VIKTIG VALG: Det er mye å tenke på når du skal velge utdanningsprogram. Velg det utdanningsprogrammet du er mest motivert for! Da er det lettere å lykkes og mindre sjanse for at du angrer på valget ditt senere. Snakk med rådgiveren på skolen for hjelp og veiledning til studievalg.
Hvor mange linjer på vgs?
Videregående opplæring består av 15 forskjellige utdanningsprogram, 5 studieforberedende og 10 yrkesfaglige. Det første året velger du utdanningsprogram, det andre og tredje året velger du programområde innen utdanningsprogrammet.
Hvor gammel er man i 3 klasse vgs?
Når du har fylt 15 år og fullført grunnopplæringen, har du rett til tre års videregående opplæring. Dette kalles ungdomsrett og gjelder fra du har fullført grunnopplæringen og ut skoleåret som begynner når du fyller 24 år. Hva innebærer ungdomsretten?
Hva kan du bli hvis du går TIP?
Eksempler på hva du kan bli:
- bilmekaniker, billakkerer, bilskadereparatør.
- industrimekaniker, verktøymaker, sveiser.
- bore- eller brønnoperatør.
- matros, motormann.
- landbruksmaskin- eller motormekaniker.
- anleggsmaskinfører eller -mekaniker.
- kulde- og varmepumpemontør.
Hvilken videregående skole skal jeg velge? – Related Questions
Hva er snittet for å komme inn på TIP?
Gjennomsnittskarakteren til elevene på TIP ligger i snitt på 3,69 for skoleåret 2016/2017 og 3,71 for skoleåret 2017/2018. Gjennomsnittskarakteren på landsbasis for Elektro er noe høyere med 4,10 i snitt for begge år. Snittkarakterene finnes i tabellen under fordelt på fylke, år og retning.
Hva heter TIP nå?
For å unngå at vi ender med at TIP (Teknikk- og industriell produksjon) blir erstattet av TIF (Teknologi- og industrifag) vil NBF (Norges Bilbransjeforbund) fremover bruke den korte benevnelsen “Teknologifag”.
Hva kan du bli etter TIF?
Dette utdanningsprogrammet gir yrkesfaglig opplæring. Du kan bli sveiser, bilskadereparatør, yrkessjåfør, anleggsmaskin-, landbruksmaskin- eller motormekaniker, prosessoperatør, laboratorietekniker og en rekke andre yrker.
Hva gjør man på TIP Vg1?
Vg1 teknologi- og industrifag handler om praktisk arbeid med ulike materialer, verktøy, teknikker og maskiner for å produsere varer og tjenester. Programfagene handler om å kommunisere og samhandle i verkstedet og andre læringsarenaer og følge gjeldende regelverk for helse, miljø og sikkerhet i arbeidet.
Hva er forskjellen på TIF og TIP?
Kunnskapsdepartementet vedtok i 2020 at utdanningsprogrammet Teknologi- og industriell produksjon skifter navn til Teknologi – og industrifag. Faget som tidligere gikk under TIP, vil da nå bli forkortet med TIF.
Hva er VG 1?
Vg1 skal gi deg en grunnleggende opplæring i arbeidsprosesser, teknikker og verktøy som er typiske for ditt utdanningsprogram. De fleste timene brukes til programfag. Du har også faget yrkesfaglig fordypning med mulighet til å prøve ut aktuelle lærefag i lærebedrifter.
Hva kan jeg bli hvis jeg går elektro?
Elektrofagarbeider
- automatiker.
- avioniker (flyelektriker)
- dataelektroniker.
- elektriker.
- elektroreparatør.
- energimontør.
- energioperatør.
- heismontør.
Hva gjør man i teknologi og industrifag?
Teknologi- og industrifag
- om produksjonsplanlegging og produksjonsprosesser.
- om automatisering og programmering av roboter.
- om maskiner og produksjonsutstyr.
- om kjøretøy og transport.
- om kjemiske prosesser og kjemiteknikk.
- om helse, miljø og sikkerhet.
Hva står TIP for?
Hva er egentlig TIP? TIP står for teknikk & industriell produksjon. Programfaget omfatter oppgaver & arbeidsmåter som er felles og grunnleggende for all type produksjon innenfor utdanningsprogrammet. Programfaget inneholder planlegging, produksjon & kvalitetssikring av en arbeidsoppgave og arbeid med maskiner.
Hva gjør man på KDA?
Kunst, design og arkitektur
- å tegne.
- utforming av gjenstander i forskjellige materialer.
- å videreutvikle dine kreative evner.
- om kunst og kultur.
- om steds- og byutvikling.
- teoretiske fag.
Hva kan jeg bli hvis jeg går bygg og anlegg?
Du kan bli
- vei- og anleggsfagarbeider eller asfaltør.
- anleggsgartner eller anleggsmaskinfører.
- maler, murer, tømrer eller rørlegger.
- stillasbygger, taktekker eller blikkenslager.
- trevaresnekker eller glassfagarbeider. Se alle yrker og kompetanser.
Er teknologi og industrifag yrkesfag?
Teknologi- og industrifag er et yrkesfaglig utdanningsprogram i videregående opplæring som fører frem til yrker innen teknisk industri, skipsindustri, teko-industri, bilindustri, kjemisk prosessindustri, vare- og transportbransjen og i oljebransjen.