Arbeidsgiveren kan spørre om det som er relevant for stillingen du har søkt på. Både dine personlighetstrekk og dine kvalifikasjoner er relevante i en intervjusituasjon. Det finnes en del begrensninger i lovgivningen om hva arbeidsgiveren kan spørre om.
Hva kan man spørre arbeidsgiver om?
Jobbintervju – Spørsmål til arbeidsgiver
Hvordan er utviklingsmulighetene i bedriften? Hva er det viktigste for meg å fokusere på det første året som ansatt hos dere? Hvilke egenskaper har de som lykkes i jobben? Hvilke utfordringer er det vanlig å møte på veien mot målene jeg skal klare?
Hva skal man si i et intervju?
For raskt å få et inntrykk av personen som intervjues og en fin start på jobbintervjuet, ber som regel arbeidsgiveren søkeren om å “fortelle litt om deg selv”. Dette er ofte det første man blir spurt om under et intervju, og på dette spørsmålet, så skal du rett og slett bare si litt.
Hva sier man om seg selv på intervju?
En typisk åpning av et jobbintervju er at du får spørsmålet – Fortell litt om deg selv! Her må du passe på at du ikke svarer med en enetale som er altfor lang og kjedelig. Redegjør kort om hvor du bor, hvem du bor sammen med, og eventuelt noe om dine interesser eller annet personlig som kan være relevant.
Hva kan man spørre om i jobbintervju? – Related Questions
Hvorfor skal vi ansette deg?
Det som egentlig blir spurt om er «hvorfor bør vi ansette deg?». Fortell om utdannelsen din og hva du tar med deg fra studiene som vil være bra i denne stillingen. Belys tidligere arbeidserfaringer og snakk om hvorfor disse har gjort deg ekstra godt rustet for denne jobben osv.
Hva svarer man på svake sider?
Fortell om noen svakheter du har, men nevn samtidig hva du gjør for å forbedre disse. Du kan gjerne nevne konkrete eksempler på tiltak du har satt i gang. Kan dine negative sider komme til nytte? Da kan du i løpet av intervjuet vri de negative sidene over til å ha noe positivt i seg.
Kan du fortelle litt om deg selv eksempel?
Fortell om deg selv
- Hvem du er.
- Sivilstand.
- Barn.
- Hvor kommer du fra, hvor bor du.
- Hva bruker du fritiden til.
- Utdannelse i kronologisk rekkefølge – og hvorfor tok du denne utdannelsen.
- Arbeidserfaring i kronologisk rekkefølge – og hvorfor du har tatt de valgene du har tatt – hvorfor skiftet du eventuelt jobber.
Hvordan presentere seg selv?
Her er noen tips til hva som bør inkluderes i en presentasjon av seg selv:
- Kort presentasjon om deg selv og bakgrunnen din (alder, bosted, utdanning etc.)
- Fortell litt om tidligere arbeidsoppgaver du har mestret godt.
- Fokuser på hvilken kompetanse du innehar.
- Fortell om hvorfor du er motivert for jobben.
Hva kan jeg svare på jobbintervju?
Det du bør gjøre: Svar kortfattet og gå rett på sak. Snakk utelukkende om jobb og karriere og fortell arbeidsgiver hvor du for tiden befinner deg i ditt profesjonelle liv, hva du har lært fra tidligere erfaringer og arbeidsplasser, samt hva som gjør at du er ivrig etter akkurat denne jobben.
Hva bør man ikke si på et jobbintervju?
Jobbintervju spørsmål og tips
- «Jeg kom ikke overens med sjefen»
- «Jeg er veldig nervøs»
- «Jeg gjør hva som helst»
- «Jeg vet at jeg har lite erfaring, men..»
- «Det står på CV-en min»
- «Ja, det kan jeg svaret på!»
- «Perfeksjonisme er min største svakhet»
- «Jeg tenker utenfor boksen»
Hvorfor vil du jobbe hos oss?
Når du svarer på spørsmålet om hvorfor du vil ha jobben, bør du dele relevante og spesifikke detaljer om hvordan din bakgrunn, erfaring, talenter, interesser, utdanning og andre egenskaper som gjør at du passer godt inn i denne jobben og i bedriften, råder Kelly.
Hvordan løse case på intervju?
Spør hvor mye tid du har tilgjengelig til å presentere. Gå inn i rollen som en trygg formidler, snakk tydelig, ha øyekontakt og vær åpen og blid. Sørg gjerne for interaksjon med de som er i rommet, dersom det er naturlig for å løse oppgaven. Husk å holde deg til tildelt tid.
Hva er det som motiverer deg?
Rådet snakker om tre grunnleggende motivasjonsfaktorer:
- Ytre motivasjon – penger, status, ting.
- Indre motivasjon (individnivå) – å gjøre noe du synes er gøy, givende, noe som gir deg mestring.
- Indre motivasjon (kollektivt nivå) – å gjøre noe som er viktig for andre, for samfunnet.
Hva kan du bidra med i denne jobben?
Hva kan du bidra med i denne jobben? Vær igjen så konkret som mulig når du svarer. Tenk på hvilke egenskaper du har som kan passe i jobben, og gi eksempler på erfaringer du har som kan komme til nytte.
Hvor ser du deg selv om fem år?
«Hvor ser du deg selv om fem år?» Dette er et av flere spørsmål som er vanlig å stille kandidaten under jobbintervjuet. Det er vanskelig å vite hva man skal svare. Man vil virke interessert i jobben, vise seg som en trofast medarbeider i tillegg til å inneha mange ambisjoner og mål.
Hvorfor skal vi ansette deg fremfor andre søkere?
Fortell om din motivasjon for å søke på jobben, bruk dine nøkkelkvalifikasjoner til å få arbeidsgiver til å forstå at du har forstått hva du søker på og hvilken kompetanse og egenskaper som er vesentlig for stillingen. Fortell hva du kan bidra med, både faglig og i arbeidsmiljøet.
Hva er en god ansatt?
Det er derfor svært avgjørende at medarbeideren er god med mennesker, bryr seg, ser dem, gir anerkjennelse, inspirerer, bygger tillit, er tydelig, walk the talk og er god til å kommunisere, forteller Røine. Legg merke til dine ansatte, og virkelig se dem for den jobben de gjør – også i forhold til sine kolleger.
Hva er din motivasjon for å søke på stillingen?
Tenk igjennom hvorfor du ønsker jobben, og prøv å formidle det kort og enkelt, så vil du synliggjøre hvor motivert du er til å gjøre en god jobb, sette deg inn i arbeidsoppgavene og bidra til et godt arbeidsmiljø.
Når de ringer referanser?
Når ringer arbeidsgiver referanser? Referansesjekken utføres ofte i etterkant av et jobbintervju. Din potensielt nye arbeidsgiver vil sannsynligvis gå gjennom flere intervjurunder med potensielle arbeidstakere, før han eller hun skal sile ut de beste. Da er det ofte aktuelt å ringe til referansene dine.
Hvordan vet du at intervjuet gikk bra?
Det finnes en rekke ulike tegn som tyder på at intervjuet gikk bra. Du bør blant annet se på arbeidsgiveren (eller intervjueren) sitt kroppsspråk. Hvis vedkommende smiler og virker positiv, er dette alltid et godt tegn. Et annet positivt tegn, er at intervjuet varer lengre enn hva som opprinnelig var planlagt.