Hvor finner jeg legejournalen min?

Pasientjournalen din på Helsenorge

Ved å logge inn i tjenesten Pasientjournal på Helsenorge vil du få tilgang til pasientjournalen din fra noen sykehus. Pasientjournalen din vil kun vises når du har logget deg inn. Du må være over 16 år for å få tilgang til pasientjournalen din på Helsenorge.

Hva er en pasientjournal?

Pasientjournal er en samling av opplysninger, om pasientens kontakt med helsetjenesten. Den inneholder blant annet opplysninger om diagnose, sykdomsforløp og behandling. Sykehusene i Helse Vest har felles pasientjournal. Det er viktig at sykehusene har tilgang til pasientjournalen for å sikre helhetlig og god hjelp.

Kan man gå inn i egen journal?

Hva har du rett til innsyn i? I pasient- og brukerrettighetsloven § 5-1 står det at alle pasienter og brukere har rett til innsyn i sin egen journal med bilag. Bilagene er alt det som ikke er skrevet direkte i pasientjournalen, slik som røntgenbilder, prøvesvar og pleieplaner.

Hvor finner jeg legejournalen min? – Related Questions

Hvorfor kan jeg ikke se pasientjournalen min?

Det kan hende at behandleren din ikke har godkjent (signert) dokumentet enda, eller at dokumentet er i et format som ikke kan vises. Av og til kan du være nektet innsyn i enkelte opplysninger av lege eller behandler. Da kan du motta dokumentene på papir, ved å ta kontakt med sykehuset.

Skal pasienter lese det du skriver i journal?

Plikt til å gi pasienter innsyn i journal. Den som yter helsehjelp, skal gi innsyn i journalen til den som har krav på det etter reglene i pasient– og brukerrettighetsloven § 5-1. I helseinstitusjoner skal den som har det overordnede ansvaret for journalen etter § 39, sørge for at det gis innsyn etter første ledd.

Hvem har rett til innsyn i journal?

Pasienten og brukeren har rett til innsyn i journalen sin med bilag og har etter særskilt forespørsel rett til kopi, jf. personvernforordningen artikkel 15. Pasienten og brukeren har etter forespørsel rett til en enkel og kortfattet forklaring av faguttrykk eller lignende.

Hvor kan jeg se hvilke diagnoser jeg har?

Du får digital tilgang via helsenorge.no. Der får du også tilgang til en annen tjeneste, som kalles kjernejournal. Kjernejournalen samler viktige opplysninger om deg og gjør dem tilgjengelig både for deg og for helsepersonell i hele landet.

Hvor kan jeg se alle mine diagnoser?

Du kan se diagnoser fra sykehus på helsenorge.no dersom du går inn i din kjernejournal. Men der får du ikke sett diagnoser fra fastlegen. Det må du spørre fastlegen din om. Fastlegen din kan hjelpe deg med å se dine diagnoser og kan forklare deg hva de betyr.

Hvem eier journalen?

Hvem eier egentlig mine data og min journal? Jeg har hørt en erfaren helsejurist si at i utgangspunktet er det ingen som eier selve pasientjournalen, men at det er rettigheter og tilgang til journalen som eies. Sykehuset har rett til å lagre og bruke data om meg. Fastlegen har rett til det samme.

Kan helsepersonell lese sin egen journal?

Rettigheter til helse- og omsorgstjenester. Du har rett til å gjøre deg kjent med og lese det som helsepersonell har skrevet om deg i journalen. Du har også rett til å få en kopi av dette.

Kan man se hvem som har sett på journalen?

Journalloggen viser hvem som har sett i pasientjournalen. Pasienten har en juridisk rett til å se hvem som har vært inne i hans eller hennes journal, uansett om oppslaget er grunnet i helsehjelp eller administrasjon.

Kan helsepersonell sjekke egen journal?

Bestemmelsen pålegger helsepersonell og virksomheter i helse- og omsorgstjenesten å gi innsyn i journal til de som har innsynrett etter pasient- og brukerrettighetsloven. Formålet med innsynsretten er å gi pasienter muligheter til å ivareta sine interesser.

Kan legesekretær lese journal?

Helsepersonell kan alltid gå inn i en journal dersom pasienten gir samtykke.

Har Nav tilgang til pasientjournal?

NAV har på nærmere vilkår rett til å kreve å få innsyn i hele eller deler av pasientjournaler til personer som mottar eller har mottatt støtte fra dem, uten å måtte be om samtykke fra pasienten selv – såkalt etterkontroll.

Kan man slette journal?

Helsepersonell skal slette journalopplysninger av eget tiltak eller hvis pasienten eller andre som er nevnt i journalen krever det. Det er flere vilkår som alle må være oppfylt for at sletting skal kunne finne sted (kumulative vilkår). For det første må sletting være ubetenkelig ut fra allmenne hensyn.

Hvor lenge skal en pasientjournal oppbevares?

Journaler som leveres til fylkeslegen oppbevares i 10 år, og journalene kan deretter tilintetgjøres etter samråd med Riksarkivaren eller avleveres til offentlig arkivdepot.

Blir abort journalført?

Kanskje har du “kun” lest journalen fra fastlegen din. Siden det er sykehuset som organiserer og er ansvarlig for aborten, vil det med aborten stå på journalen din som sykehuset har. Det vil derfor være sykehuset som skriver alle detaljene om abortinngrep litt og eventuelle kontroller der.

Hvor ofte skal det føres journal?

Journal skal føres fortløpende, når helsehjelp er gitt. Dokumentasjonsplikten gjelder uavhengig av pasientgruppe det gis helsehjelp til. Der flere enheter er inne og gir tjenester, er det avgjørende med god dokumentasjon for at samarbeidende tjenestepersonell skal kunne gi forsvarlig hjelp.

Skal det stå i journalen hvem som har ført opplysningene?

Det skal fremgå hvem som har ført opplysningene i journalen. Departementet kan i forskrift gi nærmere regler om pasientjournalens innhold og ansvar for journalen etter denne bestemmelse, herunder om oppbevaring, overdragelse, opphør, avlevering og tilintetgjøring av journal.

Leave a Comment