Hva er en planprosess?

En planprosess er en demokratisk og åpen prosess som skal sikre at alle som er berørt eller har interesser knyttet til en plan skal kunne si sin mening før en plan kan vedtas.

Hva sier plan og bygningsloven?

Plan- og bygningsloven gir rammer for arealplanlegging i det offentlige og det private, og på hva eiere kan sette i gang av bygging og andre tiltak på eiendommene sine. En rekke sektorlover kan også ha betydning, for eksempel veiloven, forurensningsloven og naturvernloven.

Hvem skal varsles ved planoppstart?

Du må varsle om oppstart av planarbeidet direkte til berørte offentlige organer, registrerte grunneiere, festere og andre rettighetshavere, naboer, gjenboere og andre interesserte som blir direkte berørt.

Hva er en planprosess? – Related Questions

Hvor lenge varer en reguleringsplan?

Figur 2.1 Reguleringsplan i det kommunale plansystemet

Den vedtas av kommunestyret. Vedtatt reguleringsplan gir kommunen hjemmel til ekspropriasjon for å gjennomføre planen innen 10 år etter vedtak, jf. plan- og bygningsloven § 16-2.

Hva er en detaljreguleringsplan?

Detaljreguleringsplan. Detaljregulering er planformen for mindre områder, og for utforming, bruk og vern av bygninger, uterom og anlegg. Detaljregulering nyttes også for større arealer når planarbeidet har liten kompleksitet.

Hvem kan endre reguleringsplan?

Kommunestyret kan delegere myndigheten til å treffe vedtak om endringer i reguleringsplan når endringene i liten grad vil påvirke gjennomføringen av planen for øvrig, ikke går utover hovedrammene i planen, og heller ikke berører hensynet til viktige natur- og friluftsområder.

Hvem eier en reguleringsplan?

To typer reguleringsplaner

Områderegulering lages av kommunen og styrer utviklingen i et større område, for eksempel Skøyen, Slemdal eller Furuset. Detaljreguleringer kan lages av kommunen eller private utbyggere og initiativtakere, men man må da forholde seg til overordnede planer laget av kommunen.

Hva er forskjellen på arealplan og reguleringsplan?

En reguleringsplan er en mer detaljert arealplan. Reguleringsplanen angir bruk, vern og utforming av arealer og fysiske omgivelser i bestemte områder i en kommune. En reguleringsplan er også i mange tilfeller et nødvendig rettsgrunnlag for å kunne gjennomføre tiltak og utbygging.

Hvor finner jeg reguleringsplan?

En reguleringsplan består av et plankart, med tilhørende bestemmelser og en planbeskrivelse. Du finner dem som regel på kommunens nettsider eller i kommunens planregister.

Hvorfor har vi reguleringsplaner?

Formålet med reguleringsplanen er å detaljere kommunens overordnede planer – som kommuneplan og kommunedelplan – for å avklare hvilke bygge- og anleggstiltak som kan gjennomføres i planområdet, og bestemmelser til disse.

Hvordan få dispensasjon fra reguleringsplan?

Det er to vilkår som begge må være oppfylt for å få dispensasjon: Dispensasjon kan ikke gis dersom hensynene bak bestemmelsen det dispenseres fra, eller hensynene i lovens formålsbestemmelse, blir vesentlig tilsidesatt. Fordelene ved å gi dispensasjon må være klart større enn ulempene etter en samlet vurdering.

Hva inneholder en kommuneplan?

Kommuneplanen omfatter alle tjenesteområdene: Oppvekst, Helse og mestring, Kultur, miljø og samfunn, Digitalisering, Organisasjon og utvikling, Økonomi og Kommunikasjon.

Hvordan finne LNF område?

Finn enkelt nasjonal planID, datoer, plantype og planstatus på en arealplan i din kommune ved å søke i tjenesten SePlan på Geonorge og følg link til selve planen på kommunens hjemmeside.

Hva kan man bygge i LNF?

Enten i form av jordbruksproduksjon eller rekreasjon for innbyggerne. Faktisk er vernet så sterkt at LNF-områder i utgangspunktet er underlagt et generelt bygge– og anleggsforbud. Den eneste byggeaktiviteten som tillates er den som har direkte tilknytning til landbruket eller stedbunden næring.

Hva er tillatt i LNF-område?

Dette er arealer der det kun er tillatt å oppføre bygninger eller iverksette tiltak som er nødvendige for drift av næringsmessig landbruk. Det vil si jordbruk, skogbruk eller reindrift, herunder gårdstilknyttet næringsvirksomhet basert på gårdens ressursgrunnlag.

Leave a Comment