Hvor stor bør en ryggsekk være?

Har du barn eller skal kose deg litt ekstra kan 30–45 liter være greit, men for de fleste andre som skal på en litt lenger dagstur vil 20–30 liter holde lenge. Hvis du skal overnatte ute en helg, eller dra på hytte-til-hytte tur, vil 45–65 liter stort sett holde.

Hvor mye bør en ryggsekk veie?

Et typisk utsagn er at sekken ikke bør veie mer enn 1/3 av din kroppsvekt, om du er i god form. Veier du 60 kilo, bør sekken altså ikke veie mer enn 20 kilo. Er du overvektig eller i dårlig form, sies det at 1/4 av kroppsvekten er maks. Veier du 60 kilo, men er i dårlig form, bør sekken altså ikke veie mer enn 15 kilo.

Hvordan finne riktig ryggsekk?

Skal du på en dagstur, så passer det fint med en sekk på inntil 35 liter. Skal du på en weekendtur anbefaler vi en sekk som har størrelse på inntil 65 liter. Skal du på langtur ville vi valgt en sekk som har et volum på inntil 110 liter.

Hvor stor bør en ryggsekk være? – Related Questions

Hvor mange liter ryggsekk?

I en dagstursekk på 20-35 liter, får du med det mest nødvendige til en dag ute i naturen. Velger du en sekk på 45 liter vil den kunne være stor nok til en helgetur, avhengig av hvor mye du ønsker å ha med på turen. Dette er ryggsekker på 45 liter og opp til 65 liter.

Hvor stor sekk til overnatting?

Det blir fort tungt hvis du fyller opp en stor sekk. Skal du overnatte med telt og sovepose over et par netter, er ofte standard størrelse til dame 65 – 85 liter, mens herrestørrelser ofte ligger på 75 – 100 liter.

Hvordan skal sekken sitte på ryggen?

Vekten fra ryggsekken skal hvile 60-70% på hoftebeina og 30-40% på skuldrene med skulderstroppene komfortabelt over skuldrene. Ryggsekken skal sitte veldig nær ryggen og tyngdepunktet skal føles nær sentrum.

Hvor stor sekk trenger man til topptur?

Tursekk 46–65 L:

Skal du gå fra hytte til hytte på fjellet, vil en tursekk på 45–65 liter være nok, avhengig av hvor lenge du skal være ute, og hvor langt du skal gå. I tillegg kommer det an på hvordan du skal overnatte. Her må du tenke passform, komfort og justeringsmuligheter til din anatomi.

Hvilken størrelse Osprey?

Osprey Størrelsesguide
HERREDAME
38 – 51 cmS/M51 – 60 cm
46 – 60 cmM/L38 – 51 cm
43 – 50,5 cmS/M (New)46 – 60 cm
48 – 58,5 cmL/XL (New)33 – 43 cm

Hvordan pakke sekken til fjelltur?

Utstyr
 1. Ryggsekk med passe volum til innhold.
 2. Vanntett pose som passer nedi sekken (ev. regntrekk utenpå sekken)
 3. Lakenpose (ev. lett sovepose)
 4. Førstehjelpssaker med gnagsårplaster og sportstape.
 5. Toalettsaker (kun nødvendige) og et lite/lett håndkle.
 6. Litt toalettpapir i pose.
 7. Solbriller og solkrem.
 8. Myggmiddel/myggnett.

Hva bør man ha i sekken?

15 ting du bør vurdere når du pakker sekken.

En fordel å ha med:

 • Vindsekk.
 • Hodelykt.
 • Lighter/fyrstikker og stearinlys (krav hvis overnatting)
 • Kniv eller multiverktøy.
 • Nylontau/bånd.
 • Nødlader og ekstra batterier.

Hva er lurt å ha med på tur i skogen?

Ta alltid med førstehjelpssaker som plaster, bandasje, pyrisept og sportstape, i tillegg til kulltabletter om du skulle bli forgiftet. Samt toalettsaker som tannbørste, solkrem og toalettpapir (unngå å la toalettpapir bli igjen i skogen, samle det i en søppelsekk og ta det med deg).

Hva må man ha med på overnatting?

Nødvendig utstyr:
 • Sekk.
 • Vanntett pakkpose eller regntrekk (kan være en plastpose)
 • Sovepose.
 • Liggeunderlag.
 • Kart, kompass og kartmappe.
 • Solbriller og solkrem.
 • Lykt med ekstra batterier.
 • Brenner med evt. reparasjonssett.

Hva må man ha med på dagstur?

Toalettpapir, kniv, førstehjelpsskrin, antibac-servietter og gnagsårplaster. Tørre sokker og en tørr ull-overdel kan også være lurt å ha med, så slipper man å bli kald når man har gått seg svett. Dette har jeg stortsett alltid med! Kaffe er jo et must på tur!

Hva slags liggeunderlag i hengekøye?

Som liggeunderlag til hengekøye er det derfor lurt å velge et som isolerer godt. Et enkelt, klassisk skumunderlag, som Strandco Sleeping Mat eller Phoxx Sleeping Mat er rimelige, men gode alternativer. For kaldere netter kan det være greit med et underlag som er fylt med syntetfyll eller dun.

Hva må man ha med på hengekøye tur?

Må ha” av turutstyr:

Liggeunderlag til hengekøye (kulde fra bakken trekker opp, også på en norsk sommerkveld) Pute (gjerne oppblåsbar for å spare plass i sekken) Sovepose (sommervariant, ev helårs avhengig av været) Hodelykt (husk batterier, ev lade før turen)

Hvor stram skal hengekøya være?

Hvor stramt skal du henge opp hengekøye

Hengekøyen skal henge, ikke strammes opp som en strikk. Tauet eller festet skal ha ca. 30 grader helning.

Hvor mye vekt tåler en hengekøye?

De aller største rommer faktisk hele familien og tåler vekt helt opp til 400 kilo. Disse er brede nok til at du kan ligge utstrakt på tvers av hengekøya. Dette gjør at mange skaffer seg en stor variant. Disse veier litt, og er derfor ikke optimale å dra med seg på tur.

Leave a Comment