Kan man bruke hele fennikelen?

Fjern stilkene. Del fennikelen i to på langs. Fjern rotfeste nederst på grønnsaken. Fennikel i tynne skiver passer til salat, mens tykke skiver eller båter brukes smørdampet, bakt eller woket.

Kan alt på fennikelen brukes?

Rå, lettkokt, wokket eller gratinert – fennikelen er med på alt. Fruktkjøttet beskrives som mykt og saftig – og de grønne skuddene kan brukes som dill.

Hvor lenge skal fennikel kokes?

La det koke til skivene blir møre, ca. 5–10 minutter, og sausen ”henger” på fennikelen. Pynt med tynne skiver reddik og hakket persille.

Kan man bruke hele fennikelen? – Related Questions

Hva gjør fennikel med kroppen?

Fennikel inneholder vitamin K og kalium som begge er viktig for blodet vårt, men på to forskjellige måter. Vitamin K er helt nødvendig for normal blodlevring. Alvorlig mangel på vitamin K (sjeldent) kan føre til økt blødningstid. Vitamin K er dessuten nødvendig for et normalt skjelett.

Hva hjelper fennikel te mot?

Kloster Fennikel te virker effektivt ved fordøyelsesproblemer, oppblåsthet, luftsmerter og kramper i mageregionen. Teen er også god ved problemer i øvre luftveier, lunger og/ eller bronkier.

Kan man koke fennikel?

Prøv den i wok, salater, på ostefatet eller til dipp. Fennikel har en ganske sterk lukt, og en aromatisk smak – som kan minne om anis. Fennikel kan brukes både rå og kokt.

Hvordan lykkes med fennikel?

Fennikel bør ikke dyrkes i nærheten av tomater, dill eller koriander, og den foretrekker et sted med god drenering. Du oppnår det beste resultatet ved å forkultivere fennikel ved å så den innendørs allerede i april. Deretter kan du sette ut plantene i slutten av mai.

Er fennikel vanndrivende?

Siden fennikel virker vanndrivende og dermed øker utskillingen av væske fra kroppen, kan den brukes i en massasjeblanding til avgiftning av kroppen, for eksempel ved behandling av cellulitt.

Hvordan knuse fennikelfrø?

Kan brukes både hele, knust og malt. Mest smak og aroma får du ved å riste de i ca. 3 min. i en stekepanne på middels varme for deretter å knuse de i en morter.

Er fennikel farlig?

– Derimot viser studier at et stoff i fennikel, estragol, har gentoksiske og kreftfremkallende egenskaper når det er gitt til dyr i store doser. Så når det mangler dokumentasjon på at fennikelte har effekt og studier antyder at slik te kan ha en skadelig effekt, fraråder vi helsepersonell å anbefale slik te.

Hva brukes fennikel frø til?

Fennikelfrø brukes til sursylting, i bakverk og ellers mye i indisk mat. Malte fennikelfrø er et fint krydder til lam, svinekjøtt og grønnsaker.

Hvordan tørke fennikel?

Heng buntene til tørk på et tørt, mørkt, luftig og varmt sted. Ta buntene ned når de er helt tørre og dra av bladene. I varmluftsovn: lav temperatur, maks. 35 ºC.

Kan jeg fryse fennikel?

Fennikel: Skrelles og deles i 4. Forvelles i 3-5 min. Holder 6 mnd.

Hva ligner på fennikel?

De friske grønne skuddene på fennikelen kan brukes som en urt. De likner på dill, smaker som dill, og passer utmerket til blant annet sjømat.

Er fennikel en grønnsak?

Fennikel har kanskje ikke fått den oppmerksomheten den fortjener. Det er en spennende grønnsak med en smak som er litt utenom det vanlige – men det kan gjøre måltidet litt ekstra spennende. Den mykt og saftig, og de friske skuddene som ofte følger med kan brukes på samme måte som dill.

Hva er Norges mest populære grønnsak?

De fem mest spiste grønnsakene i Norge er gulrot, tomat, løk, salat og kål.

Kan gravide spise fennikel?

Gravide og ammende bør også unngå fennikelte

RELIS skriver på sine sider at gravide bør unngå medisinsk bruk av fennikel, og bør begrense inntaket av fersk fennikel og fennikelte i svangerskapet, utover det som er vanlig i et norsk kosthold.

Leave a Comment