Hvor mye dekker en Tapetrull?

Mengde tapet

Du må alltid kontrollmåle takhøyden i rommet du skal tapetsere. I et rom med standard takhøyde vil en rull med tapet med mønsterrapport på 0-27 cm dekke 2,12 løpemeter vegg. En rull med tapet med mønsterrapport over 27 cm vil dekke 1,59 løpemeter vegg.

Hva trenger man for å legge tapet?

Dette trenger du:
 1. Tapet.
 2. Tapetlim.
 3. Malerrulle og rullekar.
 4. Pensel til hjørnet og kanter.
 5. Tapetkniv.
 6. Tapetsletter/børste.
 7. En bredsparkel.
 8. Svamp og vann.

Er det vanskelig å sette opp tapet?

Det er mange som tenker at å legge tapet er en vanskelig oppgave. Heldigvis får du i dag fibertapet, eller tapet med fiberbakside, som gjør hele jobben mye enklere. Når disse settes opp rulles lim direkte på veggen, og så legges tapetet tørt på – i motsetning til papirtapet som skal fuktes.

Hvor mye dekker en Tapetrull? – Related Questions

Kan man tapetsere selv?

Du kan fint legge tapeten selv – vi forteller deg hvordan! Det er viktig med godt grunnarbeid, være godt forberedt – og selvsagt nøyaktighet og tålmodighet

Kan man tapetsere over gammel tapet?

– Hvis det er papirtapet som sitter godt, kan du tapetsere utenpå. Er det et spaltbart tapet, anbefales det at tapetet fjernes først, det vil si at det ytterste laget av tapetet rives av. Dette gjelder blant annet for tekstiltapet, vinyltapet og fibertapet med papirbakside, sier Syversen.

Hvordan feste tapet som har løsnet?

Riv vekk løs eller skadet tapet. Grovklipp en tapetbit litt større en hullet, og fest rett over med en bit maskeringsbånd. Skjær gjennom begge tapetene ved hjelp av stållinjal og kniv. Fjern restene av den gamle biten og lim på nytt.

Kan man male rett på veggfornyer?

Vil du slippe jobben med å fjerne gammel tapet og sparkling før du tapetserer, kan du bruke veggfornyer. Veggfornyer erstatter helsparkling av vegger og tak før tapetsering eller maling. Veggfornyer kan for eksempel brukes på glassfiberstrie eller pussede vegger.

Kan man legge tapet på strie?

Skal du legge tapet over en gammel glassfiberstrie? For å unngå at fiskebensmønsteret blir synlig på den nytapetserte veggen, kan du helsparkle. Det finnes sparkel du kan påføre med en rull og etterstryke med en bred sparkelspade, men det er enklere å sette opp en underlagsduk, også kalt veggfornyer.

Hvordan tapetsere i hjørner?

Klipp/skjær på venstre side hvis du tapetserer mot høyre, på høyre side hvis du tapetserer mot venstre). La det overflødige bli værende oppe og nede. Bruk en pensel og stryk lim på hjørnet samt noen cm inn på neste vegg, tilpass mønsteret og fest remsen gjennom hjørnet.

Hvordan tapetsere rundt stikkontakt?

 1. Slå av strømmen og skru av skruene akkurat nok til at dekselet kan trekkes litt vekk fra veggen.
 2. Heng tapetet over toppen av stikkontakten/bryteren og identifiser dens plassering.
 3. Med saksen skal du forsiktig lage et lite hull i midten der bryteren er.
 4. Nå kan du trykke tapetet mot kantene og kutte rundt kontakten.

Hvordan tapetsere skapdører?

På glatte overflater, kan det lønne seg å male dørene med en heftgrunn før du tapetserer. Dette gir en bedre heft for limet samt tapetet som skal oppå. Det er viktig at heftgrunnen får tørke ordentlig før du påfører lim, så det kan lønne seg å la det stå og tørke i to-tre dager før du tapetserer.

Hvordan rive av tapet?

Hvordan fjerne tapet?
 1. Prøv å væte tapetet med en fuktig, lunken svamp, og se om du ved hjelp av en tapetskrape får den bort.
 2. Du kan få kjøpt tapetoppbløtere som bløter opp tapetet og løser opp tapetklisteret.
 3. Om fukt ikke hjelper, kan du ved en dampmaskin få fjernet tapetet.

Er det vanskelig å helsparkle?

Uansett om du vil ha glatte vegger, som bare skal males, eller vegger som skal kles med filt, er det en god idé å helsparkle dem først. Det er en av de vanskeligere teknikkene, som krever tålmodighet og øvelse.

Kan man sparkle over tapet?

Om du skal sparkle over tapet må du sørge for at løs tapet og luftlommer blir skåret bort først. Start med å sparkle alle flekker, hull og skjøter. Start øverst på veggen, i et hjørne mot taket. Påfør sparkelmasse ned mot midten av veggen.

Hvor mye koster det å sparkle vegger?

Pris pr m2 for ferdig himling: kr 165,- eks mva. Pris pr m2 ferdigsparklede og pusset vegger: kr 75,- eks mva.

Hvor mye koster en maler i timen?

Timeprisen for en maler ligger normalt fra kr 350 og kr 450 (eks mva).

Hvor mye dekker 10 liter sparkel?

10 liter altså til ca 10m2 med 1mm lag.

Leave a Comment