Kan man ha gifteringen på venstre hånd?

Hvilken hånd man velger er helt valgfritt, alt er lov. I Norge er det mest vanlig å bære gifteringer på høyre hånd. Noen foretrekker å ha forlovelsesringen og gifteringen sammen på høyre hånd.

Hvilken side skal gifteringen?

Som tidligere nevnt er tradisjonen i Norge å ha både forlovelses- og giftering på høyre ringfinger.

Hvem har giftering på høyre hånd?

Man kan velge både hånd og finger som man vil. Andre land som har ringen på høyre hånd er blant annet Danmark, Nederland, Tyskland, Russland, Polen, India, Østerrike, Bulgaria, Portugal, Spania og Hellas. I noen av disse landene brukes også venstre alt etter religion og kultur.

Kan man ha gifteringen på venstre hånd? – Related Questions

Hva betyr giftering på venstre ringfinger?

Mange velger å bære ringen på venstre ringfinger nettopp fordi det er hjertesiden! Å bruke forlovelsesringen sammen med gifteringen kan skape et vakkert utrykk. Mange tar derfor hensyn til forlovelsesringen når de kjøper giftering, og slik at man er sikker på at de sitter perfekt inntil hverandre.

Hva gjør man med forlovelsesringen når man gifter seg?

Ved vielsen plasseres ringene i den orden de har kommet: Forlovelsesringen sitter lengst inn på fingeren, deretter gifteringen. Ved en kirkelig vielsen kreves det ringer. Ved en borgerlig seremoni er det ikke nødvendig med utveksling av ringer, man velger selv hva man ønsker.

Hvem hånd skal forlovelsesringen sitte på?

HVILKEN FINGER SKAL FRIERRINGEN PÅ? Forlovelsesringer brukes ved frieri, og det er stort sett kvinnen som bærer den. En frierring bæres som regel på venstre ringfinger. Bakgrunnen for dette sies å være at i oldtidens Rom trodde romerne at det var en blodåre, Vena Amoris, som gikk fra ringfingeren til hjertet.

Hva betyr ring på lillefingeren?

Vestlig tradisjon har en tendens til å assosiere lillefingeren med Merkur, den romerske guden for handel, økonomisk vinning, kommunikasjon og veltalenhet. Ringer på lillefingeren antas å betegne intellekt og list.

Hva er vanlig å gravere i gifteringer?

Forslag til tekst i giftering
 • Bryllupsdato, datoen dere møttes eller en annen dag som er spesiell for dere som par.
 • Navn på ektefelle.
 • Stedet dere møttes.
 • Sangtekst.
 • Del av et dikt.
 • Jeg elsker deg.
 • Aldri glem at jeg elsker deg.
 • Evig din.

Hva står det i gifteringen?

Den vanligste inskripsjonen er “Din <den andres navn> <dato>”, men dere kan jo prøve noe helt annet: “nå sitter du i saksa” for eksempel. Enten du vil ha noe romantisk, humoristisk eller tradisjonelt finnes det mange alternativer.

Hvordan skal gifteringen sitte?

Gifteringen skal i Norge sitte på høyre ringfinger.

Hvor mye skal gifteringen koste?

Men hvor mye skal en giftering koste i Norge? I gjennomsnitt betaler nordmenn 10-20 000 for en giftering, men det viktigste er at du velger en ring du liker og som passer innenfor ditt budsjett.

Hva skal det stå i ringen?

Klassiske
 • Din for alltid.
 • Din (navn)
 • Kjælenavn.
 • Best sammen.
 • Lykkelige alle våre dager.
 • Forbokstaver.
 • Bare deg.
 • Jeg elsker deg.

Hvor godt skal en ring sitte?

En ring skal sitte tett rundt fingeren, men slik at den likevel lett kan løsne uten store problemer. Ringstørrelsen din varierer avhengig av hvilken finger du vil ha ringen på. Hvis ringen din plutselig føles for stram, kan det være fordi fingrene våre ofte hovner opp hvis vi føler oss varme.

Kan man ha ring på ringfinger?

I Norge kan man sette gifteringen på både venstre og høyre ringfinger, men i tidligere tider var det vanligst å ha den på den venstre fingeren.

Hvordan få av en ring som sitter fast?

Smør fingeren inn med rikelig mengde glidemiddel (eksplorasjonskrem eller såpe). Surr en hyssing eller et smalt bendelbånd tett og stramt fra fingerens distale ende frem til ringens lokalisasjon. Etter en stund fjernes kompresjonen, og man kan som regel lirke ringen av.

Skal man sove med ring?

Det er vanlig å ta av seg ringen på kveldstid før man skal sove, samt når man skal gjøre visse aktiviteter som kan føre til ekstra slitasje på ringen eller aktiviteter hvor det er forbundet med fare å ha på seg ring.

Kan man dusje med ring?

Også armbånd blir lett slitt og vi anbefaler også å ta av halssmykker og ørepynt når man trener, dusjer, bader og sover.

Leave a Comment