Hvor mange brødskiver i løpet av en dag?

– Hvis du er en gjennomsnittskvinne som har et gjennomsnittlig kaloriinntak på cirka 2000 kalorier, kan du fint spise seks brødskiver i løpet av en dag. – Bytter du ut brødskivene med knekkebrød kan du spise litt flere, da knekkebrød inneholder omtrent like mange kalorier per 100 gram, men veier mindre.

Hvor mye kalorier er det i 2 brødskiver?

En brødskive har cirka 90 kalorier uten pålegg. Kaloriinnholdet i pålegget blir derfor avgjørende. Med litt majones og salami runder du fort 300 kalorier. Fet ost som brie og hvitost er eksempler på populært pålegg som gjør brødskiven til en kaloribombe.

Hvor mange kalorier i et stykke brød?

Kaloriinnhold i forskjellig typer brød
Brød Kalorier pr. 100 g Kalorier pr. skive/stykk
Toastbrød, fint255 kalorier77 kalorier (30 g)
Toastbrød, fullkorn256 kalorier90 kalorier (35 g)
Hveterundstykke, fint271 kalorier163 kalorier (60 g)
Grovt rundstykke246 kalorier148 kalorier (60 g)

Hvor mange brødskiver i løpet av en dag? – Related Questions

Kan man gå ned i vekt ved å spise brød?

Grovt brød gir deg stabilt blodsukker, og holder deg mett – lenge. Det er gull når du ønsker å ta kontroll over vekten! Mange nordmenn ønsker å gå ned i vekt, og mange nordmenn trenger også å gå ned i vekt.

Er brød sunt eller usunt?

Brød inneholder mange viktige næringsstoffer og mineraler, og har en rekke positive helseeffekter. Helsedirektoratet anbefaler oss å spise grovt brød og kornprodukter hver dag.

Hvor mange kalorier er det i en brødskive med pålegg?

Smør til en skive inneholder rundt 40-50 kcal. Ulike pålegg inneholder ulik mengde kalorier. Jo mer fett det er i pålegget, jo mer kalorier vil det også inneholde. En vanlig brødskive med smør og pålegg inneholder derfor vanligvis et sted mellom 200 og 350 kcal, helt avhengig av hva slags pålegg du velger.

Hvor mye kalorier er det i kneipbrød?

Kalorier og viktig næringsinnhold i Kneippbrød, kjøpt
DataMengdeEnhet
Kcal233kalorier
Protein8.6gram
Karbo42.6gram
Sukker2.2gram

Hvordan regne ut kalorier i brød?

La oss helt hypotetisk si at hvert brød veier 800 gram. Da tar du 1812 kcal (totalt kcal pr brød) / 8 = 226 kcal pr 100 gram. Hvis du da skjærer opp ei brødskive på 35 gram, så tar du 226 * 0,35 = 79 kcal pr brødskive.

Hvor mange kalorier i Funkygine brød?

Ingredienser
Næringsinnhold og produktinformasjonPr. 100g
Energi kj/kcal981/234
Fett g3.6
Mettede fettsyrer g0.6
Karbohydrater g32.5

Hvilket brød er slankende?

Uavhengig av om man skal ned i vekt eller ikke, så anbefaler vi å velge et brød som er grovt. Det betyr at brødet inneholder mye fiber fra hele korn og sammalt korn. Fiber gjør at kroppen bruker lengre tid på å fordøye brødet, og da stiger blodsukkeret langsommere, og vi holder oss mett lengre.

Er det mindre kalorier i ristet brød?

Når du rister brød fordamper noe av væsken og det vil derfor veie litt mindre enn en vanlig brødskive. Kaloriene fordamper ikke, så du må veie mengden brød før du rister det hvis du skal legge inn korrekt i matdagboken.

Er grovt eller fint brød sunnest?

Grovt brød inneholder ikke bare mer fiber, men også mer vitaminer og mineraler enn brød laget av finmalt mel. Grovt brød gir dessuten jevnere blodsukker og metter bedre enn lyst brød. Skal du gå for sunnhet, bør du altså se på hvor grovt brødet er, ikke hva slags mel er laget av.

Er det bedre å spise knekkebrød enn brød?

Om knekkebrød er sunnere enn brød kommer helt an på hva slags knekkebrød og hva slags brød du velger. Innenfor begge kategoriene er det de groveste variantene som er sunnest, mens de fine variantene er mindre sunne. For et sunt og variert kosthold er det lurt å variere litt mellom både grovbrød og grove knekkebrød.

Hvor sunt er dansk rugbrød?

Rug er den mest fiberrike kornsorten og består av hele 16 % fiber. Å spise nok fiber, 25-35 gram om dagen, er bra for fordøyelsen, tarmfloraen og hjertet. Med bare to skiver grovt rugbrød har du sikret deg 40 % av anbefalt fiberinntak.

Hva kan erstatte brød?

Du kan jo bruke grøt eller pasta istedenfor brødskiver, men det er jo ikke så enkelt som brødskiver. Et annet alternativ er at du bruker kornblandinger av ulike slag. Det er lettvint og kan erstatte brød, særlig om du bruker blandinger med lite sukker i. Du kan jo eventuelt kombinere kornblandinger med ulike frukter.

Hvorfor knekkebrød istedenfor brød?

Ned i vekt med knekkebrød

Ikke bare får du i deg mindre kalorier, men du vil også få i deg mer fiber og mindre av de raske karbohydratene. Mindre raske karbohydrater vil gi et jevnere blodsukker, mindre sult- og søtsug, og vil også gjøre det enklere for deg å gå ned noen kilo.

Hva slags brød er sunnest?

Men når det gjelder det sunneste brødet, er det noen gode alternativer:
  • Brød av havremel. Dette er et veldig sunt, lett brød.
  • Brød med flere kornsorter. Denne typen brød har høyt vitamin- og mineralinnhold.
  • Fullkornsbrød.
  • Rugbrød.
  • Mindre sunt brød.

Leave a Comment