Hvordan måle opp lister?

Mål lengden på veggen. På innvendige hjørner gjærer du listen i 45 grader slik at baksiden av listen er lik lengden på veggen. Sett listene inntil hverandre i hjørnet og stift/spikre dem til veggen mens du presser dem mot gulvet.

Hvorfor er lister så dyrt?

Lister er en ting byggesjappene har opparbeidet høy pris på gjennom årene fordi de kan. en prosentviss oppgang på disse over år og vipps, de har mulighet til å gi rabatter. Mens på terassebord som er billig, får ikke firmaene nevneverdig rabatt, og er heller ikke det de tar mest ut av.

Skal lister ha samme farge som vegg?

Male gulvlister

Velger du å male gulvlistene i samme farge som veggen vil rommet oppleves mer harmonisk og helhetlig. Dette gir et pent uttrykk med færre inndelinger og dermed et mer helhetlig rom. Ved å male listene i samme farge som veggen, strekker du veggene og rommet vil oppleves høyere under taket.

Hvor mange strøk på lister?

Mal to strøk for best resultat. Mal umalt listverk med et strøk grunning og deretter to strøk maling. Fjern maskeringstapen før siste strøk er tørket.

Hvordan måle opp lister? – Related Questions

Hva maler man først lister eller vegg?

Mal i riktig rekkefølge

Skal du male både vegg og tak i et rom, må du alltid starte med taket. Etter taket males veggene, mens innendørs treverk som lister, paneler og karmer males til slutt. Tips: Husk å grunne vegger og tak med en forankringsgrunn før du maler, slik at malingen får optimalt vedheft.

Hvilken hvitfarge på lister?

De vanligste hvitfargene på detaljer, lister, dører og vinduer er S 0502-Y, 0502-Y og S 0500-N. Fargene går ofte under navnene «Bomull», «Egghvit» og «Klassisk hvit». NSC-koden for alle disse farger angir at de er lyse og kun inneholder bittelitt sort – 5 prosent.

Hvor mange strøk med sperregrunn?

Kvist- og sperregrunningen påføres i to strøk på ubehandlet treverk og i ett eller to strøk på tidligere lakkert treverk. Grunningen må få tid til å tørke mellom strøken. For et ekstra fint og slett resultat slipes og avstøves flaten etter første strøk slik at eventuell fiberresing fjernes.

Hvordan kutte lister til skråtak?

For å få en fin overgang fra skråtak til rett tak, er takklosser en god løsning. Ved bruk av standard taklist, prøv å høvle eller skjære til baksiden av en bit avskjær til denne passer mot flatene. Gå deretter gradvis frem med selve listen til den passer.

Hvordan kutte list på vegg?

Skal du liste en innvendig vegg på 90 grader, må listene kappes i 45 grader begge veier på hver list. Øhren anbefaler å prøve seg frem på noen mindre listebiter først. Da kan du se om hjørnet er 90 grader, og man unngår for mye feilkapping. Vær obs på at profilerte lister kan være mer vriene å kappe enn glatte.

Hvordan feste Takklosser?

Start med å feste første takkloss. Denne kan bare limes fast med monteringslim, feks Tec7 eller Superfix Om innerhjørnen er litt avrundet pga tapet eller fugemasse, så kan det være nødvendig å smi av litt av det innerste hjørnet på klossen (se pil). Så skal taklisten merkes av for nøyaktig lengde.

Hvordan kope lister?

Listverk ved indre hjørner ved gulv eller tak kan også felles sammen på denne måten: Man lar den ene listen gå helt inn i hjørnet, og deretter skjærer man til den andre listen slik at enden av den tilsvarer den første listens profil. Dette kalles koping.

Kan man lime lister?

Du får også tak i konstruksjonslim med kort herdetid. Det er spesielt praktisk dersom du limer taklister eller monterer andre ting på vertikale flater. Superlim, epoksylim og kontaktlim har også kort herdetid. Selv om konstruksjonslim er allsidig, er det imidlertid ikke gitt at du skal bruke det til alt mulig.

Hva slags spiker til lister?

Dykkert brukes når du jobber med skjult spikring. Den har et lite kjegleformet hode med riflet skaft som kan drives så langt ned i treverket at den ikke syns. Dykkertspiker fungerer best til innvendige snekkerarbeid, som lister ved vinduer og dører, gulvlister eller til taklister m.m.

Hvor lang dykkert til lister?

En fin størrelse på dykkerten er 1,2 mm tykkelse og 40 mm lengde. Når du skyter med dykkert så skyter du parvis hver 30 cm. Bruk gjerne en lengre kloss som du presser gulvlista ned mot gulvet med, før du setter den fast. Dette for å minimere eventuelle glipper mellom gulv og gulvlist.

Hvordan skjule spiker i Lister?

Har du ferdigmalte lister eller lister i samme farge som parketten? Gni stiften over spikerhullet, fyll det med voks. Gni stiften over spikerhullet, fyll det med voks. Voksen egner seg også til reparasjoner av sår i parkettgulv.

Hvor lenge skal lister akklimatiseres?

Monter listene med en gang og unngå krymp

Kjøper du lister som ikke er akklimatisert må du nemlig vente i hele 48 timer før de kan monteres, ellers risikerer du at de krymper etter at de er montert.

Hvordan skjøte lister?

SKJØT I INNVENDIG HJØRNE
  1. Lag et 45-graders snitt i toppen av de to listene som skal møtes i et hjørne.
  2. Tegn en loddrett strek på en av listene – mellom enden og 45-graderssnittet.
  3. Legg listen helt inn mot veggen, og press den inn i hjørnet, slik at spissen treffer veggen.

Hvordan feste Eikelist?

Ved bruk av spikerpistol anbefaler vi 50mm. Velger du å spikre en hvit list bør du velge en hvit spiker og at du i tillegg til å spikre limer skjøtene med trelim. Smale eikelister bør forborres for å hindre sprekker, det samme gjelder dersom du spikrer nærme enden.

Leave a Comment