Hvordan bevare plommer?

Friske plommer er ikke egnet for lagring. For å bevare dem, anbefales det å fryse dem, konservere dem eller bruke dem til deilig plommesyltetøy, for eksempel. Frukten bør helst lagres i et kjølig kjellerrom. Fruktene bør ikke lagres oppå hverandre, så de får skader.

Hvordan bruke frosne plommer?

Du kan bruke frosne plommer til å lage saft, smoothies, iskrem, eller andre oppskrifter. Frosne plommer er en god kilde til fiber, vitamin C, og antioksidanter. De inneholder også kalsium og magnesium, som er viktige mineraler for helsen din. Du kan også bruke frosne plommer til å lage hjemmelaget juice.

Hvilke frukt kan fryses?

Både druer, bananer, epler og annen frukt kan fryses. Kutt den gjerne i mindre biter først og ha den så i tett emballasje.

Hvordan fjerne stein i plommer?

Fjern steinene med hendene. Sitter steinen litt fast, så kan du bruke en kniv.

Se bilder under:

  1. Bruk en kniv og skjær rundt hele plommen.
  2. Vri plommen fra hverandre, og fjern steinen.
  3. Klar til å nytes!

Hvordan bevare plommer? – Related Questions

Hva er bra med plommer?

Plommer kan forebygge forstoppelse, og både ferske og tørkede plommer, altså svisker, er velkjente midler mot hard mage. Årsaken til dette er at de tilfører magen fiber og fruktsyrer og fremmer vekst av gode tarmbakterier. I tillegg er plommer kalorifattige og bidrar med A-vitaminer, kalsium og jern.

Kan plommetre stå alene?

Den er selvfertil og kan stå alene i hagen din om du ikke har plass til flere. Men plass har alle om du bare espalièrer! Da kan du plante titalls frukttrær på mange måter og med mange formål.

Hvordan fjerne skinnet på plommer?

Tips. Hvis skinnet er tykt, seigt og litt bittert kan du fjerne skallet før du legger plommene over i den varme laken. Dypp plommene raskt i kokende vann til skinnet begynner å sprekke og fjern skinnet.

Hvordan unngå mark i plommer?

Hvordan unngå mark i plommer? En effektiv feromonfelle som fanger de små viklerne som lager “mark” i frukt. Mark i plommer skyldes et sommerfugllignende insekt som kalles en vikler. Ved å sette opp en viklerfelle i frukttreet så kan problemet med viklere forebygges og bekjempes.

Hvordan lager man svisker av plommer?

Vil du bevare dem litt lenger kan du selvfølgelig lage dine egne svisker. Du kan tørke dem hele med steinene i, eller dele dem i to og ta ut steinen. Mørke plommer gir best resultat. Har du ikke frukttørker kan du legge plommene i ett lag på et stekebrett og la dem lufttørke i 1-2 døgn.

Hvor lenge holder plommer seg?

Frukten holder seg fint i minst en uke, ofte mer, avhengig av hvor moden den er når du legger den inn i kjøleskapet. Pass på at de ikke ligger kaldere enn 0 °C, da kan de bli skadet. Frukten vil modnes raskere på kjøkkenbenken, men vil også tidligere tørke ut og bli angrepet av råte og mugg.

Er plommer sunne?

Plommer, på lik linje med mange andre frukter, har et lavt fettinnhold og høyt innhold av kostfiber som fordøyelsen liker. Det er gunstig for deg som vil passe vekten og som vil spise sunt. Helsedirektoratet anbefaler at vi spiser «5 om dagen» av frukt og grønt.

Hvordan oppbevare ferske plommer?

Du kan legge pærer, plommer og epler i kjøleskapet. Men da bør de ligge i en plastpose. – De utskiller etylengass som vil påvirke modningsprosessen til salat og andre grønnsaker i grønnsakskuffen, sier Kåsin.

Skal plommer i kjøleskap?

Steinfrukt (plommer, moreller, kirsebær) og bær høstes nær innpå naturlig fullmodning, og kan derfor oppbevares i kjøleskapet. De aller fleste grønnsaker skal ikke gjennom en modningsprosess, og kan derfor med fordel oppbevares i kjøleskapet.

Hvordan oppbevare plomme?

Plommer oppbevares best i kjøleskap, ved 2–4 grader. Plommer er naturlig rike på kostfiber. Spis dem gjerne med skallet på.

Kan man tørke plommer?

Har du mange plommer og god tid, så kan du tørke dem. Den behandlingen fører til et utrolig syrlig resultat, og er ikke desto mindre avhengighetsskapende.

Hva får du av tørkede plommer?

Lag ditt eget godteri av plommer. Supert som snacks og nydelig i frokostblanding, kaker og sauser. Kan gjerne brukes i bakst i stedet for rosiner.

Hvorfor sprekker plommer?

Hvorfor sprekker plommer? Så mye regn tåler ikke frukten. – De tåler litt regn, men ikke slike mengder. Da utvider plommene seg, og så sprekker de.

Når skal man plukke plommer?

For å vurdere om en plomme er moden og bør høstes kan en se på farge og fasthet. Når klorofyllet begynner å brytes ned og frukten går fra grønn til gul farge, er plommen klar.

Leave a Comment