og der pasienter har redusert bevissthet.

Hvordan lese egen journal?

Pasientjournalen på helsenorge.no er en tjeneste som gir deg tilgang til din originale sykehusjournal. Du får digital tilgang via helsenorge.no. Der får du også tilgang til en annen tjeneste, som kalles kjernejournal.

Hvor kan jeg se alle mine diagnoser?

Du kan se diagnoser fra sykehus på helsenorge.no dersom du går inn i din kjernejournal. Men der får du ikke sett diagnoser fra fastlegen. Det må du spørre fastlegen din om. Fastlegen din kan hjelpe deg med å se dine diagnoser og kan forklare deg hva de betyr.

Har Nav tilgang til pasientjournal?

NAV har på nærmere vilkår rett til å kreve å få innsyn i hele eller deler av pasientjournaler til personer som mottar eller har mottatt støtte fra dem, uten å måtte be om samtykke fra pasienten selv – såkalt etterkontroll.

Hvem har rett til innsyn i pasientjournal?

Hovedregelen er at nærmeste pårørende har rett til innsyn, med mindre særlige grunner taler i mot dette. Hvem som er nærmeste pårørende er definert i lovens § 1-3 bokstav b. “Særlige grunner” kan være opplysninger pasienten eller brukeren har gitt uttrykk for at det ikke skal gis innsyn i for pårørende.

Hvem har tilgang til min legejournal?

Pasientjournalloven § 18 gir deg som pasient eller bruker rett til å få innsyn i loggen over hvem som har hatt tilgang til din journal. Bestemmelsen gir også rett til å få vite hvem som har fått utlevert helseopplysninger som er knyttet til ditt navn eller fødselsnummer.

Skal pasienter lese det du skriver i journal?

Plikt til å gi pasienter innsyn i journal. Den som yter helsehjelp, skal gi innsyn i journalen til den som har krav på det etter reglene i pasient– og brukerrettighetsloven § 5-1. I helseinstitusjoner skal den som har det overordnede ansvaret for journalen etter § 39, sørge for at det gis innsyn etter første ledd.

Hvor lenge skal en pasientjournal oppbevares?

Journaler som leveres til fylkeslegen oppbevares i 10 år, og journalene kan deretter tilintetgjøres etter samråd med Riksarkivaren eller avleveres til offentlig arkivdepot.

Hvem eier pasientjournal?

Ingen andre enn de som faktisk trenger dem for å yte helsehjelp. Disse dokumentene er underlagt strenge regler for personvern. Du eier din egen pasientjournal.

Hvorfor har sykepleiere dokumentasjonsplikt?

Formålet med at helsepersonells dokumentasjonsplikt er flere. Først og fremst skal det sikre forsvarlige tjenester – rett og god helsehjelp. Den som skal følge opp pasienten må ha nødvendige bakgrunnsopplysninger. Pasientjournalen skal være et kommunikasjonsverktøy for helsepersonell.

Når lege skriver feil i journal?

Dersom det er ført journalfeil person, skal disse opplysningene slettes. Det kan skje på initiativ fra den opplysningene gjelder, eller på initiativ fra den som har journalført opplysningene (eventuelt den journalansvarlige). Dersom det er opprettet en journalfeil person, skal hele journalen slettes.

Leave a Comment