Hvor skal man registrere ny adresse?

Ulike måte å melde adresseendring til Folkeregisteret?
  1. Send inn skjema som du kan skrive ut ved fullføring av Flytteportalens adresseendringstjeneste, signert og med kopi av legitimasjon.
  2. Personlig oppmøte på ditt lokale skattekontor.
  3. Elektronisk via Altinn.no. Les mer om dette på Skatteetaten.no.

Hva skal man gjøre når man flytter?

Flyttemelding og viktige adresseendringer

Ifølge Skatteetaten adresseendring i Norge gjøres til folkeregisteret innen åtte dager etter at du har flyttet. Du også melde adresseendring til Posten, sik at posten din kommer frem. Straks du har flyttet inn, husk å merke den nye postkassen din med navn.

Hvordan melde flytting gratis?

Det koster ingenting å benytte Postens flyttehjelp, men du må flytte til en norsk adresse og være over 18 år. Det eneste du trenger å gjøre, er å melde adresseendring og gå videre inn i Postens flyttehjelp.

Hvor skal man registrere ny adresse? – Related Questions

Hva skjer hvis jeg ikke melder flytting?

Hovedregelen er at man får et overtredelsesgebyr på ¼ rettsgebyr per dag utover svarfristen inntil maks 15 rettsgebyr. Det vil si inntil 60 dagers forsinket/unnlatt svar – maksimalt 16 950 kroner. Per 1.1.2018 utgjør ett rettsgebyr 1 130 kroner og ¼ rettsgebyr utgjør 282,50 kroner.

Hvor lang tid tar det å melde flytting i Folkeregisteret?

Flytte i Norge 0–10 uker

Dersom saken din godkjennes automatisk, vil din nye adresse registreres med en gang etter flyttedato. Hvis saken må behandles manuelt tar det noe lengre tid. Når din nye adresse er registrert, vil du motta kvittering til din innboks i Altinn.

Hva koster det å endre adresse?

Det kan du gjerne gjøre allerede før flyttingen. Her kan du melde flytting både til Posten og Folkeregisteret. For å sikre at du får brev og pakker når du bytter adresse, må du melde flytting til Posten.

Priser for videresending av posten.

Hva som prisesPris
2 måneder0
4 måneder144,–
6 måneder288,–
8 måneder432,–

Hvor mye koster det å bruke flyttebyrå?

Det er store prisforskjeller mellom flyttebyråene på markedet, men de fleste seriøse flyttebyrå tar rundt 1000 til 1500 kroner timen for to flyttefolk og en flyttebil. Ønsker du å ha med flere mann, blir prisen noe høyere.

Hvordan bestille postkasseskilt gratis?

Fra Posten kan du bestille et gratis postkasseskilt samt gratis prøveabonnement på aviser m.m. Alt dette når du registrer adresseendring på posten sine sider.

Hva er en co adresse?

Bruk av c/oadresse

c/o står for care of (ta vare på). Det brukes hvis ditt navn ikke står på den postkassen som posten er adressert til. Du oppgir da navnet på “eieren” av postkassen, som kan være navnet på en person eller et firma.

Er det lov å ha to adresser?

Du kan ikke ha flere folkeregistrerte bostedsadresser, men du kan legge til en postadresse uten at det endrer din folkeregistrerte bostedsadresse. Postadressen blir da brukt av Skatteetaten og de fleste andre statlige myndigheter. Du må selv melde adresseendring til Posten for at all posten din skal komme frem.

Kan man ha adresse i en postboks?

Dersom leietaker ønsker all post levert til postboksen, også den som er adressert til bolig-/besøksadresse, må det meldes adresseendring fra bolig-/ besøksadresse til postboksadressen. Adresseendring meldes på posten.no.

Hvor lenge kan man ha midlertidig adresse?

Innen Norge er det to virkedager, i Europa en uke og resten av verden to uker.

Når du flytter må du gi melding til Folkeregisteret?

Hvis du skal flytte, du sende flyttemelding til Folkeregisteret. Flyttemeldingen du sende tidligst 31 dager før og senest 8 dager etter du har flyttet. For at vi skal gi informasjon som er tilpasset deg, du svare på noen spørsmål.

Hvorfor koster det penger å endre adresse?

Adresseendring er helt gratis. Posten sørger for å ettersende posten til den nye adressen din i to måneder uten at det koster noe. Trenger du ettersending i en lengre periode, kan du betale litt ekstra for det når du bestiller. Ved innlogging på adressesiden må vi først sjekke at du er riktig person.

Kan ektefeller bo på ulik adresse?

Folkeregisteret kan vurdere å åpne opp for at ektefeller kan være registrert på ulike adresser. Det er unødvendig at huseiere må ta ut seperasjon eller skilsmisse for å tilpasse seg skattereglene. Det er flere gode grunner for at folk i lenger eller kortere perioder ønsker å bo adskilt.

Er det lov at ektefeller bor på hver sin adresse?

Det er vanlig at personer i ekteskap bor sammen, men dette er ikke noe krav fra lovens side. I folkeregisteret må ektefeller normalt være registrert på én og samme adresse.

Hvordan kontakter jeg Folkeregisteret?

Det er gratis å ringe 800 80 000 fra fastlinje. Fra mobiltelefon gjelder prisene i ditt mobilabonnement. Du kan også ringe 22 07 70 00 til lokaltakst fra mobil i Norge.

Leave a Comment