Hvor mye maling trenger man på et hus?

Regn ut hvor mye maling du trenger

8-10 m² per liter, men for å forenkle det hele sier vi nå at én liter maling dekker 9 m². Det første du bør gjøre er å finne ut hvor stor flate du skal male. Det gjør du ved å gange lengden med høyden på veggen (LxH). Da får du antall kvadratmeter flate som skal males.

Hvor mye maling til en enebolig?

Mål opp husets vegger, og bruk to-gangen. La oss si at veggene totalt måler 120 kvadratmeter. Med to strøk skal du da male en flate på 240 kvadratmeter. Med et forbruk på ti kvadratmeter per liter får du 240:10, altså har du behov for 24 liter maling.

Hvor mye maling til 50 kvm?

Eksempel:Flaten som skal males er 50 kvadratmeter. Du skal male to strøk, dvs 100 kvadratmeter. Produsenten oppgir et forbruk på åtte kvadratmeter per liter. 100:8= 12,5 liter maling.

Hvor mye maling trenger man på et hus? – Related Questions

Hvor mye koster det å male et hus?

Et gjennomsnittlig hus ligger på ca 85.000,- i snitt om huset skal males av profesjonelle malere. Behov for vasking og skraping vil øke prisen noe, grunnarbeidet er viktig for å få et langvarig og godt resultat. Undersøk at vask er inkludert i tilbudet, da dette er avgjørende for et godt resultat.

Hvordan male huset utvendig?

Hvordan male huset utvendig
  1. Vask husveggen grundig før maling, bruk kraftvask og en vaskekost for best resultat.
  2. Skrap bort løs maling som flasser.
  3. Sparkle hull og sprekker, for å få en jevn overflate.
  4. Grunn ubehandlet vegg eller flekkvis hvis det er malt fra før.
  5. Mal husveggen.

Hvor mye dekker 10 liter beis?

Ved tidligere malt/beiset tre må det vaskes med kraftvask først. Anbefalt forbruk pr. strøk: 11-13 m²/liter (glatte underlag) og 5-7 m²/liter (ujevne underlag).

Hvor mange strøk med maling inne?

Hvor mange strøk du bør male avhenger av hvor stor endring det er på fargen. Men ved de fleste tilfeller holder det med to til tre strøk for et perfekt resultat. Det kan for øvrig være lurt å se veggen i ulike lyssettinger for å avgjøre om malingen dekker godt nok.

Hvor mye grunning?

Heftgrunn trenger kun ett strøk, og her kan du regne 9 kvadratmeter per liter. På kvist- og sperregrunn kan du i utgangspunktet regne 8 kvadratmeter per liter, men siden du må legge på to strøk av dette blir det riktige svaret 4 kvadratmeter per liter.

Hvor mange strøk med maling ute?

Alltid to strøk

Selv om resultatet kan se greit ut etter kun ett strøk, skal du alltid male to strøk når du maler huset utvendig. Årsaken til dette er at malingen vil slites vekk etter en stund. Maler du kun ett strøk, vil du måtte male på nytt igjen etter kort tid.

Hvor ofte må man male huset utvendig?

De rimelige utemalingene og beisene har et vedlikeholdsintervall på ca. fem år. Går du noe opp i pris, kan du doble antall år før du må male huset på nytt igjen. Med de beste produktene kan du faktisk oppnå vedlikeholdsintervall helt inntil 16 år.

Hva er den beste husmalingen?

Testvinnerne er Teknos Nordica Eko, Rusta Premium fasademaling og Biltema Trefasade V. – For første gang har vi også sammenliknet priser og ser tydelig at dyrest ikke alltid er best, sier Folksams holdbarhetssjef, Karin Stenmar.

Hvor lang tid tar det å male et hus?

Når man vet at maling av et hus tar minimum 40 timer, og man kan redusere dette til 20 timer, så er det en beskjeden investering. Tar man også hensyn til at en maler tar flere titalls tusen for å male et hus, så har man en solid timebetaling for å gjøre jobben selv.

Skal man male nedenfra og opp?

Husk også å alltid male ovenfra og ned, slik at eventuelle drypp og malingssøl dras over når du maler deg nedover. – Et av de mest tidseffektive grepene du kan gjøre når du maler, er å først legge opp maling på veggen ved hjelp av ei rulle. Deretter etterstryker du med pensel.

Når er det best å male huset?

Når du skal male huset

Ideelt malevær er mellom 15-20 grader og overskyet. Det bør ikke være nattefrost eller høy fukt om natten, da det kan føre til duggskjolder. Ulike overflatebehandlinger har ulike temperaturanbefalinger, og det er disse du bør forholde deg til. Les anvisningen nøye!

Hvor mye koster malejobben?

Pris på hvor mye en malejobb koster avhenger blant annet av hvor stor jobben er. Gjennomsnittsprisen på malejobber på Mittanbud er i overkant av 25.000 kroner. Høy pris er generelt over 50.000 kroner og lav pris under 10.000. Pris avhenger også av om du velger en sertifisert maler eller ikke.

Hva tar en maler i timepris?

Timeprisen for en maler ligger normalt fra kr 350 og kr 450 (eks mva).

Hvor mye tjener en maler?

Hva kan man forvente i lønn i dette yrket? – Det vanligste er nok rundt 230 kroner i timen, så man kan forvente en årslønn på et sted mellom 450 000 og 500 000 kroner.

Leave a Comment