Hvor mange timer kan en påhengsmotor gå?

Gjennomsnittlig antall driftstimer på en utenbordsmotor er ifølge båtverksteder vi har vært i kontakt med, 30-50 timer per sesong.

Hvor lenge varer en båtmotor?

Sørger du for at motoren får årlig service og godt vedlikehold, kan du ha motoren i mange år. Samtidig vil ikke motorene som produseres i dag holde i 20 år. I dag ser man nesten ikke motorer fra 1990 lenger, mange holder i maksimalt ti år. Større motorer kjører hardere og ryker ofte fortere.

Hva koster service på påhengsmotor?

Skifte av motorolje + oljefilter(4 takt).

Prisliste 2020-2021.

Service på motor 2,5-7,5 HK.Kr. 1500,-
Service på motor 150-200 HK.Kr. 6800,-
Service på motor 201-350 HK.Kr. 7900,-
Impellerskifte inkl arbeid og impeller på 2,5-20 HKKr. 1750,-
Impellerskifte inkl arbeid og impeller 25-350 HKKr. 2500,-

Hvor mange timer kan en påhengsmotor gå? – Related Questions

Hvor ofte skifte impeller påhengsmotor?

Man bør uansett bytte impelleren minst annen hvert år. Gummi eldes og blir hardt.

Hvor ofte skifte girolje på påhengsmotor?

Skifte girolje

Giroljen i undervannshuset på utenbordsmotorer bør også skiftes etter hver 100. time eller en gang i sesongen. Sjekk brukerhåndboken for spesifikke serviceintervaller.

Hvordan rense forgasser påhengsmotor?

Den beste måten å rense forgasseren på er ved å benytte ultralydvasking. De små kavitasjonsboblene og spesialmiddel kommer til i alle hulrom og løser opp smuss og oksidasjonspartikler. En forgasser renset på denne måten vil gi mer korrekt blanding av bensin og luft.

Hvorfor starter ikke påhengsmotor?

Dersom du har elektrisk start/nøkkelstart er det viktig at du ikke gjør for mange startforsøk. Da vil du på sikt ødelegge startmotoren. Som regel er det en av tre ting som er feil: bensintilførsel, lufttilførsel eller mangel på gnist. Det siste kan skyldes at tennpluggen er ødelagt.

Hvordan rense kjølesystem påhengsmotor?

Tøm motoren til den er tom for saltvann. Fyll på med riktig dosering ferskvann og Systemrens på inntakssiden, til blandingen begynner å boble ut av eksosen (prosedyren må tilpasses hver enkelt motor avhengig av hvordan kjølesystemet er bygd opp). La væsken stå i 2 dager. Etter rens åpnes bunnventilen og motoren kjøres.

Hvordan klargjøre påhengsmotor for vinteren?

– En utenbords motor kjøres i ferskvann for å unngå at salt blir stående i kjølesystemet. Fjern deretter lokket og gi hele motoren en god dusj med rustbeskyttende olje. Det motvirker rust og korrosjon, forklarer Oppegaard.

Hvor mye olje i bensin påhengsmotor?

2-takt skal altså ha olje i bensinen. Det står på motoren hvilket blandingsforhold. Nye motorer ofte 1% (1 dl pr 10 liter) gamle skal gjerne ha 2% (2 dl pr 10 liter). Dersom motoren er optimalisert for 98 oktan har det mye å si.

Hvordan skylle båtmotor?

Vaske. For å forhindre korrosjon av motoren på grunn av saltvann så er det bra å vaske av hele motoren utvendig. Bruk lunkent vann og mild shampoo 107441, skyll godt av med ferskvann. Tør av motoren med semsket skinn eller lignende.

Hvordan konservere påhengsmotor?

Motor utenbords:
  1. Kjør motoren i ferskvann til den blir god og varm, ca 30 minutter.
  2. Sjekk at kontrollstrålen for kjølevann har godt trykk.
  3. Bruk gjerne spylemuffe til dette.
  4. Har du en eldre 2-taktsmotor spray konserveringsolje inn i forgasser til det kommer en blågrå røyk.

Hvordan fylle girolje på påhengsmotor?

Når giroljen er tappet ut, er det på tide å fylle på ny. Har du en liten motor, klarer du å presse inn olje fra det nederste hullet bare ved hjelp av tuben. Har du en større påhenger, er det anbefalt å bruke en oljepumpe. Fyll på olje fra det nederste hullet til den kommer ut av det øverste skruehullet.

Hvordan konservere båtmotor?

Konserver kjølesystemet. Start motoren og sug inn ferskvann via sjøvannsinntaket for å få motoren ren for salt. Bland en kanne med 50/50 ferskvann og frostveske. Sug inn blandingen til det kommer frostveske ut av eksosutløpet eller kjølevannsutløpet.

Hvordan spyle påhengsmotor?

Slik gjør du:
  1. Tilt utenbordsmotoren eller sett den i driftsposisjon.
  2. Koble fra spylekoblingen.
  3. Koble en spylemuff/spyleklokke på en hageslange til spylekontakten for å skylle ut salt og slam fra vannløpet.
  4. Slå på vannet.
  5. Skru av vannet, slå av tenningen, og koble vekk hageslangen fra spylekontakten.
  6. Ferdig!

Hvor ofte bytte tennplugger båt?

De fleste påhengsmotorer (outboardmotorer) skal ha nye tennplugger hvert år.

Hva gjør sink på båt?

Viktig beskyttelse

Offeranodene beskytter drev, propell og motor fra galvanisk tæring. Sink ligger nederst på den elektrokjemiske spenningsrekken, og “ofres” for å beskytte edlere komponenter som drev og propell. I ferskvann brukes magnesium i stedet for sink.

Hvorfor tilte båtmotor?

Grunnregelen er derfor at man holder motoren tiltet inn mot skroget til båten er kommet opp i plan. Når båten har kommet i planende fart, og motoren fortsatt er tiltet inn, er friksjonen mellom skrog og vann stor, og dermed ugunstig for drivstofføkonomien.

Hvilken type bensin på påhengsmotor?

Blyfri bensin 95 (SP95) består av 95 % oktan og 5 % heptan. Mercury anbefaler dette drivstoffet for alle deres 4-takts påhengsmotorer til tross for en høy prosentandel etanol. Faktisk inneholder SP95 bensin 5 % etanol (derfor 50 % mindre enn E10 bensin). SP95 er en mye bedre løsning for din marinemotor enn SP95-E10.

Leave a Comment