Kan man spise skallet på aubergine?

Skallet i aubergine inneholder mye vannoppløselig fiber, som styrker tarmfloraen.

Hvordan behandler man auberginer?

Vask og skjær aubergine i tykke skiver, eller kutt den i to. For å fjerne den bitre smaken, gnis auberginen inn med litt salt og sitron. La ligge i 20-30 minutter og skyll bort. Aubergine er uunværlig i moussaka og ratatouille.

Skal man skrelle aubergine?

Å skrelle eller ikke skrelle? Både fruktkjøtt, frø og skinn er spiselig. Skinnet er imidlertid bittert og kan i de fleste tilfeller med fordel skrelles av helt eller delvis. Jeg pleier å gjøre som tyrkerne og skreller auberginene i zebramønster, så jeg beholder omtrent halvparten av skinnet på.

Kan man spise skallet på aubergine? – Related Questions

Hvorfor salt på aubergine?

Bitter før salting

Det er fordi steinene som befinner seg i det hvite, nesten svampaktige kjøttet er litt bitre på smak. Det er forøvrig også derfor du skal salte auberginen før bruk, for saltet fjerner den bitre smaken. Saltet trekker nemlig ut overflødig væske, og også den bitre væsken fra frøene.

Kan man spise aubergine som er brun inni?

Hvis du er i tvil om auberginen er for gammel, skjær den i to og vurder kjøttet. Det skal være kremaktig hvitt og svampaktig. Hvis kjøttet er mørkt, mykt og seigt, har det begynt å råtne. Disse flekkene kan du skjære bort med god margin og bruke resten.

Er aubergine plante flerårig?

Aubergine er en flerårig plante i sitt opprinnelige klima, men vokser som en årlig kjøkkenplante.

Når er aubergine moden?

Auberginen er moden når man ser merker etter fingrene når man klemmer forsiktig på den. Den beste lagringstemperaturen er mellom 8-10 °C, gjerne i plastpose eller plastboks og kan oppbevares i om lag to uker.

Kan aubergine stå ute?

Ved utplanting kan aubergine settes i drivhus eller plantekasser. Men pass på at det ikke lenger er fare for frost (mai-juni). De liker en del varme, derfor er drivhus (eller en vinduskarm) å anbefale. Har du ikke drivhus kan et varmt solhjørne være aktuelt.

Hva er en Eggplante?

Eggplante er et annet navn på grønnsaksplanten aubergine.

Kan man spise umoden aubergine?

Ettersom aubergine tilhører samme familie som tomat- og potetplanten, kan umoden frukt inneholde giftstoffet solanin. Dette er grunnen til at du ikke skal spise det grønne på poteten og grønne, umodne tomater. Av samme grunn sies det at aubergine ikke skal spises rå.

Hvordan fryse aubergine?

Frukten kan også fryses, men da må man først behandle den. Skjær auberginen opp i skiver, ha på salt og sitronsaft og skyll av etter ca. 15 minutter. Deretter forvelles skivene i kokende vann i et par minutter.

Hva heter aubergine på engelsk?

aubergine {hankjønn}

aubergine {subst.} melongene {subst.}

Hva heter denne frukten 🍆?

Aubergine kom fra Asia til Europa på 1600-tallet. Den er frukten av en plante som tilhører samme familie som potet og tomat. Aubergine er i form avlang eller eggformet, men de finnes også runde. Aubergine blir også kalt eggfrukt.

Hva heter 🍆?

Aubergine
Aubergineblomst
Vitenskapelig(e) navn:Solanum melongena L., 1753
Norsk(e) navn:aubergine
Hører til:søtvierslekten, søtvierfamilien, Solanales

Hva er iglo på engelsk?

igloo {subst.}

Hva betyr fluffy på engelsk?

1. Covered with fluff. 2. Light; soft; airy.

Hva er sang på engelsk?

sang {hankjønn}

singing {subst.}

Hva betyr tinsel på engelsk?

Glittering, later especially superficially so; gaudy, showy.

Hva er lus på engelsk?

lus {hankjønn/hunkjønn}

cootie {subst.} louse {subst.}

Leave a Comment