Hvordan fange bananfluer?

Finn frem en liten bolle og hell litt eddik i den. Tilsett et par-tre dråper med Zalo og la blandingen stå utildekket. Såpen tilsettes for å fjerne overflatehinnen i eddiken slik at bananfluene synker.

Hvordan bli kvitt bananfluer i potteplanter?

eddik og 1 dl. vann. Tilsett en dråpe oppvaskmiddel. Sett glasset i nærheten av planten og se hvordan fluene etter hvert faller oppi glasset.

Hva tiltrekker seg bananfluer?

Larvene utvikles i gjærende emner som råtten eller halvråtten frukt, skvetter av øl og vin, sur melk, avløpsvann i bakerier og liknende. De voksne fluene tiltrekkes av gjæringsprodukter som eddik og alkohol, og sees ofte vandrende langs kanten av øl- og vinglass.

Hvordan fange bananfluer? – Related Questions

Hvor lang tid tar det å bli kvitt bananfluer?

Ifølge ham tar det 10 dager fra fluene har lagt egg og til det flyr nye fluer rundt over kjøkkenbenken. – Om du har ti fluer, og venter i ti dager, så vil du ha rundt 5-600 fluer. Venter du ti dager til vil du ha mange tusen fluer, forteller han.

Hvor legger bananfluer egg?

– Den legger egg i skallet på overmoden frukt. Det kan også finnes egg i brune flekker på frukten, men disse skjærer vi jo bort. Dessuten foretrekker fluene nesten råtten frukt, som vi ikke spiser, sier Ekrem.

Hva liker bananfluer?

Hva spiser bananfluer? Fluene liker som navnet sier bananer, men også en lang rekke andre matvarer. Frukt og fruktavfall er førstevalget (de mesker seg gjerne i fruktskålen). Vin, øl og også eddik kommer høyt opp på listen.

Hvor kommer bitte små fluer fra?

Mange tror feilaktig at de kommer fra frukten eller krydderurtene du har i huset, men fakta er at de kommer utenfra. De elsker råtnende frukt, så de lukter seg frem til disse, og tar seg inn i huset via luftekanaler og sprekker, ifølge Forskning.no.

Hvordan bli kvitt bananfluer på badet?

– Et godt tips er å helle eddik eller vin i en skål eller et glass og deretter helle noen dråper Zalo oppi glasset eller skålen. Vin og eddik tiltrekker seg fluene, og Zalo gjør at fluene drukner, forklarer Skaar.

Hvordan bli kvitt fluer kjerringråd?

Du kan selv lage en blanding av vann, eddik, litt sirup og et par dråper oppvaskmiddel og la det stå i en liten skål i det rommet du har observert fluene. Fluene vil tiltrekkes, men drukner fordi oppvaskmiddelet bryter overflaten på væsken.

Hvilken lukt liker ikke fluer?

Fluer flyr fra lukten av mynteplanter.

Så alt du trenger å gjøre er å lage følgende mynte– “parfyme” for å holde dem unna.

Hvilken farge liker ikke fluer?

Sliter du med fluer kan blåfargen kanskje hjelpe. Tradisjonelt malte man ofte kjøkken blå for å holde fluene unna, og ifølge Steinbo stemmer teorien.

Hvordan bli kvitt små fluer i huset?

– Vil du drepe fluene som svirrer rundt i rommet, kan du sett ut glass med litt epleeddik blandet med noen dråper Zalo i. Fluene kommer for å drikke, men klarer ikke å lette igjen på grunn av såpa. – Kommer det fluer opp fra slukene på kjøkken og bad, kan det hende du har fettavleiringer på innsiden av rørene.

Hvordan unngå bananfluer?

Insektene som spiser opp folks hus. TRE: Hell litt eddik i en liten bolle. Ha i tre dråper med zalo og la blandingen stå utildekket. Såpen skal fjerne overflatehinnen i eddiken, slik at bananfluene synker og drukner.

Hvordan bli kvitt små fruktfluer?

Du kan selv lage en blanding av vann, eddik, litt sirup eller sukker og et par dråper oppvaskmiddel og la det stå i en liten skål i det rommet du har observert fluene. Fluene vil tiltrekkes, men drukner fordi oppvaskmiddelet bryter overflaten på væsken.

Kan man bruke Zalo på planter?

Et allment kjent middel mot fluene er å sprøyte plantene med zalovann. Fluene liker ikke lukten av såpen, og du kan derfor sprøyte blandingen på plantene med jevne mellomrom.

Hvordan ta knekken på blomsterfluer?

Sett et glass med eddik blandet med litt Zalo i nærheten av der blomsterfluene oppholder seg. Blomsterfluene går ned i glasset og setter seg fast i middelet for så å dø. Noen mener også at ublandet saft skal gjøre samme nytten som eddik.

Hvorfor kommer det fluer i mine planter?

De små svarte fluene som svermer rundt potteplantene kan være plagsomme og irriterende. Det er typisk at de kommer inn i huset med en ny plante, særlig løkplanter som amaryllis. Egentlig er ikke disse fluer, men hærmygg. De legger egg i jorda, og larvene vokser og utvikler seg i fuktig jord.

Leave a Comment